פגם האופי "אגו - ריכוז עצמי"
אפתח במשל. משעה באדם שחי כל ימיו באפילה. בחדר בו מוגפים החלונות. חשיכה מוחלטת, חוץ מתריס אחד שבו היה סדק קטנטן. דרך הסדקון הזה לעיתים רחוקות נכנס מעט מעט השתקפות של מה שנקרא "אור". אבל כיוון שזה כל מה שהיה לאותו מסכן, הוא שש על זה כמוצא שלל רב. עד שיום אחד, לאחר שמיודעינו נחבל היטיב בכל חלקי גופו עקב החושך... המליץ לו חבר ותיק לשחרר את התריס. לפתוח את החלון. זעזוע והלם! הרי התריס זה הוא נקודת האור היחידה בחיי. הרי רק דרכו אני רואה בבואה של אור וגם זאת ליתים רחוקות. על זה לעולם לא אוותר! וכך שוב שב המסכן לחיי החושך. תוך ציפייה והתמוגגות על הרגעים בהם הסדקון האהוב מפציע קרנית של בהירות. ויהי היום, ואחרי נפילה כואבת נוספת, מחליט האדם להקשיב לחבר המנוסה. בצער וחשש הוא משחרר, נכנע, פותח את החלון. ו... שומו שמים! שטויות והבלים. לא אור ולא נעליים. הכל חשוך. והחושך בחוץ עוד יותר מפחיד מהחושך המוכר של בפנים... סורי. לא בשבילי. והחלון ניגף. החבר ניסה להסביר... אם רק היית מחכה טיפה, הרי פתחת את החלון בדיוק בלילה הכי חשוך של השנה. יש לילות יותר מוארים! ויותר מזה, רוב השנה יש בכלל אור יום. אבל כנראה עוד לא הגיע זמנו של זה.
דילוג:
ביום שבו פתח החבר את החלון, ואור יום בהיר, חמים נעים, הציף את כל החדר. אז הכל היה ברור. מובן. גם כשהחלון נסגר אחר כך, כבר היה ברור. הסדק היקר, הינו בסך הכל רמז של רמז לדבר האמיתי. לאור. רגע אחד של אמת, חזק יותר משלושים שנה של שקר.
התועלת שיש לי מהאגו -
האגו היא התפיסה הכי בסיסית וצרה של קיומי. ריכוז עצמי, מאז שאני תינוק, כל דבר הוא חלק ממני. אבר מאברי, נברא לשמשני. בשבילי נברא העולם. הקול הזה מצטלצל חזק באוזני. האגו מגדדיר אותי ואת הזהות העמצאית שלי. זה משכן הייחודיות שבי. אמנם יש בתוכי עוד קול, שאומר שאני חלק אחד מהפאזל של הבריאה, אך האגו מזכיר לי שאני הנשמה של הפאזל. כל האחרים צריכים להשתבץ בי. להתאים את השקעים שלהם לבליטות שלי... באגו אני הגופני מוצא כוח עליון. איזה תענוג זה למצוא כוח עליון כה זמין, קרוב, מוכר, לא תובעני (?), זה כזה אלוהים צמוד. האגו הוא המנוע של חיי. דחף אותי להישגיות להתבלטות למוצלחנות. האגו הוא ניצוץ אלוקי אמיתי. כדוגמת החריץ הסדוק שבתריס. בימי חושך הוא אכן האיר. אם אזכור שזה חלק מכוחו של כוח עליון הרי זו אמת! אם אתן לו את כל הקרדיט את הבידוד לכוח פרטי הוא נהפך לאליל. האגו מחבר את הגוף שלי אל המעבר לו. ואת הנשמה שלי אל השליטה בגוף. האגו הוא הרצון לקבל! בלעדיו לא הייתי שואף כוסף מתגעגע מקווה.
האגו מתוק לי. אני מסניף אותו. אני נרקומן של אגו. הושיעה אתה מוכשר... הווווווףףףףףף (נשימה עמוקה פנימה) האאאאאאא (נשיפה עמוקה החוצה). וואלה זה חומר טוב!
הנזק שיש לי מהאגו -
האגו חסם אותי אטם אותי. מרוב ריכוז עצמי הפסקתי לשמוע את העולם. האגו הכניס אותי לכלא של עצמי. גרם לי להיות מנותק מנוכר ובודד בעולם. עד כדי כך שמרוב בדידות, כיוון שלא שמעתי אף אחד מלבד את עצמי... הייתי חייב להמציא לעצמי בראש דמויות. נכנסתי לסרטים. ביימתי את הגוף הראשון חייתע גם את הגוף השני תוך שאני מחשבן את הגוף השלישי וחביריו. כאן נולדה לי הפיצול אישיות. האגו מגלה טפח (רמז לאורר) אך מכסה אלפיים טפחים (אור יום בהיר). האגו הרס לי את אלוהים. מרוב ריכוז עצמי הייתי מספיק נדיב כדי לתת לאלוהים חלק מכובד בפאזל!!! ובלבד שיתאים את שקעיו לבליטותי...
באשמת האגו, חייתי לא נכון. מול חברי משפחתי. הורי אשתי וילדי. אספתי מוגלה בכל אחד מהקשרים הללו. תודות למלך הפגמים, האגו. הסם הזה של האגו נותן לי ממש שכרון כוח. אני מרגיש אקסטזה ואנדרנלין כשאני מנופח. כמו שמרגיש שר צבא שמורד במלך... כך אני מרגיש כשמיליגרם של אור מורד באור יום. האמת, כל העולם מרגיש אגו מרגיש את עצמו. אבל יש אצלי משהו שמזמן איבד כל פרופורציה. האגו הוא כבר לא אמצעי, הוא מטרה. סיבה לחיות בשבילו. למות בשבילו. האגו הטבעי בא אצלי למלא צורך על טבעי. והתוצאה? אבדה לי השליטה על חיי. כיאוס. בלגן. חוסר אונים.
אחרי שפעם אחת בודדת פתחו בפני את החלון, באותו רגע שאור היום שטף אותי, ונתגלתה אלי אהבתו השגחתו ואורו של אבא אוהב, באותו רגע הבנתי שההיצמדות לסדק של התריס היא המכשול. היא המעצור. היא החושך. באותו רגע ידעתי שאני חייב לעזוב את הפסילים, את האליל שבי, ואני חייב לעזוב את ארצי ומולדתי ובית אבי אל הארץ אשר יראה לי...
ההיפך מהאגו - ענווה, אהבה, חיבור, דבקות, אמת, הכנעה.
אבא, אלי, שחרר אותי בבקשה מהאגו שהורס אותי. ותן לי במקום ענווה אהבה חיבור דבקות אמת והכנעה לפניך.