robinhood כתב on 08 ספט' 2020 13:25:
אהבתי את המשפט שלך "אין לנו שליטה על התוצאות", צריך לתלות את זה על הקיר ולשנן.
רק ההפנמה של המשפט הזה, לדעתי, תאפשר לאדם להחלים באמת - אחרת הוא ייכנס לפחדים וטינות כל פעם שהתוצאות לא ברורות.
יש לי רעיון, למה שלא תפרסם פה את הסיכום עיקרי הדברים של הספר הזה שקראת, שנוכל כולנו לדון בו ביחד ?
יכול להיות שרוב הספר לא מתאים לכאן, אבל אולי יש בו משהו ששווה לדבר עליו. נלמד משהו.
בשמחה !
בגדול בספר הוא מדבר על זה שכל מי שמעשן בעצם לא רוצה לעשן... והוא יודע שהוא לא רוצה. הוא מודע לסיכונים, מודע להפרעות הבריאותיות שזה יוצר, לבזבוז הזמן, הכסף.. וכו'.
והוא אומר שזה אף פעם לא גרם לאף אחד להפסיק כי אנחנו בעצם חיים בהכחשה.
אנחנו מודעים להכל, אבל בוחרים להתעלם מזה, להסתיר את זה.
אנחנו עד כדי כך חיים בהכחשה, שאנחנו אפילו מספרים לנו שהסיגריה מהנה וכיפית..
רוב הפעמים אנחנו מעשנים "על אוטומט" בלי לשים לב בכלל שאנחנו מעשנים... ככה אנחנו מתעלמים מהגועל של הסיגריה.
הוא גורם לך בספר לצאת מההכחשה - תעשן, תרגיש את הסיגריה רגע, תנסה להבין מה טעים בה ?
זאת נקודה שבתאווה היא קצת שונה, כי עוד לא הצלחתי להבין ממש שאני בעצם סובל בתאווה מעצם המעשה עצמו או עצם ההסתכלות... אבל אולי זה גם שם... יש חברים שנתקלתי בהם שאמרו שאין הנאה בתאווה... ושאם אני חושב שיש שם הנאה כנראה שלא התקדמתי מספיק בתכנית....
אז כנראה שבאמת לא התקדמתי מספיק.. או שהם טועים... כך או כך יש גם דיעה כזאת בנוגע לתאווה.
ואז בעצם בגדול הוא מסביר למה אנשים מעשנים. עובר על כל מיני סיבות. הסיבה העיקרית זה שטיפת המוח שיש בחברה, הפרסומות המיליארדים שמוציאים כדי לגרום לך לחבב את הסיגריה (חברות הטבק שמממנות טורנירים של ספורט בהם הספורטאים מעשנים וכו') כל מיני מקומות שהם דוחפים את הפרסומת לזה .. כדי לגרות אותך לעשן ולגרום לך לחשוב שזה מגניב וכיף ומרגיע.
וכמו הפורנו זו תעשייה שמגלגלת מיליארדים... אז מי יכול לדבר ?..
עוד נקודה חשובה מאוד זה כל המיתוסים לגבי הסיגריות, שהן מרגיעות, משמחות, משביעות, לא יודע כל אחד והיתרונות שהוא חושב שיש לסיגריות.. והוא בעצם מסביר שהסיגריות לא נותנות כלום ושום דבר מהדברים האלה, אלא רק להיפך, ובעצם כל ה"יתרונות" שאנחנו חושבים לסיגריה זה בעצם רק מעצם העובדה שהיא משככת את יסורי הגמילה שנוצרים לנו מהזמן שעבר מהסיגריה האחרונה.
כלומר הסיגריה בעצמה יוצרת את הבעיה.. היא מכניסה כמות אדירה של ניקוטין למחזור הדם, שעושה טונה של צרות שלא צריך להאריך כאן אפשר לקרוא את הספר ולהבין, והניקוטין יוצא מהר מהר מאוד ממחזור הדם, תוך חצי שעה - שעה הוא כבר יורד לרמות מאוד מאוד נמוכות ואז יש יסורי גמילה..
ואז יורד המצברוח, מתחילים להיות עצבניים... ועוד מלא תופעות. ואז אנחנו מעשנים סיגריה - וזה נעלם.
ומכאן הנטייה לחשוב שהסיגריה עוזרת לעצבים ולרוגע... היא לא... המחסור בה יוצר את ההיפך.
הוא נותן משל שזה כמו לשים נעליים קטנות עלייך ב-2 מידות ואז לחלוץ אותם פעם בשעה בשביל ההרגשה הנעימה שמגיעה אח"כ. ואז לחשוב שנעילת נעליים קטנות נותנת רוגע..
אבל הדבר הכי חשוב ומרכזי בעצם, זה מה שנקרא מלכודת הניקוטין.
הגוף רוצה את הניקוטין וזו הסיבה היחידה שאנחנו מעשנים. הגיונית אנחנו מבינים שאנחנו מעדיפים שלא.. (וכל מכור לסיגריות שתשאל יגיד לך שהוא מצטער שהתחיל) אבל לא מאמינים שאפשר להפסיק..
כל סיגריה שאתה לוקח שוב יוצרת רעב לניקוטין ברגע שהוא יוצא מהגוף.. זאת שרשרת העישון שהתחילה מהסיגריה הראשונה ראשונה שעישנו, (ואגב הוא אומר שהסיבה שהסיגריות כל כך ממכרות זה בגלל שהן מסריחות לאללה ואף אחד לא נהנה מהסיגריה הראשונה כולם משתעלים ונחנקים ולכן בראש חושבים שזה לא מסוכן ואי אפשר להתמכר לזה - אם זה היה כיפי וטוב, הראש היה ישר שולח נורות אזהרה להיזהר כי אפשר להתמכר!) וכאן זה נקודה שאני מאוד מתחבר אליה, כי אמנם גם לדברים כיפיים אנשים מתמכרים... אף פעם לא עצרתי לחשוב אם משהו כיפי או לא ושאני עלול להתמכר לזה .... אבל רוב האנשים מתחילים לעשן (כולל אני) כשהם ילדים שבכלל לא חושבים על הדברים האלה ....
היום אם למשל היו מביאים לי איזה משהו חדש לנסות, והוא היה ממש ממש כיפי אני יודע שאני עלול להתמכר והייתי חושב על זה ונזהר מזה ...
חבל שלא קראתי את הספר בגיל 16 למרות שסביר להניח שזה לא היה עוזר אז ...
זהו בגדול הוא אומר שכל הגמילה מניקוטין היא בעצם חארטה וקלה שהתסמיני גמילה הם קלים בלבד וכל השאר זה בעצם פסיכולוגי.. והוא מתיימר להיות מסוגל לשחרר אותך מהתופעות הפסיכולוגיות הקשות ולהישאר רק עם תסמיני גמילה קלים בלבד שהם של הניקוטין (לראייה הוא מראה לך שאתה ישן בלילה 7-8 שעות ולא קם בשביל לעשן... אבל במהלך היום אתה לא מצליח להעביר שעה בלי עישון)
לי זה לא עבד, הרגשתי תסמיני גמילה והרגשתי אותם בגדול ... אז או שלא הבנתי נקודות בספר (כמו שהוא אומר) או שהוא לא צודק עבור כל האוכלוסיה וכל אחד מגיב אחרת ומקבל תסמיני גמילה אחרים ...
או שאני פשוט צריך ללכת לסדנא שלהם, כי שמה אומרים שהאחוזי הצלחה הם 90%.
בכל אופן זה בגדול מה שנאמר בספר כמובן עם עוד המון המון דברים שאני לא זוכר..