אני לא חייב ליפול כדי להרגיש את הרעילות של התאווה. מספיק מעידה קטנה כדי להרגיש איך הרעל מתחיל לזרום לי בכל הגוף. זה יכול להיות רגע של הסחת הדעת מול המחשב, עם איזה תמונה מפתה שמוצגת בקטן למטה. עם לחצתי עליה ועשיתי את הפעולה הראשונה של שימוש מודע בתאווה, הרעל מתחיל לפעול מיד.
מה שמדהים הוא כמה הרעל הזה מפתה. כמה התחושה של הרעל שזורם לי בעורקים משכרת ומושכת אותי להמשיך עוד ועוד. הייתי מצפה שבן אדם שמזריקים לו רעל ירגיש רע, ירצה להקיא ולברוח, אבל אצלי זה הפוך - עם הטיפות הראשונות של הרעל, אני מרגיש שכרון חושים, אנדרנלין מתפרץ והתרגשות גואה. במקום התחושה שהייתי מצפה למצוא של אזעקה שדוחקת בי לברוח, אני מרגיש בדיוק את ההיפך - תחושה נעימה שמושכת אותי להמשיך עוד ועוד.
כשאני חושב על זה, זה ממה כמו ההבדל בין ציאניד לבין סמים. גם הסמים וגם הציאניד יהרגו את מי שמשתמש בהם, אבל בציאניד אדם מרגיש את המוות פתאומי וחזק והוא רוצה לברוח, ואילו הסמים כשמם כן הם - מסממים אותו וגורמים לו לרצות לצרוך אותם, למרות שהתוצאה הסופית שלהם פעמים רבות היא אותו דבר כמו הציאניד.
לפני שאני משתמש בתאווה, כאשר אני שפוי ומרגיש טוב ומחובר, אני יודע את כל זה. הבעיה מתחילה בעיקר ברגע אחרי שהתחלתי ואז הקושי להפסיק נהיה קשה פי כמה. הרבה יותר קל לא להתחיל מאשר להפסיק, כיון שאחרי שקצת רעל נכנס לי לתוך המערכת, אני פשוט שוכח שזה רעל, ובמקום לברוח אני רוצה עוד ועוד. האלכוהוליסטים קוראים לזה "לגימה ראשונה". הם הבינו היטב שאחרי שהם מתחילים לשתות אפילו קצת, המשימה להפסיק נהיית כל כך הרבה יותר קשה.
עבורי, פורנו זה רעל מסוכן, יותר מרעל רגיל, כיון שעל רעל רגיל יש תמונה של גולגולת מפחידה כזאת שמזהירה אותי להתרחק, אבל הפורנו הוא סוכריית ציאניד עטופה בדבש ומוגשת באריזה נוצצת. אני יודע שבפנים יש רעל, אבל הדבש כל כך מפתה שאני מתחיל ללקק אותה, ואז במקום להרגיש מה שהייתי מצפה להרגיש כאשר הרעל נכנס לי לראש, אני מרגיש בדיוק את ההיפך וממשיך עד הסוף.
חשוב לי לדעת שני דברים: א. להיזהר מכל משמר מהלגימה הראשונה. היא נראית תמימה ולא מסוכנת, אבל הסכנה הגדולה טמונה דוקא בה. ב. קשה לי להתמודד לבד מול הרצון לצרוך את הרעל הזה, ולכן ברגע שמגיע הקושי אני צריך ליצור קשר עם מישהו אחר ולשתף אותו. כאשר אני יוצא מתוך הראש של עצמי, פתאום הרעל נראה רעל, והרבה יותר קל לי להמנע מהכניסה למלכודת הדבש המסוכנת הזאת.