יש קטע דפוק כזה, שגם אחרי שעקרונית הבנתי שאני לא יכול לצרוך תאווה, וכמה רחוק הגעתי עם זה וכמה אני לא מוכן יותר, אז אני מוכן לוותר, אבל לא על הכל.
אני מוכן לא לחפש פרצות באינטרנט, אני מוכן לא ללכת למקומות של תאווה. חשבתי שבזה "יצאתי ידי חובת" ויתור.
ואז לילה אחד (בדרך חזרה מקבוצה) אני רואה ברחוב בחורה בדיוק בפוזה שתמיד חיפשתי ודמיינתי. בדיוק קטגוריית התאווה שלי. טוב, על זה לא ויתרתי... יש גבול...
או, יום אחד יש תקלה בתכנת החסימה בפלאפון. טוב, אני לא אלך ואחפש תאווה, אבל אם ה' זימן לי אותה כאן בהישג יד, זה יהיה ממש "בל תשחית" לא להשתמש בזה... יש לי גם תירוץ. אני עשיתי את שלי, התקנתי תכנה (וזה לא היה פשוט בכלל, כי זה להחשף מול אשתי, להוציא כסף ולחסום אגב אורחא גם דברים שהם לא בהכרח תאווה). עכשיו "עשה מה שהבטחתנו" ותציל אותי מהתאווה. זה לא פייר שאתה מביא לי כזה ניסיון. הרי אתה יודע שאני חסר אונים מול זה.
עוד דוגמה: אני יודע שאסור לי להתנהל מטינות. אני צריך לעשות צעד 4. למצוא את פגמי האופי שלי. למצוא תפיסה חדשה וללכת איתה. כל זה טוב ויפה כשאני הייתי באמת לא בסדר ואני יודע את זה. אבל מה קורה בטינה מוצדקת? כששיקרו לי, אני לא מוכן לוותר על הטינה. יש גבול. לא על זה וויתרתי.
זה המקום לחזור לצעד 3. אני צריך לוותר טוטאלית, כי אני לא יכול לחיות עם שום תאווה, ועם שום טינה. אז מה אני עושה?
הבנתי שזה ההבדל בין ויתור לכניעה. הויתור הוא בידיים שלי. רוצה - מוותר, לא רוצה - לא מוותר. וגם יש שם מסחרה... וויתרתי כך וכך, אז זה מספיק. עכשיו תורך (אלוקים, מישהו שפגע בי וכו') לוותר. עכשיו תורי לקבל סיפוק כנגד מה שהפסדתי. כשזה לא קורה - אני משתגע ונופל.
כניעה זה לא ככה. אני נכנע לא בשביל, אלא בגלל. לא כדי להשיג, אלא כי אני לא יכול.
ההבדל המעשי בשבילי היה כשהתחלתי להתקשר. כשאני לעצמי אני נוטה לבלבל בין ויתור לכניעה. כשאני משתף - זה מיישר אותי. חוץ מזה שהשיתוף בעצמו הוא צעד של כניעה, גם בשיתוף אני לא יכול לרמות. אני לא יכול לדבר במושגים של ויתור, כי אז החבר עלול להזכיר לי שאין לי את הפריבילגיה לוותר. אני לא יכול לעצמי לשאוף שום רעל, וזה בכלל לא משנה כמה זה סיטואציה לא הוגנת. אני אלרגי. כמו שמי שאלרגי לחלב לא יכול לתת תירוצים למה מגיע לו לקבל מעוגת הגבינה הריחנית המשגעת הזאת..
אז רק להיום, אני מקבל עלי כניעה. לא יכול לשאוף שום רעל. אני אלרגי. וזה יביא שחרור.