לא הייתי בקבוצות, אבל אני מזדהה עם הקושי הזה. זה קורה גם בפורום, גם כשחבר משתף בטלפון, ולפעמים גם עם אנשים לא מכורים שמדברים איתי (ואני לא אתן דוגמאות לדברים טפשיים שאנשים אומרים בתמימות בלי לחשוב מה הם יעשו לי).
בסד העלה נקודה אחת שאני מסכים איתה, ואני רוצה להגדיר אותה ככה: יש את ההחלמה מצד אחד, ומצד שני את שמירת העיניים והמחשבות. להתקין חסימה פועל מהצד של שמירת העיניים והמחשבות. ללכת לקבוצות פועל מהצד של ההחלמה. אלו שני ערוצים שונים, ואם בקבוצות קשה לך לשמור על המחשבות, לפחות הערוץ של ההחלמה משתפר.
דבר נוסף שחבר אמר לי שאם הוא שומע שיתוף שמכביד עליו, הוא מתקשר לחבר... אולי זה נשמע כאילו זה לא יגמר לעולם כי החבר השני יצטרך לפנות לחבר שלישי והשלישי לרביעי וכו', אבל זה לא נכון, כי ברוב הפעמים אנשים ישתפו את החבר בצורה שלא תכביד עליו או בגלל שהם זהירים בלשונם, או בגלל שהחבר ששומע נמצא במצב רוח יציב. אז אם חסרים לך חברים לטלפון - מוזמן לכתוב לי, אני אתן לך מספר.
ודבר אחרון. בפורטיפיי אני מוצא עוד כלים שעוזרים לי חוץ משיתוף. אל תפסיק ללכת לקבוצות, אבל ממליץ לך לראות גם את פורטיפיי, ואם אתה מחפש שותף לדרך בפורטיפיי - פנה אלי.
מקוה שעזרתי.