זה סיפור יפה, אני לא יודע אם הוא אמיתי, אבל אין ספק שהיו סיפורים כאלה במהלך השנים, וגם יהיו.
זכר אלפא זה באמת מושג מעניין, שמתייחס לגבר שרגיל להיות אסרטיבי, חזק, ודומיננטי.
אבל לאיים על חבורת ערסים עד שישתתקו ויילכו - זה דבר אחד.
להצליח להיות עם שליטה עצמית חזקה מספיק על מנת להתנהל מינית בצורה נכונה, זה משהו אחר לגמרי.
נניח והזכר אלפא שלנו לא היה מוצלח בהתמודדות שלו עם הערסים, ונניח שהוא הלך איתם מכות בחוץ והפסיד, מה ההפסד במקרה הזה ? גאווה פצועה (שזה באמת כואב, לא מזלזל), וכמה חבורות.
מה קורה אם הזכר אלפא שלנו היה נכנע לייצרו, משיג את מספר הטלפון של הבלונדינית ההיא שחושבת שהדבר הכי חשוב בחיים זה הפחדת ערסים ? הוא היה בוגד באשתו, אשתו הייתה מגלה ומתגרשת ממנו, כמה הנזק במקרה הזה ? גאווה פצועה, ולפחות מיליון שקל נזק מגירושים.
ההבדל הוא שאם הגבר נופל בבגידה באשתו, אבל מצליח להפחיד את הערסים - הבלונדינית חושבת שהוא תותח.
ואם הגבר לא מצליח להכות את הערסים, אבל לא נופל בבגידה ונשאר נאמן לאשתו - הבלונדינית חושבת שהוא אפס.
אני חושב שהמכור האמיתי בסיפור הזה היא הבלונדינית - היא שקועה בעולם מאוד בסיסי וייצרי של מה נכון ומה לא נכון, היא תאפשר להכניס לחייה אדם שהכישרון היחיד שלו הוא הפחדת ערסים ו"להיראות גבר", בלי שיקול נוסף. זה ממש המקבילה של גבר שמחפש אישה שהתכונות היחידות שטובות בה הם איך הגוף והפנים שלה נראים. זה ממש אותו דבר.
אני מניח שאני לא יכול לשפוט אותה - נשים נמשכות לגברים גבוהים, וגברים נמשכים לנשים יפות, ככה זה העולם, אבל בסיפור הזה טמונה ההנחה הסמויה שאם אישה יפה חושבת שהמעשים שלך נכונים, אזי קיבלת אישור למעשים שלך והכול בסדר.
אני יכול לומר על עצמי בפה מלא - אם הייתי עושה דברים רק בשביל להרשים בנות, לא הייתי מתקדם בחיים שלי בכלל. מי שמנסה לבדוק מה מרשים בנות ואז משתדל בכל כוחו לעשות את הדברים האלה כדי לקבל בת יותר טובה, דומה לאישה שבודקת באתרי פוי' (פורנו) מה גברים אוהבים - כך שתחקה את המעשים שנעשים באתרי הפוי', וכל זה כדי לתפוס את הגבר המושלם. בשני המקרים הגבר והאישה לא יילכו רחוק.