בס"ד
לימדוני שלא כדאי לשמור לעצמי את הטוב שהבורא חנני, שהוא ישאר אצלי רק אם אחלוק אותו עם אחרים... והנני תקווה שיהיו הדברים הבאים לתועלת. חזרתי לא מזמן מתפילת הושענא רבה מרגשת, מרוב התרגשות התפללתי שמונה עשרה של שלוש רגלים... עליתי על טעותי רק כשהחזן סיים קדושה והתחיל אתה חונן לאדם דעת... להבדיל מפעמים אחרות בהן לא ידעתי את ההלכה ופסקתי לעצמי, הפעם, פניתי ליהודי תלמיד חכם, בלעתי את גאוותי, התעלמתי ממה שחשבתי שעלול הוא לחשוב, ובהלל זכיתי וצינורות השפע נפתחו.
אהבתי (מאוד) כי ישמע ה'... את קולי תחנוני, כי הטה אוזנו לי... אפפוני חבלי מוות ומצרי שאול מצאוני, (אוהו, ועוד איזה שאול ומוות) צרה ויגון אמצא... אנא ה'. מלטה נפשי. געיתי בבכי של תודה. זכרתי מהיכן באתי. המילים, חנון ה', שובי נפשי למנוחיכי, כי חלצת נפשי ממות, את עיני מדמעה, את רגלי מדחי. קיבלו משמעות חזקה ביותר, כשנזכרתי.
ביום האחרון של ימי הדין, היום בו נכתבה 'הפתקא'. זהו היום בו לפני תשע שנים חציתי גבול נוסף בדרך לשאול, אביזרייהו עם א"א ל"ע. תוכ"ד אבא שלי התקשר לאחל לי פתקא טבא... ואני אדיוט שכמותי חשתי על גג העולם... אני לא יודע להסביר את זה עד הסוף, אבל היה משהו מרגש ומטריף במיוחד, להיות במצב בו הייתי ולדבר עם אמא שלי על עניני החג... סוג של מרד. כילד קטן המוציא לשון...
רעדתי מהתרגשות במה אשיב לה', חשתי בצמרמורת מחיה נפשות כשנהמתי מעמקי ליבי את 'הפתחת למוסרי', החזן מזייף במרץ, ולא מעט מהמתפללים פורצים בצחוק למראה הנענועים המשונים שלו, בי, ההתרחשות לא נגעה, התעופפתי למעלה, מוריד את הד' מינים לארץ ומרגיש את חסדו יורד עימם. אכן, יסר יסרני י'ה ולמוות לא נתנני. אודך ה' כי עניתני ותהי לי לישועה.
גם בהושענות, התרגשתי והרגשתי, לא ראיתי דבר מלפני, הדמעות טשטשו את האותיות, המילים קפצו לי ולא אחזתי בקצב הציבור, אבל לא היה לי אכפת, הייתי מתחת לטלית עם מציאות חדשה, כל הקפה הרגישה כקליפה נוספת שנושרת, תפדנו מכל נגע ומחלה... לקחתי את הערבות ובקשתי רחם נא קהל עדת ישורון, וחשבתי על אחי למחלה ולפתרון הזקוקים לישועה, שמעתי את החזן זועק מבשר ואומר, וידעתי שאמת הוא אומר. אכן, אומץ ישעך בא.
גם אחרי שהייתי נקי, בהחלמה, היו שנים שהתפללתי בהושענא רבה בבית. חובט ערבותי בעצבות בסוכתי. מבוייש ממעשי. רק כל יכול מסוגל להוציא איש כמוני מהמקום בו היה, אין ביכולת האנושית להכהות את הטירוף ולגרום לשכמותי להופיע ביום כזה בתפילה כזו. תודה לך אבאל'ה יקר שפתחת לי אוצרך הטוב, את שערי דמעה. ויהיו דברי אלה אשר התחננתי לפני ה', קרובים אל ה'... יומם ולילה, לעשות משפט עבדו... דבר יום ביומו...
יהי רצון... שתסיר מחיצת הברזל המפסקת ביני ובינך.