בסד ובהשתדלותנו כתב on 19 מרץ 2020 22:02:
המוח שלנו בתור מכורים למין לא יכול להבין איך זה עובד אצל לא מכורים.
גם מכור לאלכוהול לא מצליח להבין איך בנאדם יכול לעבור ליד בר בלי לחשוב להיכנס. או לשתות כוס אחת ולהמשיך הלאה.
נכון שלבן אדם בריא יש משיכה למין. אבל זה לא אומר שהוא מתייחס למין כמונו.
אני אתן דוגמה קטנה:
כשיש לי איזה קושי. נגיד עומס בעבודה, או מישהו שזרק לי מילה פוגעת. כמעט באופן מיידי עוברת לי המחשבה בראש: אני צריך פורנו.
זה כבר לא קשור למשיכה מינית. לא עברה מולי עכשיו אישה מושכת. זה המקום בנפש של המכור שמשתמש במין כתרופה ובריחה.
נגיד את זה בצורה הכי גסה:
אצלי יכול להיות שאני פונה לפורנו בלי ש"עומד" לי. זה לא שאני כרגע "מחורמן". אני עייף, או בודד, או כועס, או משועמם - לכן כהרגל ובתנועה נפשית אוטומטית פונה להתמלא בסם - מין.
אגב, אותו דבר לגבי אוכל. כולם אוכלים, אוהבים לאכול, נמשכים לאוכל טעים. אבל מכור לאוכל יפנה למלא חוסר רגשי באוכל גם כשהוא שבע. גם כשיש לו בחילה. הוא לא יכול להגיד לא לגלידה או לבורקס, גם כשהוא כבר מרגיש שהוא מלא ושבלילה הוא יקיא, ושהלכה הדיאטה.
קשה להאמין, אבל יש רבים וטובים, שלא מכורים למין. זאת אומרת שאמנם יש להם דחף מיני. כשהם יראו אישה מושכת - זה יסובב להם את הראש. אבל הם יזכרו: אני נשוי, זה לא שייך. או: אני ממהר לעבודה. או: היא לא מעוניינת. וימשיכו הלאה בחיים. לא יחשבו עליה כל היום.
אם יקפוץ להם איזה סרט עם רמיזה מינית - הם יהנו ממנו. יכול להיות אפילו שהם בכוונה יכנסו לסרט כזה בשביל הריגוש. אבל לא יהיו מוכרחים לפצוח בבינג סרטי פורנו בעקבות כך על חשבון שעות שינה וריכוז בעבודה.
תודה על השיתוף.
אבל אני חולק עלייך - הרי כולם רוצים בריחה. כולם בורחים לטלוויזיה, או לפוי', או למחשב, או לכל דבר אחר.
אתה אישית (וגם אני, אם כי אני לא חושב שבאותה רמה) בורחים לפוי' כאשר יש בעיות בחיים, אבל זה לא אומר שבהגדרה כל שאר בני האדם לא עושים אותו דבר, הם כן עושים, רק באמצעים אחרים.
דבר שני, קשה להאמין, אבל יש מכורים שלא חושבים על נשים אמיתיות בחוץ, אני אחד כזה - אני מכור, אבל אם יש אישה מושכת ברחוב, אם היא לא פוטנציאל להתחתן איתה, אני פשוט מסיט מבט וזה נגמר. לא חושב עליה.
בקשר לסרט עם רמיזה מינית - בזה אני דווקא כן דומה לך, ואם יש רמיזה מינית, זה בעייתי ואני עלול ליפול בגלל זה.
אני ייתן לך תרחיש, באים שני אנשים לאיש לא מכור, חוטפים אותו, זורקים אותו לחדר סגור עם אישה מושכת ביותר שמעוניינת לשכב איתו, מה אתה חושב שייקרה ? הוא יישכב עימה. היא אישה מושכת, הוא גבר, הוא אולי יתנגד בחטיפה הראשונה, אבל אם יחטפו אותו כל יום, הוא מן הסתם יוותר.
עכשיו תדמיין את זה קורה מיליוני פעמים ברחבי העולם, זה הפוי'.
אז אולי הבריא לא מתייחס למין כמו מכור, אבל בגלל הזמינות של זה, הוא משתמש בזה וניזוק מזה כמו מכור, שזה כבר לא משנה אם הוא מכור, הבנת ?
תחשוב על מכונות לנתינת אינסוף סיגריות בחינם שמוצבות בחדר של כל אדם בעולם, אנשים לא מכורים ישתמשו, ייעשנו, יינזקו, אם תיקח את המכונות סיגריות מהם - הם יפסיקו, אבל למרבה הצער, אף אחד לא לוקח את המכונות סיגריות מהם, אז הם ממשיכים לעשן.