שטיסל כתב on 29 יוני 2016 09:50:
תודה רבה לכם, אני לא חושב שאני מסוגל להתקשר למישהו בשעת מעשה. פשוט לא יכול. זה יותר מידי אישי.
וזה לאו דווקא התאוות למשהו מסוים, בשעה כזאת אני מחפש ליצור אצלי תאווה כדי להגיע לפורקן להירגע ולהמשיך הלאה.
אני מנסה לחשוב אולי על פיתרון של הסחת דעת מהנושא, לראות משהו במחשב זה בלתי אפשרי כי אני בוודאי יפול, אני לא מעשן, ולקרוא משהו זה הדבר הכי לא מעניין בכזה מצב, קשה לי לדבר עם ה' - אני עובד על זה, אבל לא חושב שזה מה שיעצור אותי. שוב הנושא הוא רק במצבים מסויימים, במקרים רגילים לרוב אני מצליח להתגבר.
אבל אתה פשוט חייב לצאת מה"לבד" הזה של ההתמכרות. אולי תנסה סתם להתקשר למישהו ולערוך הכרות קצרה, בלי אפילו לומר את השם המפורש, רק לדבר ולדעת שהאדם מעבר לקו מתמודד עם אותו הדבר שאתה מתמודד, זה המון יחסית להתחלה. (בפעם הראשונה שאנוכי הביישן דיברתי עם מישהו לא סיפרתי כלום על עצמי, אבל הוא סיפר על עצמו בכזו פשטות שכבר חשתי הקלה, למשך אכל אותו היום וגם למשך הימים שאח"כ).
זה נראה לא כ"כ קשור בהתחלה וזה לא ה"עזרה הראשונה" במצב הזה, אבל לא צריך לחכות שהגל יבא, אפשר גם לפני... טלפון אחד וכבר עשית התקדמות ענקית, כנראה שלא תצטרך הסחת דעת באותו היום... אותו אדם וההם שאחריו יוכלו לתת לך "עזרה ראשונה" בהמשך, כשתמשיך להתקשר אליהם ותרגיש יותר חופשי לשתף בפניהם מה עובר עליך, אבל את ההכירות הראשונית אתה חייב לעשות מתישהו, וזה שווה את המאמץ...
בהצלחה