אחד הדברים שהרצון העצמי גרם לנו, הוא הניסיון להיות הבמאי של העולם. חלק מאתנו הסתפק בלהיות הבמאי של הקהילה שלו, וחלק מאתנו הסכים להתפשר בלהיות רק הבמאי של המשפחה הקרובה שלו. אבל כך או כך היינו חייבים לנסות לתפוס פיקוד ולהנחות את כל מי שסביבנו כדי שהרצון שלנו יתממש ושדברים יתנהלו כמו שאנו רוצים.
היה לנו תפקיד מיוחד לכל אחד שנמצא בעולמינו, שאם הוא או היא היו רק מוכנים לשחק את התפקיד שלהם בתוכנית שהכנו, ההצגה הייתה פשוט מושלמת, הן מבחינה רוחנית והן מבחינה פיזית. העולם היה מגיע ליעדו המושלם שבו כולם משגשגים, אוהבים ומכבדים אחד את השני, ובעיקר מתנהלים ומאמינים במה שרצינו שהם יאמינו.
בצעד שלוש התוכנית עוזרת לנו להתחיל להתבונן בכנות על עצמינו ועל הניסיון שלנו לשלוט כל הזמן ולמשוך בחוטים. לנסות לנווט את הסיטואציה ואת מה שאחרים חושבים ועושים, למה שאנו רוצים שהם יעשו, מתוך הנחת יסוד עמוקה ומוטעית שאם רק העולם והאנשים שבו, יתנהלו כמו שאנו רוצים, אנו נהיה מאושרים. אם רק הבן או הבת זוג שלנו יקשיבו לנו ויפעלו לפי ההוראות שלנו, הזוגיות שלנו תסנוור כמו אור השמש. ואם רק הילדים שלנו, החברים שלנו או סתם אנשים ברחוב יקשיבו לתוכניות ולרעיונות העמוקות והמופלאות שלנו, הם יגיעו ליעדם המושלם.
שאלון להיום
• האם אני נכון להודות ברצון והניסיון שלי לשלוט על סיטואציות ואנשים, כדי שהם יתנהלו בדיוק כמו שאנחנו רוצים?
• האם אוכל לכתוב על לפחות עשרה מקרים בהם ניסיתי למשוך בחוטים כדי שהדברים יתנהלו כמו שאני רוצה, למרות שזה היה על חשבון אחרים?
• מה יוכל לעזור לי היום לקבל את האומץ והכנות להודות על השליטה או הניסיון שלי לשלוט?
תפילה להיום
אלי, עזור לי היום ותן לי את הנכונות והאומץ לבחון את עצמי ולראות היכן
ואיפה אני מנסה לשלוט בסיטואציות. עזור לי ותן לי את הכנות להודות בכך
מבלי להכחיש את זה. ועזור לי היום להפנים ששמחת החיים והשלווה שלי אינם
תלויים במה שקורה סביבי.