תודה רבה סוד, במיוחד על התרגום הנפלא של השיח של דר' סילקוורט וביל. שוחחנו לא פעם מסביב לנקודה הזו, אתה מכיר את דעתי ולצורך הדיון החשוב הזה אכתוב אותו ברשותך בהרחבה גם כאן.
אקדים ואזכיר שעליתי לכאן לפני יותר משנה 'בטעות', חסר נסיון בכל הקשור לפורומים, בהדרכת חברים טובים למדתי, (ועודני למד) על הפורום וההתנהלות בו. אני חש בנוח לומר ולכתוב את דעתי בהוסיפי את השפעת הנסיון הקודם שלי - נקודת המוצא שלי היא בשונה מאחרים, להבנתי אין להבדיל בין הפורום לבין קבוצה רגילה.
נכון הוא שכמות החברים החדשים כאן רבה יותר - זה המקום לקרוא שוב למקבלי התועלת להחזיר תודה וטובה ולהזכיר להם את כלל היסוד של התוכנית היא
שאני יכול לתת רק את מה שיש לי ושהמתנה נשארת אצל מי שחולק אותה - אך עדיין, כשם שכל קבוצה מורכבת מרמות שנות של מחלה והחלמה כך גם הפורום. באופן אישי אתנהל בה כבכל קבוצה לבד התאמה ספיציפית שכדאי לעשות כמו לכל קבוצה עם מספר גבוה של חברים חדשים.
בספר הגדול נכתב בברור (עמ' 51) איך להעביר מסר – סיפורנו מגלים... היכן היינו... מה עשינו... והיכן אנו היום... כך אני משתדל לנהוג, לחלק את הכתיבה שלי
לשלוש... שליש אני כותב על המקום שלי היום. היכן אני נמצא. חשוב לי לזכור מהיכן באתי ולאן איני מעוניין לחזור, לכן אני משתדל (שליש) לחזור גם לתקופה ההיא, של ההתחלה, מי שיעקוב אחרי הכתיבה שלי יראה שאני משתדל לכתוב גם (שליש) על מה שהציעו לי לעשות ועשיתי וקידם את המצב שלי. הרעיון הוא לשלב בין הדברים. איני יכול להתמקד דווקא בהפסקת השימוש, כי אני לא נמצא שם. הרי זו הסיבה שאני כל כך צריך את החברים החדשים, שיזכירו לי את ההרגשה...
אגב, הניסיון המאוד ברור שלי ממתי שאני מכיר את הפיתרון להתמכרות לתאווה, מוכיח שמי שמסתובב כל העת מסביב לבעיות עם תאווה לא נשאר נקי לאורך ימים, למה? כי הוא לא ערך את השינוי הנדרש, כמות הארועים והעצימות שלהם, אות היא לכך שהוא עדיין באותו מישור, ובשביל להישאר מפוכח צריך לעבור למישור אחר. ושלושת הצעדים הראשונים פשוט לא מספיקים למעבר למישור אחר.
דווקא בגלל שאיני רואה בפלטפורמה הנפלאה של שמור עינך כבר כתחנת רכבת חולפת בלבד, אלא
מוסד נצרך בפני עצמו דעתי היא שכדאי לתת מקום ראוי ומכובד גם להמשך הדרך. המטרה שלי בפורום היא לא רק להביא לידיעת המכורים את דבר המחלה, ולהציע להם פיתרון, חשוב לא פחות שישארו כדי לחיות על פיו. לא ניתן להביא דוגמא ממה שקורה עם אחותינו הגדולה באנגלית, מה שקורה כאן היה בהלם עבורם. מעבר להבדלי המנטליות הברורים עשרות חברים שנפגשים פנים אל פנים מדי שבוע זו מציאות שהם לא חולמים עליה.
אני לא מכיר את הספר שממנו תירגמת (הגיע הזמן שאלמד אנגלית) אבל אני מאמץ את הצעתו של דר' סילקוורט בשתי ידי, בהוסיפי. שאצלי כן רציתי להיות 'טוב ומהר', כחבר חדש שאבתי את התקווה מהותיקים, כך היו גם לא מעטים מחברי. הגם שרובנו חשים בנוח יותר דווקא עם הקרובים למצבינו, ההולכים קודם בדרך נותנים את ההשראה. לא רק במה שהם אומרים אלא במה שהם מקרינים. ומה שקיבלתי ממי שהתמקד רק בתחילת הדרך היה מועיל ומקסים, אבל לא הספיק. חוסר הסיפוק שלי הפנה אותי הלאה. הייתי צריך לחוות חוויות רוחניות שנבעו רק מצעידה ישירה של הצעדים הבאים.