פלוקאי לא הכי נוח בעולם בכתיבת הפקודות שלו - לכתוב פקודות שם זה לא משהו שממש קל לעשות, אם אתה צריך לעשות משהו בפלוקאי, אתה צריך לפתוח כל מיני קבצים כדי להבין מה לכתוב, ואז לכתוב פקודה, ואז לפתוח משהו אחר לבדוק אם זה עבד... זה לא נעים.
אתם יכולים לראות מדריך על CMD שכתבתי כאן, ולהבין את זה בעצמכם:
gye.org.il/forum/18-רעיונות-ציטוטים-וקישורים/121784-מדריך-מתקדם-ל-pluckeye-רשימות-מושגים-קבצים
למשל, כרגע על מנת לעדכן את הקובץ בו רשום כל מה שחסום, מותר או הולך לקרות ב pluckeye, אתה צריך לעשות את הדברים הבאים:
1. להעתיק את המשפט הזה:
pluck.exe export > "%HOMEPATH%\Desktop\pluckeye-settings.txt"
2. לפתוח CMD (החלון השחור הזה שכותבים בו המתכנתים).
3. להדביק את המשפט מסעיף 1 בתוך CMD.
4. לפתוח את הקובץ של pluckeye ולהסתכל מה עודכן.
וזה מאוד מסורבל.
המליצו לי לאחרונה על טריק מעניין שמאפשר לנו ליצור "כפתורים" שמאפשרים לנו לעשות את סעיפים 1-3 במהירות.
מסתבר שיש כזה קובץ במחשב windows ששמו קובץ bat, קובץ כזה נועד להריץ פקודות של המערכת הפנימית של ווינדוס במהירות. כנראה מתכנתים עשו אותה כדי שיהיה להם יותר קל.
הרעיון של זה הוא:
1. אתה יוצר קובץ טקסט חדש (קובץ txt) כמו update.txt
2. אתה פותח את הקובץ ורושם בתוכו את 2 השורות הבאות:
pause
3. ואז אתה שומר ויוצא מהקובץ.
4. לאחר מכן אתה משנה את הסיומת של הקובץ מ txt ל bat כך:
update.bat
וסיימת, מעכשיו שאתה תלחץ על update.bat שיהיה בשולחן העבודה שלך, הקובץ אוטומטית יעשה את סעיפים 1-3 ויעדכן את הקובץ פקודות שלך מייד.
שימושי ביותר.
הנה כל הקבצים שאני עשיתי:
לעדכן את כל ההגדרות שלך בפלוקאי:
pause
לראות בזריזות את כל מה שהולך לקרות בעתיד בפלוקאי:
pluckeye future
pause
אפשרות להעביר את כל הפקודות הרשומות בקובץ list.txt לאישור פלוקאי:
pluck.exe import "%HOMEPATH%\Desktop\list.txt"
pause
עכשיו יש לי בשולחן העבודה שלושה קבצי bat שאני לוחץ עליהם בנוחות רבה על מנת לבצע פקודות שאני עושה הרבה פעמים ביום יום.
הערה: אני חושב שבמיוחד הקובץ bat עם הפקודות האלה:
pluckeye future
pause
הוא חשוב במיוחד, כי הרבה פעמים, משתמשי פלוקאי מאשרים בטעות דברים שהם לא אמורים לאשר, והם לא שמים לב לזה עד שזה נפתח על אמת, וזה ניסיון לא נעים עבורם.
למשל אני מאשר סרטון יוטיוב ספציפי, אבל בטעות מאשר את כל יוטיוב, ולא שם לב לזה.
אז אם אני לוחץ על הקובץ bat שמכיל את:
pluckeye future
pause
זה מראה לי מייד מה הולך להיות מאושר בעתיד, וככה אני יכול לעשות בקרה מהירה ולתפוס טעויות באישורים שלי לפני שהם מאושרים בפועל.
אפשר להרחיב את זה לעוד הרבה דברים.
למשל אם אתם אוהבים להשתמש בפלטפורמה של משחקי המחשב steam, אז זה דורש בערך 5 פקודות מדוייקות על מנת שזה יעבוד כמו שצריך, לכן תוכלו להכניס את כל זה לכפתור אחד, ולהכניס 5 פקודות לכבות את זה לכפתור שני, וככה להדליק/לכבות את steam כאשר תרצו בכך.
זה עובד ב steam וזה עובד בהרבה מאוד דברים אחרים, נסו בעצמכם.
לדוגמא: קובץ bat ששמו: night.bat
שבו אני נותן הוראה לפלוקאי לכבות את האינטרנט בכל לילה בין השעה 00:00 ל 06:00 יכיל את הפקודות הבאות:
pluck add "Sometimes 00:00-06:00 blackout"
pause
ואם אני מרגיש שאני צריך לנהל את שעות השינה שלי טוב יותר, אני פשוט לוחץ על הקובץ הזה והפקודות נכנסות אוטומטית למערכת.
וזה עוד דוגמא לשימושיות בדברים האלה - הם מאפשרים לך ליצור מציאות שבה אתה יכול להתגבר על יצרך ולהפעיל משהו מהיר שיחסום את עצמך, בלי לעשות הרבה פעולות בדרך שאולי יחלישו את הנחישות שלך. זה למה קבצי bat כל כך חשובים, תשתמשו בהם.