בפרשת שלח אנחנו קוראים על חטא המרגלים שהוציאו דיבה על הארץ ובהמשך אלוקים נותן את העונש הכי קשה שהיה עד כה (אפילו מחטא העגל) "במדבר הזה יפלו פגריכם" - כל העם היוצא ממצרים ימות.
לכאורה נשאלת השאלה, מה היה החטא הגדול שלהם שאלוקים נתן להם עונש כזה חמור הרי יש עוד הרבה עבירות שהם עשו, ואפילו עבדו לעגל!! אבל רק פה אלוקים אומר אני לא יכול יותר איתם. ואפילו למשה לא היה שום לימוד זכות אלא רק מה יאמרו הגויים, אין שום לימוד זכות!!!
התשובה לכך היא שאלוקים אומר "והם לא יאמינו בי" - עד עכשיו הם האמינו באלוקים ואפילו בעגל הם ראו שמשה הלך אז הם חיפשו דרך להתחבר עם הקב"ה. אבל פה הם אמרו "כי חזק הוא ממנו" - כביכול חזק מאלוקים.
ועל כך אומר הקב"ה אני יוכל אמנם לעשות לכם ניסים אבל ברגע שאדם לא מאמין שיכול להיות ניסים הקב"ה לא עושה לו נס
וכמו שכתוב בפרופיל של אחד המחלימים שלנו (שאגב כאן המקום להוקיר לו תודה על הכח שהוא נותן לנרשמים החדשים)
"אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה. שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמוֹ הוּא בּוֹרֵא וּמַנְהִיג לְכָל הַבְּרוּאִים. וְהוּא יכול בכוחו לתת לי עוד יום נקי
ומפוכח."
וכמו שאומר הפרופיל 'חשוב טוב יהיה טוב' - ע"י שחושבים ומאמינים שהקב"ה יכול לעשות לנו ניסים ושאנחנו נשמור על נקיות הקב"ה עוזר לנו ואנחנו נשמור על נקיות