דורון,
היה לי קצת זמן לקרוא על ההבדלים בין קבוצות S השונות, וכשקראתי חשבתי עליך הרבה.
הרעיון הוא שלא כולם מסכימים לקבל את מה שכאן (וכמובן ב SA) הוא הנחת יסוד, והיא שהבעיה שלנו היא עם תאווה, וכל תאווה תוביל לנפילה וכן הלאה. יש הטוענים שלומר שהבעיה שלנו היא עם תאווה זה כמו לומר שהבעיה של האלכוהוליסט הוא עם צמא או הכמיהה או מה שזה לא יהיה, אבל בסופו של דבר AA אמרו שהם חסרי אונים מול האלכוהול.
מכן הם המשיכו הלאה והמשיכו לפתח את הרעיון (בצורות שונות בכל קבוצה), אבל הכיוון הכללי הוא שכל אחד מחליט מה נקרא אצלו נפילה. למשל ב SCA לקחו את הדגם של OA שיש לכל אחד תכנית "המנעות" אישית, והם שיכפלו את זה עבורם. לדוגמא עבור הומו הם לא יחליטו האם זה נכון לו או לא (בשונה מאצלנו שיחסים בני אותו מין נחשבים לנפילה גם אם זה בן הזוג החוקי), אלא יתנו לו להחליט בעצמו (בהגבלות מסויימות) והוא יצטרך לקבוע מה נקרא החלמה לפי ההחלטות שלו.
ב SAA יצרו "שלושה מעגלים" שכל אחד בוחר לעצמו. המעגל הפנימי זה הדברים שהם נפילה ברורה כי הם התמכרות, המעגל האמצעי הוא דברים שלא בטוח, והמעגל החיצוני הוא הדברים שהמכור החליט שהם לא נחשבים נפילה.
באופן אישי אני בטוח שזה לא יעבוד עבורי, וגם שמעתי חברים בקבוצה שלי שהיו בקבוצות כאלו ולא יכלו להחלים כל זמן שנתנו לתאווה לפרוח במקום אחר (למשל חברים שהמשיכו לאונן הרגישו שהם לא באמת נקיים), אבל אולי כדאי לך לבדוק את הדברים בעצמך ולראות האם מתאים לך לקבוע את הגדרות הנקיות של עצמך.