(אין ברצוני להתיחס לדברים למעלה, זו לא היתה תכלית דברי בפוסט הקודם, ומ"מ אני רואה את דברי מסכימים לדבריכם. יישר כח על התגובות).
אני נמצא כרגע בהתלבטות גדולה, התלבטות שכבר פסעתי כמה צעדים אל תוכה – האם להכנס לעולם השידוכין והפגישות או לא.
מצד אחד המשפחה דוחפת, אני בגיל המתאים, הרבה מהחברים בשיעור כבר נשואים ו(אני מסופק אם זה נובע מכל האמור או משהו עצמית) אני באופן כללי מרגיש איזו דחיפות מסוימת לכך.
מצד שני, אני לא מרגיש את הצורך והחסרון עליו כולם מדברים, טוב לי במצב שאני, כלומר – אני יודע שע"פ האמת (היינו התורה) לא טוב לי באופן שלם, אבל באמת שלא דחוף לי להקים בית בישראל. בעקבות התחושה הזו גם מו"ר אמר לי להשאר ללמוד בישיבה כבחור ולהמתין עד שזה יתעורר.
תמיכה נוספת לצד הזה היא העובדה שאני מכור לתאוה, אני לא יכול לשלוט בעצמי ואני מודע גם לשלל החסרונות שהיא העצימה בי – חסרונות שמקשים עלי רגשית. ביניהם הפרפקציוניזם שלא נותן לי לעזוב את המשחק, וגורם לי לעשות את הדברים "הכי טוב" גם אם זה לא באמת אני; והאגואיזם שלא נותן לי את האפשרות להתבונן סביב ולראות צרכים, רגשות, קשיים או סבל של אחרים. כיצד אצליח לתפקד עם כל הבעיות הללו במערכת זוגית? עוד יותר, אם אני לא יודע להתמודד עם המציאות מה שמוביל אותי אל בריחות כמו אל התאוה – מה יקרה כשאהיה נשוי? קל וחומר לפני כן, כיצד אוכל לצלוח את המערכה הסבוכה הזו של מציאת בת הזוג שלי ובסוף להיות שלם עם ההחלטה שלי.
בעצם יש לי קושי ביכולת להחליט, 'עובדה' שגורמת לי למסור את הדברים לגורם אחר שיחליט בשבילי, לפעמים לא כמו שנכון לי באמת. לפעמים אני מוסר את הדברים לאלוקים, אולם בדרך של עבודה זרה – אם כך וכך קרה כנראה שזה סימן שאני צריך לעשות כך וכך. לדוג' אם קבלתי הצעה ואז התברר שהיא כבר תפוסה אז זה סימן מהשמים שההסכמה שלי להכנס לעולם השידוכים היא לא רלוונטית עכשיו. זה תופס אותי כל החיים, זו אחת מן השריטות שלי.
אולי החסרון הזה ביכולת ההחלטה נובע מתוך חוסר ביטחון עצמי, מתוך חוסר הכרה בערך עצמי (דבר שגורם לי לשלול את עצמי מן הכשרות להחליט ולהעביר את ההחלטה ל'מישהו' אחר). אולי הוא נובע מתוך היותי "חולה שליטה", וכיוון שאין לי שליטה על אדם אחר ועל הקשר שלי איתו (או על רגשותיו) אני פוחד להכנס למערכת הזו, הדברים לא ילכו כמו שאני רוצה, בין מצד הדבר ובין מצד התוצאה ולכן אני לא מצליח להחליט, לבחור. ואולי שתי הנקודות הללו קשורות אחת בשניה.
התחושות הללו מעלות בי מחשבה שעלתה לי כמה פעמים בעבר – הלוואי ויכולתי לדלג על כל התהליך הזה, פשוט "לקפוץ" למציאות הבאה, לסצנה הבאה בסרט שבה אני כבר נשוי, "חי באושר" עם אישתי שמתאימה לי בדיוק, ולעבור מעל כל ה"סיוט" הזה שאינו בשליטתי, שאני חסר אונים מולו [וממילא אני מנסה לברוח ממנו ולא להחליט]. הלוואי והייתי יכול להגיע לאהבה (ולפירושו של "לכבוד השם" – לתענוג) הזו בלי לעבור את כל התהפוכות שבדרך. הלוואי והייתי יכול להיות בתוצאה בלי לעבור את התהליך. למה צריך את העץ? תנו לי ישר את הפרי! אין טעם בעץ...
זה חטא האדמה במובן מסוים, שלא רואה טעם לתת טעם בעץ. זה גם חטא אדם הראשון שניסה להיות כאלקים בִּן-רגע ע"י אכילת פרי עץ הדעת. עומק עניינם של חטאים אלו הוא שהם הולכים כנגד כל התכלית האלקית – כל מה שירדנו ממצבנו כנשמות החוסות בצל עליון לעולם החומרי והגשמי הזה הוא כדי לעבור את הדרך, שנצמח כמו עץ, "כי אדם עץ השדה" (ראו רש"י על ויקרא כו, ד), במטרה לקבל את שכרנו בדין ולא בחסד כדי שלא לאכול נהמא דכיסופא. גם אם היינו חיים בסדר האידאלי של הבריאה אותו התווה הקב"ה בראשית, שטעם העץ כטעם הפרי – עדיין העץ הוא עץ והפרי הוא פרי, ומי שינגוס בעץ ישבור כמה שיניים.
אלקי, אבי, אל רחום וחנון, תעזור לי בבקשה להחליט, לעשות את הבחירות הנכונות, תוציא אותי מהספיקות והבלאגן הזה שמתחולל לי בראש וזכני לדעת את אשר אתה דורש ממני, לעשות רצונך כרצונך הטוב.