באתר הזה, מעודדים אותך לעשות כושר - אומרים את זה במאמרים פה, או בפורטיפיי, אנשים שנמצאים פה הרבה זמן מעודדים לעשות כושר.
יש פה לפעמים סיפורים בפורום על אנשים שכתבו איך הם פשוט יצאו לריצה או לאימון גופני והם הרגישו הרבה יותר בריאים ומסופקים לאחר מכן.
והם לא טועים - כושר עושה אותך בריא יותר - יותר שרירים, זרימת דם טובה יותר, יכולת טובה יותר להתנשף שצריך להתאמץ, הרגשה כללית טובה יותר, וכו' וכו'. כל אחד עשה פה פעם בטח כושר ויכול להעיד שזה עשה לו טוב, בגוף ובנשמה.
הבעיה היא שכושר זה חרב פיפיות - אותו כושר שנותן לך תחושה טובה, נותן לך גם את היכולת ליפול באו' (אוננות) יותר פעמים ולאורך זמן יותר ממושך בפוי' (פורנו).
אני יכול להגיד על עצמי שההבדל הוא גדול - נניח אם הייתי ללא כושר כלל, היכולת שלי הגופנית ליפול הייתה בממוצע פעם 1 ביום וחצי, אז עם כושר זה 4-5 פעמים ביומיים בקלות.
אז כן, להיות בלי כושר זה סוג של מחלה, אבל יש יתרון משמעותי להיות חולה (במובן של חולה בשפעת וכדומה) בשביל המכור - החולה הזה מרותק למיטה, חלש מכדי לאו' וחלש מכדי שפוי' יעניין אותו.
מצד שני - כושר עושה לנו כזה טוב על הלב, אז מה נכון ? מה עושים ? שאלה.
אז רציתי לפתוח לזה דיון - ואני מקווה שאנשים ייתרמו מניסיונם והבנתם בנושא.
בדיון אני מקווה שאנשים ידברו על הכושר כבעיה/פתרון, הן מהסתכלות בטווח הקצר של החודשים-שבועות, והן בטווח הארוך של השנים.
פה המקום להדגיש שברור לי (ואני מקווה שגם לכם) שכושר לבדו לא יפתור את הבעיה, כושר הוא עוד פתרון בסל הפתרונות שלנו, שאנחנו מפעילים אותו עם פתרונות אחרים (12 הצעדים, שיטת תפסיק, פורטיפיי וכו'), אז הדיון פה לא יהיה אם הכושר יפתור לנו את הבעיות, אלא האם הכושר מקשה או מקל עלינו.