ברוכים הבאים, אורח

מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא?
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא? 308 צפיות

מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא? לפני 9 שנים, 10 חודשים #68868

מאז שנכנסתי חזק לתוכנית אני לא מרגיש חיבור לתפילה.
זה קשור אחד לשני?
אשמח לתגובות. אם משהו רוצה/מוכן/יכול לדבר על זה טלפונית. אני אשמח מאוד.
הבנתי שהיו על זה הרבה דיונים כאן, אז אם משהו יכול להפנות אותי לשם, זה יעזור מאוד.

בעניין: מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא? לפני 9 שנים, 10 חודשים #68871

• טהרני
  • רצף ניקיון נוכחי: 3306 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • עלי לבחור בין כניעה להשפלה
כמוני כמוך.

שמעתי מחבר ותיק שמאז שהוא בתוכנית,
הוא צריך לבנות מחדש את כל החגים וכדו'.
אני מרגיש כך גם לגבי עצמי.
זה יבוא. בעיתו ובזמנו.
החיים שלי היו רקובים מיסודם.
עכשיו שאני מנסה להחליף יסודות,
הרבה דברים שהיו בנויים על היסודות הקודמים משתנים,
בעיקר בכל הקשור לקשר עם אלוקים, שהוא לב התוכנית.

אצלי החולשה בתפילה התפתחה יחד עם ההתמכרות בשלביה המוקדמים.
ההבדל בין לפני ואחרי התוכנית (ובייחוד בין לפני ואחרי צעד 2) הוא,
שפעם הייתי מרגיש אשם בעקבות כך, ועכשיו אני מרגיש די נוח.
אני מבין שאני בתהליך, ושדברים יתפתחו ויבואו.

פעם פתחתי דיון על הנושא. אולי תמצא בו משהו:
forum.gye.org.il/index.php?topic=5672.msg58970#msg58970
ליומן המסע שלי     הפוסט שהסביר לי מה הבעייה     הפוסט שהסביר לי מה הפתרון
אני חסר אונים, אנא עזור לי!

כאשר "בידך אפקיד רוחי" אז "פדית אותי ה' א-ל אמת". וככל שהצד הראשון של המטבע יהיה יותר בשלימות, כך גם הצד השני.

בעניין: מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא? לפני 9 שנים, 10 חודשים #69004

• david_maur
  • חבר קבוע
כן - יש לי משהו להגיד בנושא!
לפני כמה ימים קיבלתי את המייל היומי מ"חיזוק אישי" על חשיבה מחדש של תפילת השלווה. היה כתוב שם משהו שמאוד נגע לליבי . זה לא בדיוק אותם מילים אבל זאת היתה הכוונה: למרות שתפילת השלווה אמורה להנחיל בי רוגע ,שלווה והשלמה, זה לא הולך. אין שלווה ולא רוגע אלא לחץ תמידי שאני לא מצליח להיות שלו. הבעייה היא שאני מנסה ליישם את התפילה , ולהפוך אותה לתוכנית עבודה אופרטיבית שבסופו של דבר תשיג לי את המטרה. התפילה מאבדת כך את הערך האמיתי ו מתעלמת מהעובדה שהיא מכוונת להקב"ה . הרי היא מתחילה ב-אלי- תן בי את השלווה-
התפילה אינה תוכנית עבודה אלא כשמה כן היא -תפילה-. היא מניחה רגש בסיסי מאוד : האמונה שהקב"ה שומע את תפילתי ויקיים אותה. כל מה שאני מתבקש להתפלל ולהאמין שהתפילה תעזור לי. אני לא צריך לטרוח לחפש את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם וכו' אלא אני מאמין שה' יביא לי את השלווה...
למחרת אני קם ובודק את עצמי : יש בי את השלווה או אין בי . אם אין ,אני ממשיך להתפלל והתהליך חוזר הלילה בכל יום. עד שיום אחד אני ארגיש באופן ספונטאני שמשהו טוב קרה לי. ה' שמע תפילתי.בהצלחה

בעניין: מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא? לפני 9 שנים, 10 חודשים #69015

• טהרני
  • רצף ניקיון נוכחי: 3306 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • עלי לבחור בין כניעה להשפלה
תודה דוד מאור.
עזרת לי.
ליומן המסע שלי     הפוסט שהסביר לי מה הבעייה     הפוסט שהסביר לי מה הפתרון
אני חסר אונים, אנא עזור לי!

כאשר "בידך אפקיד רוחי" אז "פדית אותי ה' א-ל אמת". וככל שהצד הראשון של המטבע יהיה יותר בשלימות, כך גם הצד השני.

בעניין: מאז שאני בתוכנית קשה לי להתחבר לתפילה. - יש למשהו משהו להגיד בנושא? לפני 9 שנים, 10 חודשים #69021

• מתנות קטנות
  • רצף ניקיון נוכחי: 855 ימים
  • חבר ותיק
תודה על השאלה היא הציקה גם לי,

גם לי יש ירידה ברוחניות למרות שהתדרדרתי רבות לפני שבאתי לתכנית בכל אופן התדרדרתי עוד מאז בעיקר בתחושות ריחוק ממשי מתפילות.
הספונסר שלי אמר לי שזה טבעי כי התהליך של בניית האישיות שלנו היה ביחד עם ההתמכרות ולא ידוע כמה מונח עליו ולכך יש דברים שצריכים להיבנות מחדש.

מה שכן חברים וותיקים אומרים שזה נבנה מחדש ויותר טוב ..
מישהו שלח לי מתנות קטנות
כמו הכוח לקבל את מה שאין את מה שיש
מה עוד אפשר כבר לבקש
                                 (מתוך השיר..)
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.33 שניות

Are you sure?

כן