גיימס כתב on 12 ינו' 2017 14:50:
לא הבנתי אתה אומר שכנות לפעמים מכריחה אותך לשקר?
שקר בהגדרה החינוכית ( זאת אומרת שקר שאותו מוטל עליי להרחיק את ילדיי) הוא "כאשר הילד משקר על מנת להשיג רווח אישי" כמו לשקר שאמא אמרה שאבא צריך להביא לי במבה,
אבל ילד שמשקר ואומר "אבא ראיתי אתמול פיל עף" אין מקום פה "לחנך" נגד שקר, כי אין זה שקר, זוהי זרימה טיבעית של הילד אל מחוזות הדמיון, ואם תסתום לו את זה... הוא יטייל לשם בלי לשתף אותך,
עולם המבוגרים דומה,
לשקר ולומר "אני צריך לסוע לעבודה" ובעצם אני מתכוון לעבור בדרך במקומות לא רואיים, זהו שקר על מנת להרוויח משהו אישי, (הנאה)
אולם אם אישתי שואלת אותי איך האוכל ועניתי "אחלה אוכל, אין עלייך אישתי" למרות שהאוכל ממוצע מינוס, אין זה שקר, אלא בטוי לאמת לאמיתה ( בלשון הפלצנית, "האמת שצריכה להתגלות במציאות, ולא האמת שהתרחשה במציאות") האמת היא שהואכל לא מי יודע מה, האמת לאמיתה היא שאני אוהב את אישתי, ולא בא לי לבאס אותה בגלל טעם של אוכל ולכן אני אומר משהו שישמח אותה... למרות שהמשהו הזה לא תואם את המציאות והמתרחש.
לכן שאלתי מקודם האם אנחנו מדברים על כנות רק לגבי התאווה?
עכשיו גם לגבי התאווה, אם אני יודע שאישתי בתקופה הזאת קצת רגישה יתר על המידה ( כי בדיוק היא לחוצה בעבודה או רבה עם חברה או כל סיבה נשית אחרת או אנושית) האמת לאמיתה אולי היא כן קצת לעגל פינות כדי שיהיו לה כוחות להמשיך ולהתמקד בבאסה שלה, היא לא צריכה עכשיו עוד נתונים שרק יסייעו לה להגדיל את הבאסה.
בכל מקרה, כנות היא מידה פנימית ולא חיצונית, להבדיל ממדת הכעס, שפונה גם כלפי הסביבה וגם כלפי הכועס, מידת הכנות היא פונה רק לאדם עצמו, עיקר הכנות היא עם עצמך, להיות כנה ולהחליט האם עכשיו טוב להעיר לאדם מולי או שאולי דווקא עכשיו יותר טוב זה להאיר לאדם שמולי,
וגם ביחס כלפי עצמנו, אם אני אלמד להיות כנה ולהעיר לעצמי על דברים מפגרים או להאיר לעצמי על דברים טובים... הרי זהו צעד גדול בבנין מידת הכנות, ממנו תיגזר כבר היכולת להגיד אמת לאמיתה כמעט בכל סיטואציה נורמלית של חיים.
וכמו שרובנו מקירים אחד הסימפטומים הראשונים שלנו במחלה היא נקודת פיצול האישיות, שאפשר לומר ביחס לדיון שזהו הסתירה בכנות הפנימית שלנו, בין צורת החיים שאנו מאמינים ורוצים לחיות לבין דרך החיים שאנחנו בוחרים לחיות, והיא גורמנת לנו לתחושת פיצול אישיות.
חשוב לציין, אני לא נשוי והדוגמאות שהבאתי לא מחיי, רק שהיה לי יותר קל להעביר את הרעיון, אם מישהו מהנשואים חושב שזה לא מתנהל כך בחיים, אשמח ללמוד ממנו.