חבר יקר,
אני מכיר היטב את המקום שממנו אתה מגיע, הרצון למצוא את התשובות לכל השאלות במקורות שעליהם גדלתי. תאמין לי שעשיתי את אותו דבר בדיוק כאשר הגעתי לכאן... האינטרנט לא שוכח ורק לאחרונה נתקלתי באיזה הודעה שכתבתי וציטטתי שם ספר חסידות - בדיוק כמוך.
אבל הניסיון של רבים רבים וטובים, ואני הקטן בתוכם, מוכיח שזאת טעות.
כשאני הולך לרופא בגלל כאבים ברגל, אני לא מנסה להסביר לו עד כמה הגבס שהוא שם עליי מתאים בדיוק לדברי הגמרא. אני מבין שיש לי בעיה רפואית ועושה מה שהרופא אומר לי.
נכון שכאן זה נראה שהבעיה היא דתית, אבל אם הגעת למסקנה שאתה סובל מהתמכרות, אז הייתי מציע לך להתייחס לזה כבעיה רפואית ולא לערב לתוך זה את הענין הדתי בכלל. הנקודה היא שכל זמן שאנחנו מנסים להפסיק רק בגלל הסיבה הדתית, ומשתמשים רק בכלים הדתיים שאנחנו מכירים, אז אנחנו ממשיכים לסבול.
זה כמו אדם שסובל מדיכאון קליני, אבל מדבר עם הפסיכולוג שלו על מעלת השמחה על פי החסידות, במקום לקחת את הכדור שהוא זקוק לו כל כך. נכון שבשלב כזה או אחר, יש אפשרות שהוא יוכל גם לקחת כדור וגם לנסות להשתמש בידע שלו בחסידות כדי להגיע לשמחה, אבל אם בגלל הידע שלו בחסידות הוא לא לוקח את הכדור, אז הוא בבעיה.
התמכרות היא הפרעה נפשית, כמו דיכאון, כמו חרדה, כמו OCD וכמו הרבה הפרעות נפשיות אחרות. זאת הפרעה נפשית שהולכת ונהיית יותר ויותר נפוצה בעולם שלנו, וצריך להתייחס לזה בהתאם.