כי אני בן אדם שונה בטיפוס שלי. מה שמביא אותי להתמכרות הוא לא מה שמביא אתכם.
הצורך העיקרי שלי הוא לא בפורנו אלא בבידור. סרטים רגילים וטלויזיה. זה שזה גורם מה שגורם זה אגבי.
יש לי פילטר כזה שכאני שם אותו על רמה 5 הוא חוסם רק פורנו ממש, ונשבעתי בשם המפורש לא להוריד לרמה 6 (שזה פתוח לגמרי) אלא אם כן יש צורך טכני. (לפעמים הפילטר מזהה בטעות משהו כפורנו והוא לא, או שאני צריך משהו אחר שבאותו דף יש איזה מודעה שהפילטר מזהה כפורנו) ואז כמובן מיד להחזיר. רימון לא מתאימה לי מסיבות טכניות שאין כאן המקום לפרטן. מעולם לא עברתי על השבועה הזאת, ומעולם לא חשתי צורך בכך.
הגודל הנורא של הצורך שלי בזה הוא לא דבר שאני חולק עם אנשים אחרים. גם מכורים זו בדרך כלל לא הבעיה שלהם. בטח לא האנשים הרגילים, מהם עלי להסתיר את העובדה שיש לי אינטרנט לא חסום עם נתיב, ובטח רבנים. אנשים שלא טעמו את הנסיון הזה, אפילו במצב שהם בנפילה. פשוט - האופי שלי שונה, והפיתויים שאני עומד מולם - שונים. תאמינו לי סוג הסרטים שאני מחפש לראות הם ככל הנראה לא הטעם שלכם. והם גם לא כחולים. אמנם יש בהם גם בנות יפות והם יכולים לגרום לי לנפילה, אם כי לא הם הגורם העיקרי שמפיל אותי.
לפי הגישה של האתר פה, מה הבעיה תשים פילטר, תפסיק לראות סרטים, ואחר כך נשב על 12 צעדים וננסה לראות מה לעשות כי גם הפילטר לא יעצור את התאווה. אני לא חולק על זה, אני פשוט אומר שלי זה לא מתאים כי אני בן אדם שונה באופי.
אני לא יכול לשים פילטר. לא כרגע. אני זקוק באופן נואש למנות הבידור שלי כמו לסם. (סרטים לא כחולים וטלויזיה.)
ואם תאמרו, מה אכפת לך? אל תשים פילטר ותראה סרטים כל היום!
אכפת לי קודם כל מזה שנהיה לי אובססיה לאינטרנט, חדשות ורכילות. אני לא מתאווה לזה כל כך בקטע מיני, זה פשוט דחף בלתי נשלט. כל רגע לבדוק שוב את החדשות או הפייסבוק, לראות אם לא קרה משהו מעניין חדש בעשר שניות האחרונות. ואז?
ואז זה גורם שאני לא עובד, לא מתקדם בחיים, לא עושה כסף, לא משקיע בבית ובילדים, ומזניח את תפקוד הבית.
ואני שונא כיעור, הזנחה ובלגן.
אני שונא להיות עני ונזקק לעזרת אנשים בכל דבר.
אני שונא להיות אחד שהמשפחה שלו עוזרת לו בכסף על בסיס קבוע. ובעל המאה הוא גם בעל הדעה, לפעמים אני יכול לקבל מהם ביקורת והתערבות על איך אני מנהל את החיים הפיננסים שלי. ואני לא יכול לומר להם ללכת לעזאזל כי אני זקוק לכסף שלהם וחייב להם הכרת הטוב. >
אני לא סובל שאשתי הופכת להיות גם כמוני. ואני יודע שהדבר היחיד שיכול לגרום לה לפרוח זה שאני אשתנה.
נמאס לי מהאינטרנט, נמאס לי מהפייסבוק, (אם כי לא נמאס לי מהסרטים והטלויזיה. להם אני מאד מתאווה) אבל הם חזקים יותר ממני. זה כבר היד שנשלחת לעבר העכבר למרות שהמוח מצווה עליה להפסיק.
גם קשה לי לחיות עם האות קיין הזאת על המצח - זה שאני בעצם בן אדם שהרב קניבסקי זועק ש"יהרג ואל יעבור" להיות מה שאני. חוץ מזה שזה בעצמו מתסכל זה גם לא נותן לי לעשות דברים רוחניים טובים. כבר דיברנו על מה היצר אומר כשהוא לובש פראק.
