תודה רבה לך אריאל היקר על העלאת הנושא, ותודה רבה לך שאר החברים היקרים על התגובות המעניינות והמחכימות.
ברשותכם, אתייחס לנושא מהמבט האישי שלי:
פעם חשבתי שאני האדם הכי שונה ומשונה בעולם, מכל הסיבות שבעולם הסקתי, שאף אחד בעולם לא מתמודד עם מה שאני מתמודד, אף אחד בעולם אינו חכם כמוני, אף אחד בעולם אינו מבין אותי, ולאף אחד בעולם לא איכפת ממני, אני האדם הכי בודד בעולם.
שנים רבות חייתי וסחבתי על גבי את ההרגשות הכבידות האלו על גבי השחוח, עד שגדלתי והגעתי למסקנה ש ,,,,,, אני צודק במאת האחוזים !!!
אכן, אף אחד לא מתמודד עם מה שאני מתמודד, אף אחד בעולם אינו חכם כמוני, אף אחד בעולם אינו מבין אותי, אבל, וכן מגיע ה'אבל' הגדול, אבל זה נורמלי לחלוטין, כי כווווללם, כל אחד ואחד בעולם חש ככה באיזה שהוא רמה מסוימת, והאמת היא שכולם צודקים לחלוטין, זו לא הרגשה שקרית, זו אמת לאמיתה, ואסביר את דבריי:
אף אחד בעולם אינו מתמודד עם מה שאני מתמודד - כי "כשם שאין פרצופיהם שוות - כך אין דעותיהם שוות" וכך אין ההתמודדות שלהם שוות, ידוע ביאורים של קדמונים על מאמר חז"ל: "יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום וכו'", שלכל אחד ואחד יש יצר מיוחד שלו 'יצרו' המיוחד לו, ואין התמודדות של אף אחד דומה לחבירו.
ואחדד את הדברים: גם אם כולם מתמודדים עם אותו יצר של תאוה, אבל אצל כל אדם התהליך שונה כי המורכבות הנפשית שלו שונה, ולמרות שרבים מוצאים אצל חבריהם הרבה קווי דמיון בהתמודדות, עם זאת כל אחד עדיין מוצא את ההבדלים הדקים או הגסים בין ההתמודדות שלו לזו של חבריו.
אף אחד בעולם אינו חכם כמוני - אמת ויציב, כי לכל אחד יש נקודה מסוימת שהוא מבין בו 'באמת' יותר מכל אדם אחר, {חוץ ממני כמובן, שאני באמת האדם הכי חכם ונבון בעולם ,,, }, ובפרט כשהדברים נוגעים לעניניו האישיים, ידוע אמרתו של הרב שך זצ"ל שאמר על דברי הגמרא במסכת נדרים דף פא: "אמר רב יהודה אמר רב מאי דכתיב מי האיש החכם ויבן את זאת דבר זה נשאל לחכמים ולנביאים ולא פירשוהו עד שפירשו הקדוש ברוך הוא בעצמו דכתיב ויאמר ה' על עזבם את תורתי וגו'", שאל על כך הרב שך אם חכמים ונביאים לא ידעו להסביר על מה אבדה הארץ, אם כן מה התביעה לאנשים הפשוטים, למה נענשו, מאין ידעו מה שנביאים וחכמים לא ידעו, ותירץ, אכן חכמים ונביאים לא הצליחו להבין, אבל כל אדם על עצמו הוא יותר מחכם ויותר מנביא.
אף אחד בעולם אינו מבין אותי - נכון חלקית, כלומר, אף אחד בעולם לא יצליח להבין אותי כמו שאני מבין את עצמי, וכאמרת הרב שך הנזכרת.
לאף אחד בעולם לא איכפת ממני - נכון חלקית, כלומר, לאף אחד לא איכפת ממני, כמו שאני רוצה שיהיה להם איכפת ממני.
והמסקנה המתבקשת - אני האדם הכי בודד בעולם. שהרי אף אחד לא באמת מבין אותי, אף אחד לא דואג לי כפי חלומותיי וציפיותיי, אז אני בודד, נכון מאד.
אבל, חשוב לזכור שכולנו מרגישים ככה, פעם עשיתי סקר בקרב מספר גדול של מכריי, {ואני מכיר מספר די נכבד של אנשים} ודובבתי אותם בנושא זה, והנה התוצאות: 100% מקרב הנשאלים השיבו לאחר דיבוב {כל אחד היה צריך דיבוב שונה, ואצל כל אחד זה לקח זמן שונה} שהם מרגישים 'בודדים' בעולם.
אז אם גם אתם מרגישים ככה, אז ברוכים הבאים למועדון האנשים השפויים והנורמליים בעולם, אל תרגישו 'בודדים' אתם ב'חברה' טובה.