ערב (לילה) טוב חברים.
[אני מקדים ואומר שאני מתאר את זווית הראיה שלי, (איך שקיבלתי אותה מחברים וותיקים ומהספרות), ועל כן אני מקווה שאיש לא יפגע...].
"אני לא אוהב להיזכר בזה, מה בדיוק עשיתי, מה הייתה התפאורה בגיהנום אליה אני לא רוצה לחזור. אני מעדיף לשכוח. לשכוח שאני חולה, לשקוע בהחלמה. בהצלחות. בדקויות של האם עשיתי את הפעולות מיד או רק אחרי 'מבט שני'. אני ופורנוגרפיה? אני ושיחות...?אני ו...
לא, אני לא שייך לגועל הזה. הוא לא חלק ממני; עברתי את זה. אפשר להמשיך הלאה, אל 'החיים האמיתיים'.
התחושה הזו, כך לימדו אותי, היא אחת מהמסכות היותר ערמומיות של התאווה שלי. היא משכיחה ממני איפה הייתי, היא גורמת לי לחשוב שסיימתי. זהו, אפשר 'להתקדם', שפרק התאווה בחיים שלי נגמר. וכך אני חוזר להכחשה, ולבסוף - כצפוי, לנפילות.
אז בכל פעם שאני עולה או מדבר, בטלפון או בקבוצה, אני צריך לומר: הייתי שם. אתם מבינים - שם!!! וכשאני אומר את זה שוב ושוב, אני ממשיך לזכור.
אוקיי. הפנמתי. ביצעתי. אלא שכאן יש לי בעיה.
בשנים האחרונות חשבתי שהבעיה שלי היא הפורנוגרפיה. חסמתי אותה. לא עזר. חסמתי יותר טוב. לא עזר. סיפרתי לאשתי בהקשר מסויים. לא עזר. התפללתי על פגם הברית. לא עזר. והרשימה של ה'לא עזר' הלכה ותפחה...רק כשהגעתי ל'שמור עיניך' הבנתי שהבעיה שלי היא לא הפורנוגרפיה.
חברים, הבעיה שלי היא ההתמכרות. הפורנוגרפיה היא רק הדרך שלי לברוח מהכאב, אותו הכאב שנגרם על ידי ההתמכרות.
מדהים ומזוויע שאני בורח דרך פורנוגרפיה, אבל זה עניין בפני עצמו. כרגע מה שברצוני להדגיש הוא שבכל השנים האלה כיוונתי למקום לא נכון. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי זה שסגרתי עוד ועוד נתיבי מילוט, אבל המשכתי לברוח - וממילא איתרתי פרצות, בנואשות, בטירוף, אבל איתרתי.
איך אני מטפל בבריחה עצמה? ממה אני בורח? מה כל כך מכאיב לי, שאני צריך לברוח ממנו עד לסמים הפורנוגרפיים האלה?
לצערי, גיליתי התשובה הרבה יותר גרועה משחשבתי בתחילה.
אם הפורנוגרפיה היא שם, באינטרנט, ולכאורה אפשר להתנתק ממנה. גיליתי שמהבעיה שלי, איני יכול להתנתק.
הסיבה פשוטה - איני יכול להתנתק מעצמי.
זה משהו בתוכי. אני מכנה אותו 'ההתמכרות' או 'המחלה'. משהו אצלי, באיך שאני מתנהל, בסגנון החשיבה שלי, בתכונות אופי יסודיות ביותר שלי, אשר עם חלקם נולדתי, עם חלקם גדלתי ואת חלקם בניתי בעצמי, יוצר כאב.
אתם מכירים את זה, כשיש קוץ ביד, וכל תנועה רק מכניסה אותו יותר פנימה. ככה זה אצלי, משהו 'יושב' לא נכון - והכאב צף.
אם אדם נורמאלי בורח מדי פעם מכאב, אצלי הבריחה נעשתה לאובססיה. איני יכול לשאת את זה. להביט לעצמי בעיניים. להביט לתוך הלב, להפנים מה זה אומר עלי מה שעשיתי, ודפוסי החשיבה 'סופחי האשמה' שלי רק מוסיפים פצע על פצע וחבורה על חבורה.
אז מה הפלא שאני חייב לברוח? בנואשות, בטירוף, בתסכול, אני רוצה לאבד את המחשבה, לשקוע במשהו אחר, משהו בו החיים שלי לא יעמדו לביקורת הזו, משהו שיטשט בעוצמתו את היום יום הזה, שאני מרגיש שאיני רוצה לשהות בתוכו.
