שלום חברים,
אחרי שסיימתי את צעד 2 והתחלתי צעד 3, קבלתי תובנה חדשה על יחסי עם אלוקים הישנים מול החדשים בעז"ה.
בצעד 2 כתוב: "הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יכול להחזיר אותנו לשפיות דעתנו".
בפרק 1 בספר הגדול ("סיפורו של ביל"), מסופר שהחבר של ביל (אבי טאצ'ר) הציע לו שיבחר את האלוקים לפי המושגים שלו.
כשעשיתי את המטלה בצעד 2 שמוצעת בספר "צעד קדימה לפעולה" (מושגים ישנים מול חדשים של אלוקים), לפתע גיליתי שהמושג שלי של אלוקים היה בעייתי מבחינתי.
במושג שלי של אלוקים ה"דתי" שלי ישנם מלחמות דת בין קבוצות דתיות שונות, יש כללים אבסורדיים, יש אנשים דתיים שמתנהגים בדרך שסותרת את הדת שלהם, יש שחיתויות ושימוש לרעה בדת ובאלו שמאמינים בה.
כשהתחלתי את התכנית והפסקתי להשתמש, פתאום שמתי לב להמון דברים סביב הדת וטקסיה שכואבים לי עד שכבר לא יכולתי ללכת לבית כנסת.
אך זה לא נגמר בזה, שמתי לב שבכל פעם שאני במצב רוחני ירוד (מלא טינות ורחמים עצמיים), אני חייב גם להעניש אותו ומרגיש שאני לא מסוגל לקיים את טקסי הדת גם ביחידות.
כנראה שלא ממש האמנתי שהמושג הזה של "אלוקים" יכול לעזור לי ולהביא אותי לשפיות, אלא להפך.
כשנתיים אחרי שנכנסתי לישיבה שחורה והתחזקתי הרבה יותר בדת ראיתי דבר שמאוד חרה לי.
ראיתי אנשים "עובדי השם" שמתנהגים ב"חילול השם" גמור ועושים זאת כביכול בשם השם.
הרב שלי באותה תקופה אמר לי על זה שאותי לא אמור לעניין מה אחרים עושים, אלא אך ורק לימוד התורה שלי, קיום המצוות שלי והקשר שלי עם אלוקים.
אז רק עכשיו הבנתי שאני צריך מושג אחר של אלוקים, אני צריך אלוקים רוחני.
אלוקים שלא קשור לענייני הדת שכל כך מסבכים אותי, אלא פשוט אלוקים רוחני. (אולי אלוהים?)
אני מאמין (באמת) שבעזרת המושג החדש הזה של אלוקים יהיה לי הרבה יותר קל לחזור לתפילות סדירות, לבית כנסת ולכל טקסי הדת שהשארתי מאחור.
בהחלמה