יש לי הנגאובר קשה מאז הבוקר. תלישות וניתוק. הכימיקלים עוד הולמים לי במוח ואני מרגיש רק עד כמה אני קהה קהה. הלילה שוב זרקתי את עצמי לחור שחור, להתרחק, להתנתק, להבלע. עד הבוקר כרסמתי את עצמי. שלוש פעמים. ועכשיו הנגאובר. כמו כל פעם אחרי הלילות האלה. ותלישות וניתוק. לא מצליח להכניס כלום פנימה, אני רוצה רק להקיא. את עצמי אם אפשר. הדבר הכי פסיכי בכל הסיפור, שזאת לא הפעם הראשונה, הקהות והראש המעוך, זה כל פעם אחרי, מה שאומר שאני לא רוצה לכמת את זה למספרים כדי לא לגרום לעצמי להתחרפן, לצרוח או להבלע שוב, וכל פעם מחדש, יום יומיים אחרי, או גם שבוע שבועיים גג חודש, אני שוכח, מה זה שוכח, כאילו מעולם לא הרגשתי את הנתק הזה בלב, את העיניים שלא מבינות את העולם, את האצבעות שלא מצליחות למשש כלום, את הפרימה הזאת מהחיים, וזה לא משנה כמה פעמים כתבתי את זה, ורשמתי לעצמי, אל תשכח את הבוקר הזה, אל תשכח את הכאב הזה, אל תשכח את הפרצוף הזה במראה, אל תשכח את הנגאובר המחליא הזה. ואני שוכח פעם אחר פעם אחר פעם. חוסר שפיות. לגמרי.
וזה כל השבוע הזה. אני לא מצליח להבין מה קרה בו, איך הגעתי אליו, ולמה הכל התפרק, כל החיים שלי, כמו דומינו. רק שבוע שעבר עוד דמיינתי שאפשר. יצאתי לריצות, ישבתי ללמוד, תכננתי תכנונים, הייתי מכוון, לא שהייתה מטרה מי יודע, אבל הייתי מכוון. כל דבר שעשיתי היה מבחירה. ואז מיום ראשון השבוע אני רק מנתק מגע עם החיים, עם כל חומר שאני מצליח למצוא, אינטרנט, סרטים, ספרים, חוזר רק לארוחות קצרות וממשיך לנתק עוד קשר ועוד קשר אל החיים, לא להרגיש אותם, לא לחשוב על העתיד, על כל החברים ששולחים הודעות אירוסין ושיש להם חיים ושיש להם משמעות ושיש להם מה לעשות, כשאני בבור שכריתי לעצמי, במינוס של לפחות עשר שנים, ותסכול מלא לאות, לפני שנתיים עוד היה לי כח לכתוב, לשתף, לנסות באמת לצאת מזה.
המשמעות. איכשהו נראה לי שזה מה שהפיל אותי פעם ומפיל אותי היום. בשביל לחזור צריך לאן. ועם כל השנים האלה כבר אין לי לאן. אם יש חיים והמחלה פוגעת בהם, ויש אשה וילדים, אז גם אם הקושי ברור, הצורך בהחלמה ברור גם. אבל כשהמחלה מנטרלת את החיים עצמם צריך למצוא קודם כל אותם. אני באמת לא יודע מה אני עושה.