אז ברחתי, לתאווה. השתמשתי בתאווה כדי להסוות את הכאב.
ההסוואה עבדה.
לא הרגשתי כאב (עד אחרי נפילה). לא חשתי את הסחרור שהאישיות שלי מובילה אותי בתוכו והמשכתי את חיי - מפוצל אבל מתפקד. מפורק אבל עם תדמית של מאורגן. מוקף הצלחה חברים אבל בודד וחסר ביטחון.
כיום, אני מעוניין להצהיר על האמת - לספר לעצמי שוב ושוב, אני חולה. האישיות שלי פגועה. אני אגרסיבי כלפי עצמי, אני לא מאמין שאני ראוי להערכה ק"ו לאהבה. אני מפחד לעמוד מול עצמי בלא הישגים (ולו שיהיו הישגים של החלמה, העיקר שיוכיחו לעצמי שאני בשליטה).
במה השתמשתי? את מי זה מעניין? הפוך - אני מפחד שאנשים יטעו בי, שאנשים יחשבו שאני מכור לפורנוגרפיה.
והרי זה בדיוק מה שגרם לי להחלים סוף סוף - ההבנה שהפורנוגרפיה הייתה יכולה להתחלף באכילה, או בספינינג. בכל בריחה שהיא.
לפעמים כשאני שומע אנשים מפרטים את כל רשימת השימוש שלהם אני רוצה לצעוק עליהם בתסכול: אתם בטוחים שאתם מכוונים למקום הנכון? אתם בטוחים שאתם חיים מתוך תחושה שהבעיה היא 'אני', האם אתם חיים מתוך הבנה שזה בכלל לא משנה במה השתמשתי.
ולפעמים אני אפילו רוצה לומר גם לאלו שניכר בהם שהם מבינים את הפער הזה: אתם מבינים את הסאב-טקסט העולה מבין דבריכם? אתם, במו פיכם עלולים להטעות את האנשים כמוני, שהתמכרו 'רק לפורנוגרפיה', אנשים כמוני עלולים לחשוב שזה לא רציני, שהם לא באמת מכורים, שהם 'מכורים לייט', וכך במקום לעזור להם להגיע לתחתית האישית שלהם ולבקש עזרה, אתם מונעים מהם להיפתח, כי הם מרגישים 'מכורים סוג ב' (מטורף? אבל בהחלט אפשרי).
[לעתים, יש לי אפילו חשש נוסף. לעתים ה'מכור סוג ב' שעוד לא הפנים מהי הבעיה עלול פתאום להיחשף לעובדה שהוא סוג ב' ולרצות לפרוץ את הגבול. אביא דוגמא מעצמי: אצלי, בחסד ה', זונה היה מושג לא ממשי. פתאום אני רואה אדם שאומר לי, 'יש דבר כזה', זה קל, זמין, פשוט, עשיתי את לא מעט פעמים. ואם אני לא שם, בתחתית, אם לא ברור לי שזה גיהנום - אני פתאום יכול לקבל רצון להגיע לשם. להפוך את זה לממשי בשבילי. אסיים הערה זו בדברי המשנה באבות: 'חכמים הזהרו בדבריכם' ובמחשבה על פער אפשרי בין הבאים בשערי 'שמור עיניך' לבאים בשערי SA].
בשורה התחתונה: אני לא יודע מה אומרות המסורות בעניין. נתקלתי במסורות הפוכות. אני רק יודע דבר אחד:
אני מכור נקודה. התאווה היא הדרך בה ברחתי מהכאב. הכאב נוצר מהאופי הלא מאוזן שלי, שחלקו אולי ניתן לשינוי, חלקו עוצב במהלך ההתמכרות עצמה, ועם חלקו נולדתי.
כשאני מצהיר על עצמי. אני מצהיר על עצמי כמכור. (נקודה)
אם אני בוחר להזכיר לעצמי במה השתמשתי כי אני מרגיש שאני רוצה להדחיק את זה, עלי להדגיש לעצמי פעם אחר פעם:
אני מכור (או מכור לתאווה; כדאי לדעת שהמסורת של הNA היא שאין דבר כזה מכור ל...), על מנת לברוח / ברחתי אל שימוש ב....
אסיים בבקשה שכבר נרמזה בגוף הפוסט: חברים יקרים, היזהרו בדבריכם. לעתים גחלי האש שיוצאים מפינו עלולים ללבות אש זרה.
לילה טוב.