בס"ד
אני ממש חדש באתר, ואני באמת לא כלכך מבין, אבל ראיתי שהרבה פעמים אנשים מפנים לתוכנית 12 הצעדים ולעוד דברים כאלוה,גם לי 3 אנשים שונים אמרו לי להתחיל 12 צעדים, וקראתי במדריך במפורש שזה דברים למכורים בלבד ולא ניתן ולא טוב לאבחן לבד אם בן אדם מכור:
"לפני שאנו נכנסים להגדרות של התמכרויות והדרכים השונות לטיפול בהן, חשוב להבהיר שהדבקת תווית של "מכור" על עצמנו, היא מעשה הדורש זהירות רבה, ומוטב שייעשה בעזרת איש מקצוע המכיר את הנושא היטב. בכל מקרה – חשוב שצעירים לא יגדירו את עצמם כמכורים, גם אם אינם מצליחים להפסיק את השימוש בתאווה, ואפילו הם רוצים להשתמש בכלים המיועדים לגמילה מהתמכרויות, ובמקום זאת ידברו על הבעיה שלהם וחוסר היכולת להפסיק." (מתוך-הקדמה: בעיה או התמכרות?)
"הצעד הראשון הוא הבסיס לכל תכנית ההחלמה, ולכן הוא חשוב כל כך. בלי שאנו מפנימים לחלוטין את חוסר האונים שלנו, איננו נכנעים ואיננו מתמסרים לתכנית הזאת. בלי שאנו מודים בכנות בחולשה שלנו מול התאווה, לא נהיה מסוגלים לעבור את האתגרים שנכונו לנו בהמשך הדרך, כאשר נצטרך להתחיל להשתתף במפגשים, ללמוד לבקש עזרה, לשתף חברים בקשיים ובהתמודדויות שלנו, ולבצע את שאר הצעדים.
אם יש לנו עדיין ספק בקשר ליכולת שלנו להתמודד לבד מול התאווה, כדאי שנחזור אחורה וננסה שוב את הכלים הקודמים. ייתכן שנגלה שאכן אנו מסוגלים לכך, וייתכן שנגלה שזהו משחק אבוד מראש. כך או אחרת, את הצעד הראשון יבצעו רק אלו מאיתנו שהפנימו מעבר לכל ספק את חוסר האונים." (כלי 16)
"אם הרמנו את ידינו בכניעה, אם משהו בתוכנו זעק ללא קול "אינני יכול יותר", אם לחלוטין הבנו שהתאווה הפכה לבעיה המרכזית של חיינו, בכך השלמנו למעשה את הצעד הראשון, ואנו מוכנים להצטרף לתכנית הגמילה של 12 הצעדים." (כלי 16)
אז בתור אחד חדש שממש התבלבל ונפגע, אנא היזהרו בעצות שלכם!!