אני זקוק לאינטרנט לצורך העבודה, אבל בשביל זה הייתי יכול להסתפק בפילטר של חרדים. הייתי מוכן מצד הצורך הרגשי והנפשי לוותר על החלק של האינטרנט שאליו אני אובססיבי בלי תאווה - שזה הפייסבוק, החדשות הפורומים והרכילות. אבל אני לא יכול לוותר על סרטים. זה רעב נפשי. תצחקו תצחקו, אבל היי אני לא אתם. אין לי כל עניין לשים פילטר אותו אני בוודאות אבטל תוך רגע, ורק אפסיד כסף. אני לי כל עניין לקום ולזרוק את כל הסרטים שהורדתי מהמחשב, זה רק יגרום שאחר אלך כל הזמן לקולנוע, ואז זה יעלה הרבה כסף שאין לי. מחיר לכרטיס פלוס מונית בינעירונית בלילה. ותאמינו לי, לא זה מה שיעצור אותי כשהרעב יבוא.
כבר הפסדתי כל כך הרבה שנים מהחיים שלי, נשארתי מאחור בעוד כל מכרי התקדמו, אם ברוחניות ואם בגשמיות. אני כל כך רוצה להצליח בתחומים בהם אני מוכשר, אבל ההתמכרות לא משאירה מקום ויכולת נפשית לעשות את הצעדים שיקדמו אותי. העולם שייך לצעירים ואני מפחד להיות עוד מעט בן אדם מבוגר שכבר אין לו סיכוי להתקדם בכלום.
יש סיבה נוספת לאובססיה לפייסבוק ופורומים. אין לי חברים בחיים. זאת אומרת יש כמה אנשים שאוהבים אותי, אבל אני לא שייך לשום קהילה. אני כבר לא אברך, לא בחור ישיבה, אני עובד פרילנס (לא יכול להיות שכיר בשום פנים ואופן. אני אסבול מאד זמן קצר עד שיפטרו אותי. אל תבינו אותי, תיארתי לעצמי שזה מה שיקרה, אתם לא הראשונים.) הפורומים השונים הם המקומות היחידים שאני יכול לדבר עם מישהו.
סליחה על איך שאני הולך להתנסח, אבל כשכואב צועקים, ואני לא מתכוון להפחית מחומרת מצבי רק כדי לעדן את דברי. מזדעזעים? לא נורא יעבור לכם. :
הנה זה בא.
אוווף. :'(למה נולדתי חרדי? אני אוהב מוזיקה. אני אוהב שירת נשים. אני אוהב דברים יפים. אני אוהב אסתטיקה. אני אשה בגוף של גבר. לגמרי. הלואי שהייתי אשה. אם כי אני לא נמשך לגברים בכלל.
(בכללית גברים לטעמי זה מגעיל. מגעיל גם להיות גבר ובטח שאני לא מבין איך נשים נמשכות לדבר עם כל הרבה שערות וזיעה.)
אני שונא את התלבושת החרדית. אני רוצה להתלבש אופנתי, והיה מתאים לי בהחלט איזה שיער ארוך או משהו כזה. הייתי עוזב את הציבור החרדי למרות שאני איתו מבחינת השקפה, אם לא היו לי אשה שלא תבין את זה, ילדים שאני רוצה שיקבלו חינוך טוב שאין באף מקום אחר, והורים שאכפת לי מהם ואני לא רוצה לצער. ואני גם לא רוצה לוותר עליהם, אשתי נפלאה. לא מכיר בן אדם שיש לו אשה יותר איכותית מאשתי בכל מיני מעלות שיש לה.
כפרה עלייך :-* :-* :-*.
אבל היהדות די מעורבבת לי בראש עם טשולנט וקיגעל, מבטא דוחה, חוסר אסתטיקה וניקיון.
אני לא יכול להתפלל בכנות לה' אם אני צריך לדבר איתו בלשון הקוידש, בורוך אתו.
בכלל כל הדברי תורה והחיזוקים הם תמיד בחצי ארמית עילגת וחצי שפה עתיקה.
מחברי ספרים בני זמננו! איך אתם רוצים שמשהו ממה שאתם אומרים יכנס לי ללב כשאתם לא מוכנים לדבר בעברית צחה? מה רהיטות זה רק בשביל מגישי טלויזיה?!
