ניסיון לכתוב ולשתף לטובת חברים שמתחילים או כאלו שזה יכול להיות לתועלת עבורם כדי להתחיל את דרך ההחלמה ולטובת חברים שמתעניינים לקרוא חומרים מהסוג הזה.
*לא שאני מבין גדול או בכלל קרוב להיות מושלם בצעדים האלו אבל חשבתי שאולי יכול להיות לתועלת קצת לשתף מידי פעם את ההשקפה שלי על הצעדים.
צעד 0 מדבר על השתתפות בתוכנית ההחלמה של 12 הצעדים, שלמעשה אם כן אני מיחס אותו ישירות למסורת 3:
"הדרישה היחידה לחברות ב SA היא הרצון להפסיק להתאוות ולהיות מפוקח מינית."
אמנם לא צעד רישמי מתוך 12 הצעדים אבל מצאתי אותו חינוי מאוד להחלמה.
הצעד הזה מבחינתי שייך לתחילת הדרך- לתחילת ההחלמה האמיתית ולדעתי כל עוד לא הצלחתי להגיע להשלמה עם הצעד הזה עדיין לא התחלתי את דרך ההחלמה האמיתית ולא חוויתי את אותו שיחרור שנותן את הפתח לתחילת דרך ההחלמה.
חוסר בצעד זה יכול לגרום לי להתבוססות ארוכה וקשה סביב הניסיון לעלות על הדרך ללא הצלחה.
למעשה אגדיל ואומר שרבים מהמקרים של החברים שתקופה ארוכה מנסים ולא מצליחים לעלות על דרך ככל הנראה נעוצה צעד הזה.
הגעתי לתוכנית מתוך רצון להפסיק, הייתי מוכן לנסות ואכן עם תחילת התוכנית שברתי שיא אישי והגעתי ל109 ימי נקיות שבעצם הסתימו בצורה די קשה שבה הרגשתי שאני מתחיל להילחם חזרה ברצון שלי להשתמש ובעצם "להחזיק שריר" בצורה בלתי נמנעת, ומה קורה שמחזיקים שריר? טוב זה היה צפוי..
להחזיק שריר זה לפעמים כמו למתוח קפיץ, במקרה הטוב השריר מתעייף ומשחרר לנפילה ובמקרה הפחות הקפיץ חוזר חזרה בעוצמה מכופלת כדי להשלים ולדרוש את כל מה שהיה חסר לו בצורה חזקה יותר("אפקט החסך").
החזקתי מעמד בכח את סוף תקופת הימים הנוראים שהיה חשוב לי להישאר נקי בהם ולא הספיקו לחלוף 24 שעות מיום כיפור שעבר בצורה נפלאה והתרסקתי חזרה לתוך זרועות התאווה.
בסבב השני של הנקיות שלי נפל לי האסימון הזה שפתח לי פתח לעוד חצי שנה של תקופת נקיות דיי איכותית.
הבנתי שאני צריך להשלים עם זה שהמטרה והרצון שלי הם להוציא את התאווה לגמרי מהחיים שלי ("צעד 0").
הייתי נוהג לתאר את זה בשאלה לעצמי: אם יבוא רופא ויודיע לי שמצא פיתרון לבעיית התאווה שלי, אני פשוט צריך להתייצב אצלו עוד השבוע לטיפול בו הוא ינתח את הראש שלי בצורה לא פולשנית. וללא שום תופעות לואי פשוט ינטרל את חלק התאווה ממני. מאותו רגע לא תהיה לי תאווה בחיים ואוכל להמשיך את חיי, האם אני מוכן לקחת את הטיפול?
נשמע מוזר, אבל מסתבר שבתקופות פחות מפוקחות התשובה לא הייתה כל כך ברורה לי, הייתי מתחיל להתפתל ביני לבין עצמי, איך אפשר באמת להוציא את התאווה לגמרי ממני ולהמשיך לחיות?
כשהבנתי באמת שאני מוכן לבצע את אותו מהלך- מוכן לוותר על תאווה ("על הזכות להתאוות") למשך חיי- דבר שאומר שאצטרך לחפש את ההנאה שלי במקום אחר, אולי אהבה ביני לבין ההורים, האישה והילדים לעתיד, רוחניות או שאר עיסוקים אחרים שיצטרכו לבוא כתחליף- אז ביצעתי את הצעד.
אני זוכר שאותה הבנה והשלמה פתחה לי פתח גדול לחזור שוב לדרך ההחלמה, הפעם ממקום הרבה יותר נקי ושליו שנתן לי שקט לעוד תקופה טובה.
וכשזה התחיל קצת להישכח שוב (טוב זה הטבע שלי..) אז המצב התחיל להידרדר, הייתה נפילה נוספת לאחר 7 חודשי נקיות (דבר שדי הרשים אותי) ואני זוכר שפחות התרגשתי מהנפילה ושאלתי את הספונסר- אז מה הבעייה? הייתי נקי מעל חצי שנה ונפלתי, מה כל כך רע בזה? אם אמשיך כך(אפול פעם בחצי שנה) זה לא נשמע פתרון מספיק טוב עבורי?
והוא הסביר לי שיש גם תוכניות כאלו אבל התוכנית שלנו לא עובדת כך- אצלנו המטרה היא להוציא את התאווה לגמרי.
בבירור עם חבר ותיק נוסף שמעתי על עוד תוכניות בהם כל אחד ראשי לקבוע לעצמו את תדירות הנפילות הרצויה- האם זה מה שאני באמת רוצה?
אז לאחר מחשבה נוספת הבנתי שלא, אני לא רוצה לנסות לשלוט או להגדיר תדירות.
לפי האמונה והשאיפות שלי אני רוצה להוציא את התאווה מהחיים שלי לגמרי אין לי רצון שתמשיך להיות חלק ממני ולנהל אותי.
כך שוב ביצעתי את אותו צעד וא.ת המשכתי לא בכוחי לתקופת החלמה נוספת.
יש מקום להזכיר גם את זה לעצמי מידי פעם, כי גם אני שוכח ומתפתה חזרה, לדעת שאני רוצה להפסיק ופשוט להוציא את התאווה מהחיים, לא לנסות לשלוט, למנן או לעשות הפסקות מסוימות שהם לא בגלל שאני רוצה להפסיק אלא בגלל שכרגע _____... (לא משתלם לי מסיבות שונות), כי ככה אי אפשר פשוט להגיע להחלמה אם אני לא באמת רוצה להפסיק את התאווה.
אלא פשוט רוצה להפסיק להתאוות ולהיות מפוקח מינית למשך חיי.
מכאן הפתח לשאר הכלים בתוכנית שיעזרו לי לקבל את עזרת אלוקים להחלים מתאווה.