שלום לוחם יקר
בשבילי זאת "ה"-שאלה, מכור/לא מכור, או יותר נכון לגבי עצמי - למה אני מגדיר את עצמי מכור אם אני עושה לכאורה מעשים שעל פי הסטטיסטיקות נורמליים לחלוטין.
זה מזוכיזם? או צדיקותיזם?.... או איזה "..יזם" אחר..
איך שהבנתי ממה שקראתי ושמעתי מאנשי מקצוע שמתמחים בהתמכרות למין (וככל הנראה על פי סיפורי טיפולים שעברו על חברים יקרים פה שכתבו על כך בעבר, לצערנו לא כל איש מקצוע בתחום הטיפול הרגשי והנפשי, יודע על מה הוא מדבר כשמדובר בתחום ההתמכרות למין, ויש כאלה שבהחלט כן) המכור למין עושה מעשים יחסית נורמליים בדר"כ, אבל הם יושבים אצלו על מטען רגשי (שנובע מטראומות/ רגישות נפשית גבוהה/ מחסור פיזי בדופאמין במוח) וחסכים רגשיים עמוקים מאד, ולכן המעשים הללו 'בולעים' אותו לתוכם, עד כדי סכנה ממשית לאיבוד בידיים של כל חלקה טובה שטרח ועמל להשיג בחייו - מה שאנו קוראים בקבוצות 'חוסר שפיות או איבוד שליטה על החיים', וכשרכב מאבד שליטה עם הקרקע הוא כבר במצב מסוכן מאד עוד לפני שהתנגש בפועל בקיר, ובשבילי זאת הסיבה שבגללה אני מבין שאינני סתם 'בעל תאווה' רגיל, אלא אדם שהקשר שלו עם המציאות הרגילה מופרע בגלל ההתמכרות, ולכן עלי לטפל בעצמי לפני שחלילה מעשי הנורמליים יהפכו להתנגשות חזיתית ח"ו.
לכן לדעתי התחושה וההבנה הפנימים שהנני מכור היא כה חמקמקה, כי אני האדם היחיד שיכול לדעת עד כמה מעשיי והתמכרותי שואבים אותי לתוכם, ועד כמה אני חש בן אדם אחר כשאני עושה אותם.
זה לא רק טבען הממכר של מעשיי או האי יכולת להפסיקם שמגדירים אותי כמכור, אלא בעיקר הבסיס והחסך הרגשי שאני מנסה למלאות באמצעותם, ללא הצלחה.
שמעתי הסבר מאחד המומחים העולמיים בתחום - "Dr. Patrick Carnes", שההבדל בין מכור ללא מכור, משול להבדל בין 2 מכוניות - אחת עומדת במקום ואחרת בנסיעה, ובא כוח זהה שדוחף אותן קדימה, הנוסע במכונית שמקודם עמדה לחלוטין ולפתע התחילה לזוז קדימה בעוצמה, יחוש את הכוח שדחף אותו בצורה הרבה יותר עוצמתית מאשר חברו שהיה בתנועה כבר, למרות שהכוח הדוחף היה זהה, כך גם חלק מהאנשים משתמשים בתאווה בשביל להתניע את חייהם ולפעמים אולי אפי' לעבור ממצב של רוורס למצב של תנועה קדימה..
אעתיק קצת על הנושא החשוב הזה -
מקור:
התמכרות למין – הגדרה ואפיונים
התמכרות למין היא התנהגות מינית בלתי נשלטת הממשיכה למרות תוצאותיה השליליות,
הפוגעות בצורה משמעותית באיכות חייו של האדם ועל אף רצונו להפסיק התנהגות זו.
המכור למין עסוק באופן אובססיבי בכל הקשור למין.
הוא עסוק בתכנון המפגש הבא, הוא נזכר במפגשים הקודמים והוא מפנטז על קשרים אפשריים.
במקרים רבים המכור מאונן בכפייתיות ו/או מבלה שעות רבות כל יום בגלישה באתרים פורנוגראפיים או בצ'טים הקשורים למין.
אפיונים של האדם המכור למין הם כמו אלה של כל מכור:
- ערך עצמי נמוך
- התנהגות נרקיסיסטית
- רציונליזציה של ההתנהגות
- הכחשה שקיימת בעיה
- צורך בשליטה באחרים ותלות יתר.
עם הזמן, המכור מאבד את שליטתו על חייו וההתמכרות הופכת להיות מרכז עולמו.
מכיוון שההתמכרות משמשת כדרך לברוח מכאב רגשי, אפיון מרכזי למכור הוא אפקט שטוח (חוסר יכולת להתחבר לרגש).
מכורים למין מספרים שהרגש היחיד שהם מרגישים הוא האופוריה לקראת הקשר המיני ושהתכנון של המפגש נותן להם יותר הנאה מאשר המפגש עצמו.
כאשר המכור למין לא עסוק בהתמכרותו הוא מרגיש בדידות, שעמום ולעיתים זעם.
יש לו נטייה לדיכאון, לרגשי אשם, ולבושה על ההתנהגות המינית המופרעת שלו -ע"כ.
בתפילה להחלמה וחיבור רוחני למקור הברכות 'רק להיום'. אמן.