שאלה, האם להגיע לקרקעית זה תנאי בהחלמה? האם אי אפשר להתחיל את הצעדים מבלי להגיע לקרקעית?
כמו שכבר כתבו חברים, הקרקעית ממש לא מדורגת לפי חומרת העוון, כרת, סקילה... הרי איננו חוטאים. לאיזה מעשים הגעתי לא מגדיר אף קרקעית.
הקרקעית איך שהבנתי עד היום היא המקום בו ברור לי שהחיים לא יכולים להימשך כך, והגעתי למקום שלא אוכל לסבול אותו יותר, והוא המקפצה שלי לעלות חזרה לכיוון מעלה.
לפי זה, אם אני נמצא בקומה א', זאת אומרת שלא הגעתי לקצה הסבל, והחוסר אונים שלי לא טוטאלי, עדיין אין מניעה ממני להתחיל את הצעדים.
בימים האחרונים הרגשתי משהו חדש בקרקעית. לא קרקעית כמסמלת את המקום הכי נמוך עליו ניתן לעמוד, אלא כמקום הכי מוצק ויציב עליו אפשר לעמוד.
הקרקעית היא החוסר אונים המוחלט שלי אל מול התאווה, האובססיה, פגמי האופי, וחוסר היכולת שלי להתנהל.
כל זמן שארגיש שיש לי עדיין תקווה להסתדר לבד, נאמר ב5% אני מסוגל להחזיק, אז אפנה בצעד 2 לכח עליון רק עבור 95%, ואח"כ אמסור בצעד 3 רק 95%, וכו'.
ועל זה נאמר שחצי עבודה לא תתן חצי תוצאה.
(הובהר בפוסט יפהפה של סוד -
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=3510.msg36617#msg36617 )
כשאני פוגש בקרקעית שלי, במקום שבו אין אף קומה בנויה, השטח חלק לגמרי, אני לא מאמין בעצמי יותר, אני חסר כל אונים, רק על מגרש שטוח מותר להתחיל לבנות בניין.
כשפגשתי את הנקודה שבי שהיא כנועה לחלוטין, שבה הכישלון שלי הוא מוחץ וצורב לא בכמות אלא באיכות, ושם ברור לי שאני לא מסתדר לבד!!! אז אני קרקעית. קרקע שטוחה מוכנה לבניין חדש שייבנה עליה. זהו צעד 1. רק מכאן אפשר להמשיך את צעד 2, ולפנות בבקשת עזרה על 100% לכח עליון מאיתנו, ואח"כ למסור לו את החיים.
ולכן בצעד 1 אני מתחיל מחוסר אונים מול... מלא את החסר. - מול התאווה, הגאווה, השינה, הפחד, האלכוהול, האוכל, הפגמי אופי שלי, הבושה, האגו...
אבל זה רק הקצה חוט שמוביל אותי אל המסקנה שהגעתי לקרקעית - "אבדה לי השליטה על חיי". זוהי הקרקעית המחוייבת כדי להמשיך לצעדים הבאים.
ועם התחושה הזו עלי לחיות ולהסתובב בכל יום בכל רגע, גם בזמנים הכי טובים, אני מכור לתאווה שאיבד שליטה על חייו. מכאן כל ההצלחות שייכות לאלוקים.
אני מתחנן אליך אבא, שתכניס לי את הדברים הללו לקישקעס. אני חסר אונים מול האגו שלי שמנכס לעצמו כל מעלה והתקדמות שלי. בבקשה אבא יקר ואהוב, תן לי לזכור שאני קרקע שטוחה, וכל הבניין שעליה שיך רק לך. כי ברגע שאני לא מחובר לקרקעית אלא בטוח שגם לי יש מבנה משל עצמי, אז לא אוכל להחזיק את הבניין המופלא שלך.
בניין בן 12 קומות.