ברוכים הבאים, אורח

יש פתרון!
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: יש פתרון! 16 צפיות

יש פתרון! לפני 2 ימים, 15 שעות #156531

במאמרים הקודמים הסברנו את המילכוד הכפול שאנחנו נתונים בו בתור מכורים: לגוף שלנו יש "אלרגיה" לתאווה - בזמנים מסוימים, ברגע שאנחנו צורכים תאווה אנחנו מאבדים שליטה ולא מצליחים לעצור איפה שתיכננו. את זה כשלעצמו היה אפשר לפתור בהימנעות מוחלטת מתאווה, כמו שעושה כל מי שיש לו אלרגיה לדבר מסוים.

אבל כאן מגיעה הבעייה המרכזית: לנפש שלנו יש "אובססיה" לתאווה - פעם בכמה זמן תוקפת אותנו מחשבה בעלת עוצמה כזו, שהיא מצליחה להשליך הצידה כל מחשבה הגיונית אחרת, ולשכנע אותנו ש"הפעם זה יהיה אחרת", הפעם באמת נצליח "ליהנות קצת" בלי "לסבול הרבה".

המנגנון הזה יוצר מילכוד כפול שבו המחשבה של הנפש מעוררת בכל פעם את האלרגיה של הגוף. זהו מעגל קסמים אכזרי, שאין לנו כל דרך לצאת ממנו בכוחות עצמנו. ההכרה הַכֵּנָה במצב הזה היא בעצם הצעד הראשון של תוכנית הצעדים: "הודינו שאנו חסרי אונים מול התאווה - שחיינו הפכו בלתי אפשריים לניהול".

שימו לב שאמרנו שאין לנו דרך לצאת מהמעגל בכוחות עצמנו. כאן בדיוק הוא הפתח שדרכו נכנס הפתרון הרוחני של תוכנית 12 הצעדים. אמנם אנחנו בעצמנו לא יכולים להשתחרר מהמעגל הזה, וגם שום בן אנוש לא יכול לשחרר אותנו ממנו, אבל ישנו כוח עליון שיכול ורוצה - אם רק נפנה אליו ונתחבר אליו בדרך נכונה. במובן מסוים, הכוח הזה כבר מוכר לנו. הרי מדובר כמובן בבורא העולם ומנהיגו, במלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא, זה ש"נֹתֵן לַיָּעֵף כֹּחַ, וּלְאֵין אוֹנִים עׇצְמָה יַרְבֶּה".

רבים משומרי התורה והמצוות ששומעים לראשונה על תוכנית הצעדים, חשים בשלב הזה אכזבה עמוקה. "תגיד לי אתה רציני? באתי עד לכאן כדי שתלמד אותי מי זה הקב"ה? אתה יודע כמה כבר פניתי והתחננתי אליו מעומק הלב? ניסיתי בלי סוף והגעתי כבר מזמן למסקנה הכואבת שהתפילות שלי פשוט לא מצליחות לשנות את המצב!".

אנחנו מכירים אישית אנשים שהשקיעו שעות אינספור של תפילות, בהן דיברו עם הקב"ה על כל הקשיים שהם עוברים בתחום הזה. זה לא עבד. זה לא הצליח להשאיר אותם נקיים. אבל כאשר הגיעו לתוכנית הצעדים, והתחילו לתרגל את מה שהציעו להם, פתאום הצליחו לראשונה בחייהם להישאר נקיים במשך שנים. אז מה קורה כאן בעצם?

קשה ומאוד לא נוח להודות בזה: משום מה בתחום הזה של ההתמכרות, העבודה הרוחנית שלנו לא הצליחה להביא לתוצאה המבוקשת (מבלי להמעיט ח"ו כהוא זה בערך התורה המצוות והתפילות שלנו). מספרים שהרבי מקוצק שאל את תלמידיו: "איפה נמצא הקב"ה?" "בכל מקום", השיבו התלמידים, "הרי 'מְלֹא כׇל הָאָרֶץ כְּבוֹדוֹ!'". אולם הרבי לא היה מרוצה מתשובתם ואמר: "הקב"ה נמצא היכן שנותנים לו להיכנס". בתוכנית 12 הצעדים אנחנו לומדים בדיוק את זה. לומדים איך לתת לקב"ה להיכנס, באופן כזה שמסיר מאתנו את כבלי ההתמכרות ומשנה את כל תחומי חיינו מן הקצה אל הקצה.

הערה: הדברים שנכתבו כאן אינם בהכרח מדויקים מבחינה מדעית. הם באו בעיקר כדי לסייע בתיאור מצבי הנפש של המכור.

מאמר זה התפרסם במסגרת העלון השבועי שלנו – "רק חזק ואמץ!"

לקבלת העלון במייל - shmor.help@gmail.com

לארכיון הגיליונות - gyenewsletters.netlify.app/archive/

אני רפאל מ-GYE. אנחנו פה בשבילכם! מספר הטלפון שלי הוא 058-7004152. אתה יכול להתקשר או לשלוח הודעה (SMS או ווצאפ), ונתאם שיחה בזמן נוח לך. אתה יכול גם לכתוב לי מייל: shmor.help@gmail.com
אשמח לשמוע ממך ולעזור ככל האפשר!
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.29 שניות

Are you sure?

כן