ברוכים הבאים, אורח

מי ומה אשמים בעיכוב ביאת המשיח
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: מי ומה אשמים בעיכוב ביאת המשיח 11 צפיות

מי ומה אשמים בעיכוב ביאת המשיח לפני 4 ימים, 15 שעות #156123

• symcha
  • רצף ניקיון נוכחי: 36 ימים
  • דירוג כסף

תשאלו אדם חרדי, הרבה יאמרו - האינטרנט הנורא! וזה נכון, כמו שאנחנו יודעים כמה גרוע הוא יכול להיות..

אבל יש מצב שגם לפורום הקדוש שלנו, יש גם איזה חלק בעיכוב ביאת המשיח (??!)

תשמעו סיפור:
בשנות מלחמת העולם הראשונה, כידוע היהודים באירופה עברו סבל גדול והרבה מאד מהם היו צריכים לגלות לכל מיני מקומות, ביניהם היה הצדיק רבי ישכר דוב מבעלז - המהרי"ד (אביו של הרבי הקדוש ר' אהרן מבעלז).
הוא הגיע לאיזה עיר או עיירה באנשהו, שם שהה למשך תקופה. בשבת הוא הבחין בתופעה מעניינת, בבית הכנסת באותה עיירה ישב חייל של צבא הצאר (כמדומני) ובמשך כל השבת כולה פשוט למד בהתמדה ובחשק עצום חוץ הזמנים המצומצמים שהקדיש לסעודות השבת שאכל בגפו ולמעט שינה, לא היה לו דבר חוץ מהלימוד המתוק שלו.
המהרי"ד עמד נפעם במשך זמן רב, אחר ניגש אליו ושאלו לפשר ההתמדה הנפלאה הזו. סיפר לו החייל, אני מגיל נעוריי כבר שייך אך ורק לצבא (כמדומני שהוא היה קנטוניסט אבל אני לא בטוח) אני כבר מבוגר והוריי נפטרו, היות ואני משרת כבר שנים רבות בצבא קיבלתי 'ג'וב' להיות משרת של איזה גנרל, הוא נתן לי יום אחד בשבוע שאני חופשי בו. כמובן שבחרתי את יום השבת וביום זה יש לי רק את הריבונו של עולם, אין לי שום דבר בחיים לא הורים לא משפחה (כידוע שהרבה מהחיילים ההם כבר לא זכו להקים משפחה, הם היו 'רכוש' הצבא) ולא כלום, דבר אחד יש לי בחיים וזה הריבונו של עולם, אז ביום הזה, השבת, אני מנצל אותו באופן מוחלט לשבת וללמוד את התורה הקדושה עד כמה שידי משגת (והיא לא השיגה הרבה, שהרי מגיל צעיר כבר שירת בצבא, הרבה הוא לא הספיק ללמוד), וזה הדבר היחיד שיש לי בעולם פשוט ללמוד ולהתקשר עם הקב"ה!!
נענה הצדיק המהרי"ד למשמשו בשפת האידיש "ווער ווייסט אייב צוליב אזעלכע אידן קומט נישט משיח" ובתרגום לעברית: מי יודע אם בגלל יהודים כאלו לא מגיע המשיח.. והסביר: לקב"ה יש נחת כ"כ גדולה ממעשיו של היהודי הזה שנעשים בלב טהור לשם שמים, שיכול להיות שפשוט הוא מעכב את ביאת המשיח בשביל הנחת הזאת שעולה מכזה יהודי שנמצא בעומק הגלות, וכמה הוא כבר מבין את מה שהוא לומד, ולמרות שאין לו כלום בעולמו הוא מקדיש את כל כולו לעשות נחת לרבש"ע!

איפה זה פוגש אותנו?
נמצאים כאן בפורום יהודים, חלקם שמרגישים במידה מסוימת חורבן כזה או אחר מבחינה רוחנית אחרי נפילות והתמודדויות קשות, ובקום להתייאש ו'לזרום' עם היצה"ר, לא מוותרים, באים לכאן ואומרים אנחנו רוצים לעשות את רצון הריבונו של עולם למרות הכל, מתחילים מחדש פעם פעמיים שלש ואפילו אלף פעמים, איזה נחת יש לקב"ה מכך?!
האם זה לא עלול להיות עיכוב לביאת המשיח מרוב הנחת שנגרמת בשמים??
אבל למרות הכל, אנחנו מבקשים ממך ריבונו של עולם, שלח לנו כבר את המשיח ושנגאל מכל הצרות האופפות אותנו ברוחניות ובגשמיות.. איראן, חמאס, אנטישמים, פרוגרס, אינטרנט, טומאה וכו' וכו' וכו' וכו' 

במהרה בימינו אמן!!!

תגובה: מי ומה אשמים בעיכוב ביאת המשיח לפני 2 ימים, 20 שעות #156142

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 884 ימים
  • דירוג פלטיניום

וואו חזק ומרגש

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.67 שניות

Are you sure?

כן