שלום, חשבתי לשתף משהו ורציתי לשמוע את דעתכם, זה מחשבה שלי "לתרגם" את תוכנית 12 הצעדים לשפה טיפה אחרת.
אני עצמי לא הייתי בתוכנית 12 הצעדים, אבל חשבתי עליה, הייתי שמח לשמוע מאלה שכן עושים אותה אם ה"תרגום" הזה מצלצל להם נכון.
זוהי תוכנית 12 הצעדים:
- הודינו שאנו חסרי אונים מול התאווה, שאבדה לנו השליטה על חיינו.
- הגענו לאמונה שכוח גדול מאתנו יכול להחזיר לנו את שפיות דעתנו.
- החלטנו למסור את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלוהים כפי שאנו מבינים אותו.
- עשינו חשבון נפש מוסרי, נוקב וחסר פחד.
- התוודינו בפני אלוהים, עצמנו ואדם נוסף על טבעם המדויק של פגמינו.
- היינו נכונים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלה באופיינו.
- ביקשנו אותו בענווה שישחרר אותנו מחסרונותינו.
- עשינו רשימה של כל האנשים שבהם פגענו והיינו נכונים לכפר על כל מעשינו בפניהם כולם.
- כיפרנו על מעשינו במישרין בפני אנשים כאלו כאשר הדבר ניתן, פרט למקרים שמעשה זה יפגע בהם או באחרים.
- המשכנו בחשבון הנפש, וכאשר שגינו, הודינו בכך מיד.
- חיפשנו בדרך של תפילה והרהורים לשפר את הקשר ההכרתי שלנו עם אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, כשאנו מתפללים רק לדעת את רצונו מאיתנו ומבקשים את הכוח לבצע זאת.
- כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסינו לשאת בשורה זו לאלכוהוליסטים וליישם עקרונות אלה בכל תחומי חיינו.
והנה התרגום שלה:
1. אהבה עצמית היא משהו שהאלוקים דואג לו, לא אתה. אין צורך מצידך בשום פעולה שהיא. ואם כן תנסה לארגן בעצמך אהבה עצמית, אתה תגמור בצרות צרורות.
2. לכן, רק אלוקים יכול לארגן מחדש את נתיבי האהבה העצמית בדרך טובה יותר עבורנו.
3. לשם כך, החלטנו להפסיק כל דרך ליצור אהבה עצמית מלאכותית או מזויפת, שיכולה להיווצר במיליון כפול מיליון דרכים מלאכותיות.
4. עשינו חשבון נפש מוסרי, על מנת לברר היכן בדיוק אנחנו יוצרים אהבה עצמית מלאכותית.
5. התוודינו על הדרך המדויקת בה אנחנו יוצרים אהבה עצמית מלאכותית.
6. היינו נכונים לחלוטין לבטל את מיליון כפול מיליון הדרכים המלאכותיות שבנינו על מנת ליצור בנו אהבה מלאכותית. אפילו שזה נותן לנו תחושה כאילו אנחנו נפרדים מהמוכר והבטוח.
7. [לא יודע לחבר את זה לתוכנית 12 הצעדים, אבל אנסה] ביקשתי בענווה מהקב"ה שישחרר את החסרונות שלי מתהליך יצירת אהבה מלאכותית.
כלומר: החסרונות שלי ---> גורמים לי להרגיש רע ---> ובגלל זה אני מנסה ליצור אהבה עצמית מלאכותית ---> כדי להרגיש טוב.
אזי הבקשה שלי מאלוקים היא פשוט לעצור בנקודה שאני מרגיש רע, ולהישאר שם.
8. עשינו רשימה של כל האנשים ששאבנו מהם אהבה עצמית מלאכותית תוך פגיעה בהם, והיינו נכונים לכפר על כך.
9. כיפרנו על המעשים בסעיף 8 בפועל.
10. פיתחנו מנגנון לזיהוי וניקוי כל ניסיון ליצור אהבה עצמית מלאכותית. בזמן אמת.
11. אחרי שקשר ראשוני עם אלוקים נוצר בשל שאיבתנו אהבה מהמקור העליון האמיתי המייצר זאת – אלוקים, חיפשנו דרך לשדרג קשר זה.
12. התעוררות רוחנית בגלל סעיף 11, ומשם האהבה העצמית הופכת להיות משהו אחר. (לא ברור לי כל כך איך, אבל אני מניח שזה הקטע של התעוררות רוחנית) זה בעצם הנקודה בה האהבה העצמית עוברת שינוי גם לאהבת האחר.
מה דעתכם ?