שלום אחי היקר
לדעתי שאלת את אחת "ה"שאלות בהחלמה
השתתפתי שבוע שעבר בקבוצה החיה ודובר שם על הנקודה הזאת ואיך להתמודד איתה.
חבר אחד אמר בסבב השיתוף שהוא שמע 'משל' מחבר וותיק בהחלמה, שיש לכל אחד מאיתנו כמו כלי קיבול בפנים, וכל דבר שמרגיז/מעצבן/מלחיץ וכדו' ממלא אותו עוד קצת, וכאשר בכלי הזה יתמלא לגובה מסוים אני אכנס לסיכון ממשי להשתמשות, והדרך להתמודד עם זה, היא לרוקן את הכלי הזה מדי פעם ע"י הצעדים או כל דרך אחרת שאמצא.
אז איך אני מרוקן את 'כוס התרעלה' שלי שמתמלאת כ"כ מהר לפעמים?
חבר נוסף שיתף את סיפורו האישי ודיבר קצת על זה, הוא אמר שהוא נעזר בצעדים להרבה דברים בחייו, למשל תאוות אכילה שהוא מתמודד איתה, ואנסה לתמצת מדבריו ולהוסיף מניסיוני הקצר עם התכנית והצעדים, ואשמח שחבר וותיק יוסיף מניסיונו זה יתרום לי רבות - ( ד"ר, ואסירותודה

- דבריכם תמיד מתיישבים על ליבי אשמח לשמוע אותה בנושא זה אם יתאפשר)
קודם כל לפני הצעדים, אני זוכר שלפני שהתחתנתי קיבלתי עצה מפסיכולוג שקרוב אליי, לגבי חיי נישואין,
הוא אמר לי שיהיו לי כנראה מקרים בחיים שאקבל "על הראש" מאשתי ברמה כזאת או אחרת
והוא ייעץ לי כשזה קורה לנסות לצאת עם המחשבה שלי מהסיטואציה שאני נמצא בה, ולהסתכל עליה מהצד במבט של אדם שרואה מקרה מולו והוא חושב שזה מקרה מוזר/מעניין - משהוא כמו - "היא צועקת על בעלה כי הוא קנה פלפל ירוק כהה ולא בהיר

, באמת מוזר שזה גרם לה לכעוס, מסתבר שנשים לפעמים רגישות לדברים כאלה.. (וסליחה מכל הנשים שקוראות... אבל יש דברים שלא אצליח להבין גם אם יסבירו לי מאה פעם.. )
זה בעצם אמור לעזור להסתכל על המקרה ועל הכעס שפתאום משתלט עליי - במבט חיצוני,
וייתכן שזה יכול לעזור לכל מקרה שגורם לי להיות קצר רוח/עצבני,
באופן אישי לא ממש הצלחתי ליישם את השיטה הזאת אבל גם לא ממש ניסיתי
כמובן יש את השיטה הידועה לספור עד עשר לפני שמגיבים על מסרים שמגיעים לאוזניי/או שברצוני להפיק מפי - באוקטבות גבוהות מהרגיל.. משום מה אף פעם לא ניסיתי את זה.. לא יודע למה
נחזור לחבר ששיתף עם הצעדים - הוא אמר שכאשר הוא מוצא את עצמו נלחם ברצונו, הוא מבצע שלשה דברים:
1 - קבלה
2 - ויתור
3 - מסירה
מדברים על זה הרבה פה בפורום ובספרות של הצעדים, ובקצרה מה שהבנתי הוא:
1 - הוא מקבל את העובדה שקשה לו להתגבר על הדבר שהוא חושק בו,
מבין שהוא חסר אונים מול זה, בטח ברמה מסוימת - עובדה שהרבה פעמים בעבר הוא לא הצליח להתגבר על זה ואז הוא -
2 - מוותר על הדבר,
כלומר - לא שהוא פתאום באורח פלאי מפסיק לחשוק בדבר הזה, אלא הוא מכניס לראש מחשבה חדשה - אני מעוניין לוותר על זה, יש לי את הבחירה לוותר על התשוקה הרגעית הזאת, אמנם אני לא יכול לבד לוותר כרגע, לא 'בא' לי לוותר, אבל באפשרותי להיעזר בכח שגדול ממני בשביל זה, ובבחירתי לפנות אליו ולמסור לו את ההתמודדות והרצון הזה - וזה הצעד הבא
3 - למסור לרבש"ע את הרצון/התאווה/ההשתוקקות/העצבים/הכעס/הדיכאון/העצבות/המחשבות וכו' וכו'

,
איך מוסרים? - אני אישית מנסה לעשות (אם להיות כנה עם עצמי אני עוד לא שם ממש אז אומר 'שואף לעשות', בתפילה שהמעשים יגיעו גם בעתיד) את זה באופן מדורג ב 3 שלבים: מחשבה, דיבור, ומעשה (כתיבה),
כלומר קודם כל אני חושב על הקושי והרצון הנוכחי ומתפלל בלבי לאבי שבשמיים שייקח את זה ממני,
אם זה לא מספיק עוזר אני הולך למקום צדדי ומתחיל לדבר בקול לעצמי ולכל יכול

ומבקש בפה את זה ממנו,
ואם אני עדיין מרגיש שלא נרגעתי והרצון מאד חזק, אני עובר לעשיית מעשה -
יושב עם דף ועט וכותב וכותב וכותב בלי יותר מדי לחשוב - (קוראים לזה גם 'כתיבה רפלקטיבית' או 'שיקוף') - מה אני מרגיש, מה אני רוצה, למה נראה לי שאני רוצה את זה, מה זה ייתן לי, מה עשיתי בעבר בתחום הזה, איך הרגשתי כשעשיתי זאת בעבר, איך כנראה ארגיש אם אצליח להתגבר על זה, וכן על זה הדרך -
"מסע תגליות אמיתי אינו מורכב ממציאת נופים חדשים,אלא מהתבוננות דרך עיניים חדשות" (מרסל פרוסט).
בהצלחה רבה, מקווה שתמצא דרך להתמודד בצורה בריאה עם אתגרי החיים -
ונשמח אם תשתף אותנו בתובנות חדשות שבטח יצוצו לך בנושא הזה.