כותבי פשקווילים: אם אתם רוצים לשנות משהו בעולם הייתי מציע לכם להתחיל מלומר את שעל ליבכם בעברית ושפה רהוטה. אחרת אני עלול לחשוד ש"ועד הפעולה" שכח גם היום לקחת את הכדורים.
יש כאלה שמייצגים את הקדושה, ובעיניים שלי הם גם אנשים זקנים ושעירים דוברי אידיש שמדברים בחצאי משפטים לא ברורים. (זה יכעיס אבל ככה אני מרגיש) הם כנראה גם גדולים בתורה
(לא למדתי איתם אבל ככה אומרים) במידות
(לפעמים רואים בעיניים שלא אבל חובה להכחיש ולהגיד לעצמך שאתה טמבל) וזה לא סותר. לי, אוקיי
רק לי, זה לא עושה אהבה לקב"ה ולתורה.
כמובן לא כולם כאלה
(הגראי"ל שטיינמן שליט"א הוא ממש דוגמא ליהודי שאפילו אני יכול להריח את הקדושה החכמה והצדקות שלו. נראה לי רק מלראות את פני המלאך שלו אפשר להתחזק ביראת שמים)
אני יודע שזו לא היהדות עצמה, זה רק דרך חיים של אשכנזים שאין בה שום קדושה. אתם לא צריכים לספר לי. אבל אתם גם מתירים לי לשנות ממנהג אבותי ולהתחיל להתפלל בעברית?
כנראה בשביל אנשים אחרים האידיש והאוי בוי בוי נתפס כנוסטלגיה, הקרעכצן מזכיר להם את אידישע מאמע. אני מבין את זה כי גם אני יכול להתרגש עד דמעות מאיזה שיר עתיק באידיש, מקה אכסוף, רברבין וד' בבות. כל מוזיקה טובה יכולה לגרום לי להתפרק כמו שאף אחד לא מתפרק. בין זה שיר אהבה ישראלי ובין אם זה חסידי עתיק - אבל רק כשזה אותנטי לגמרי. איכסה המוזיקית החסידית של ימינו. חיקוי זול גם למוזיקה הלועזית וגם לחסידית. בלבתי אתכם? סתרתי את עצמי? זה כי אני מבולבל.
אני מזעזע אתכם? לכו תראו את ההודעות הקודמות שלי, המלאות בדברי תורה וציטוטים מחז"ל וספרים קדושים. זה לא נקרא שאני צבוע, זה פשוט פער ענק בין ידע למעשים.
ולכן קבוצת 12 הצעדים לא מתאימה לי.
אני זקוק לפתרון אחר. פתרון שיקח בחשבון את מי שאני. משהו שימלא את הרעב הנפשי ליופי, למוזיקה, לסרטים, בנות יפות, לכל הדברים היפים שיש בעולם הזה.
מי שכדי לחזק אותי בא עם פוסטים מלאי תוכחה, ארמית, רבנים מזוקנים, חוי בוי בוי, ציטוטים מלאי ראשי תיבות בריח פארנצ'ס מלוכלכים בקיגעל וקליפות קלמנטינה, פלוס קצת שנאת רשועים וציויינים - שידע שהוא משניא עלי את הבורא יתברך ואת תורתו.
כשזה ייפתר, אשים פילטר ברצון.
אתם יודעים, את תסמונות הADD, ADHD, האספרגר, ההתמכרויות, והרבה מחלות נפש - הכל גילו בשנים האחרונות יחסית. לפני כן אנשים שלקו בהם נחשבו לטמבלים רגילים, ובעולם היהודי - לרשעים. רק כשהתרבו המקרים, הם נעשו "צרת רבים חצי נחמה". כי לרבים יש כוח. בעיה שמפריעה להרבה אנשים בודאי תיפתר.
את התסמונת שלי, עוד לא גילו. את התרופה למחלה שלי עוד לא המציאו. כי עדיין לא גילו שיש כזאת מחלה. עוד כמה שנים, כשהבעיה שלי כבר תהיה נפוצה, תבוא גם התרופה. בדיוק כמו הבעיה שלכם. פעם לא היה פורום כמו שמור עיניך, זה דבר שיכל לקרות רק כשהתרבו המקרים.
המקרה שלי, לאסוני, הוא עדיין משהו לא מוכר.
(איזה כיף. סוף סוף משהו שאני מיוחד בו! 8)) מי שחושב אחרת, לא הבין אותי. ואיך יבין אותי אם מעולם לא חש כך ולא ראה דבר כזה?