improvementway כתב on 10 מרץ 2015 22:55:
זה מלחיץ איך שאתה אומר את זה.
אימפרובמענט, לא התכוונתי להלחיץ!

וגם לא באמת לומר שאין שום חששות שאני יכול להבין. יש דווקא הרבה כאלה.
רק קראתי כאן קצת והרגשתי שיש סטייה מהנושא המרכזי של הפורום, שהוא מציאת פתרון לעניין התאווה. לבוא
לבדוק פתרון שאנשים כנים מעידים עליו שעובד, זה לא כזה דבר שיש לחשוש ממנו. אף אחד לא מכריח אף אחד
לאמץ את הפתרון.
לי אישית עזר מאוד לשים לרגע את הספקות בצד (והיו לי הרבה ספקות, ועדיין יש. וזה בסדר), ולנסות לקפוץ שנייה למים. בחסד אלוקים זה השאיר אותי נקי במשך 392 יום. זה משהו שלא קרה לי מאז גיל 12. כעשרים שנה! למרות שניסיתי והרבה.
(דרך אגב, אני לא שמעתי על אף אחד שהעיד על עצמו שמשהו אחר עובד לו, אם כי שמעתי רבים שהרבה פתרונות אחרים לא הועילו להם, ובדידי הוה עובדא שהייתי אצל מטפל מומחה לתחום במשך כשנתיים ולא נשארתי נקי. וישראל המאירי - אני לא מכיר מישהו שעבד את הצעדים בצורה רצינית ונפל).
מעניין לציין, כי עברתי לאחרונה ברחובה של עיר, ושם חלקו לי פלייר על סכנות האינטרנט. דיברתי עם המחלקים, ואמרתי להם שאני מכיר אישית אנשים רבים שאין אינטרנט בביתם ובכל זאת נופלים. הם השיבו לי שאני צודק אבל מה לעשות, הם מחויבים למחות! אמרתי להם שגם אני אחד שנפל בתאווה אך מצא דרך החוצה, ויש באפשרותי לעזור לאחרים. הם אמרו לי שאת זה אין בכוחם לעשות. סיכמתי את הדיון בינינו: "אז מצוין! אתם תפקידכם למחות, ואני תפקידי לעזור". הם נתנו לי את מספר הטלפון של הרב שלהם, מראשי המארגנים של הפליירים הנ"ל. שוחחתי איתו בכנות. סיפרתי לו על עצמי ועל התוכנית, בלי לנפנף ב"דגלים אדומים" שאין לו כרגע כלים להבין. הוא מאוד התרשם. כנראה, בתור אחד שנמצא עמוק בתוך סיפורי הנופלים למיניהם, הוא באמת מבין שנדיר למצוא משהו שבאמת יכול לעצור את זה. סיימנו את השיחה בכך שנתתי לו את מספר הטלפון שלי, והוא אמר שיפנה אליי מקרים כאלה שמגיעים אליו ובירך אותי ברשימה ארוכה של ברכות.
לסיכומו של דבר, אני חושב שמצד האמת, להמשיך להתבשל במיץ הרעיל של התאווה, הרבה יותר צריך לגרום לי לחשוש, מאשר בדיקת פתרון שיגרום לי להישאר בהפסקה ממנה (כי להפסיק הפסקתי מאות ואלפי פעמים, אך תמיד חזרתי).
וגם לשיטת מי שעסוק כל הזמן ב"מה יאמרו" הרבנים וכדו', להפסיק את העבירות החמורות שהוא (חושב שהוא) עושה, זה הרבה יותר דחוף מלהתפלפל אם זה לרוח היהדות ואם זה הפתרון המתאים ושאר קשקושים (במחילה). להפסיק לאונן ו/או לצפות בפורנוגרפיה ו/או לשוחח בשיחות אירוטיות זה ללא צל של ספק הרבה הרבה יותר לרוח היהדות.
ולדעתי, גם להיות עסוק כל היום במחשבות תאווה, בבחינת "הפוך בה והפוך בה דכולא בה" זה גם הרבה יותר היפך היהדות מכל תכנית שהיא. ואם כבר בציטוטים עסקינן, אז "במקום שהאדם מחשב שם הוא כולו" (הבעש"ט). זאת אומרת, שאם אני בבית המדרש ליד הסטנדר ברוב שעות היממה, אבל הראש שלי ב... רח"ל, אז שם בתכל'ס אני נמצא. ואם לא ברור לאיזה מקום הכוונה, אז למקום שבו היה (ר') אלעזר בן דורדיא ברוב שעות היממה. הדבר הראשון שאני צריך לעשות, אליבא דכולי עלמא, זה פשוט לצאת משם.
אני חושב שכל אדם צריך לבחון דברים
בצורה ישרה וכנה. ולבחון מה באמת מניע אותו.
"אלו שאינם מחלימים, הם אנשים שאינם יכולים או אינם רוצים להתמסר לתכנית פשוטה זו, בדרך כלל אנשים שמטבעם אינם מסוגלים להיות כנים עם עצמם" (הספר הגדול עמ' 51).
סליחה על החריפות, אבל אני לגבי עצמי מרגיש, שהייתי כמו חמור שראשו תקוע באבוס (של התאווה) ובכלל לא רואה איפה הוא נמצא. אחרי שקצת הרמתי את הראש, כואב לי ואפילו חורה לי על מציאות כזו של להמשיך לטבוע למוות במצולות ים התאווה, ולהתחיל להתפלפל: האם הסירה שמגיעה להציל היא מספיק כשרה בשביל לעלות עליה? אולי אני עדיין לא ממש טובע, אז אני לא חייב את הסירה? ואולי אתהפך עם הסירה ולא אצליח לשחות מעליה, ואז אטבע עמוק יותר? נקעה נפשי מסגנון החשיבה הזה.
[זה מזכיר לי כשעבדתי פעם בחלוקת פליירים בתיבות דואר. הגעתי לחדר מדרגות והיה שם אדם שעישן בשרשרת. אני מאוד רגיש לעשן סיגריות, וביקשתי ממנו שיפסיק. "חדר המדרגות הוא הרשות שלי, ואתה ניזק ברשות המזיק! אני לא צריך להפסיק!" הייתה תגובתו...].