שלום אח יקר
שאלת שאלה חשובה.
אשתף כמה נקודות שלמדתי ושעוזרות לי בתחום הזה.
אם אני הולך ברחוב בתחושה של אסיר נמלט, לחוץ ומפוחד, ממה שאולי אראה, אני לא במקום בריא לי, גם נפשית וגם החלמתית. יש מחלימים שמורידים את המשקפיים מראש בשביל לא להיכנס מראש ללחץ הזה, אני אישית לא מרגיש צורך לעשות זאת, אבל אולי הם גרים במקום יותר בעייתי, או שזה נותן להם יותר שלווה ורוגע, לי לא.
לימדו אותי שלאבי האוהב והכל יכול יש יכולת להציל אות מכל מקום ועלי לזכור שאני רק עושה השתדלות, את העבודה האמיתית הוא מבצע, וההשתדלות שלי היא בין היתר לזכור ולהתפלל אליו הרבה שיעזור לי, להשתדל להיות עסוק במחשבתי במשהו, לדוגמה - להקשיב באוזניות למוזיקה או לשיעור תורה או להרצאה, לקרוא ספר, לדבר עם אשתי או עם חברים בתכנית, לחשוב על דברים שמעסיקים אותי לאחרונה, וכדומה.
קורה הרבה פעמים שאני נתקל ביוזמתי ושלא ביוזמתי במשהו שדורש ממני כח רצון כדי לא להסתכל עליו שוב.. בתחושה שלי לא רק עצם הראיה מזיקה להחלמה שלי אלא יותר המחשבות והפנטזיות שיכולות לבוא בעקבותיה בראש שלי, ובדרך כלל כשאני מצליח להתפלל לעזרה וסיוע שמיימי ולא מביט שוב הראייה הראשונית משתחררת ממני מהר יחסית, בהסתכלות השנייה והבאות אחריה אני בעצם מנסה לשאוב מהמראה שראיתי את התאווה שהוא יכול לייצג במוחי הקצת חולה. ממליצים בשביל זה לתרגל להתפלל על מושא הראיה - לומר בפי תפילות לה' שיזכה אותה בכל 'מילי דמייטב' בקרוב. אמן.. זה משנה את כיוון התודעה מרצון לקחת ממנה אליי, לכיוון הפוך של נתינה ממני החוצה. וזה עוזר מניסיון שלי ושל הרבה מחלימים בתכנית.
והכי חשוב בשבילי זה לזכור תמיד שאבי האוהב יודע שאני רק בן אדם, ולכן לא אצליח להיות מושלם בשום דבר, ואמעד לצערי לפעמים, ואני מנסה לשחרר את רגשות האשמה, לבקש ממנו יותר קבלה עצמית, ולהתפלל אליו שייתן לי לחוש בו מה שאני מחפש שם. לשאוף אויר מלוא ראותיי ולזכור שהוא אוהב אותי ורוצה בטובתי. ולחייך. קצת. לפעמים..
בהצלחה רבה אחינו היקר
אוהבים אותך.