'אור' יקר, לאחר התייעצות העדפתי לכתוב לך כאן ולא בפרטי כי אתה כותב בשמי דברים אמיתיים אך לא לגמרי נכונים. (מיד אסביר) אתה בוחר לקחת מילה או משפט שכתבתי מתוך מכלול ומתמקד בהם כדי להצדיק את התנהלותך, כמי שנמצא פה זמן אני חש צורך לומר לך שלהרגשתי יש הבדל בין מה אתה כותב שאתה רוצה לבין מה שאתה רוצה באמת. אם צדקתי טוב, ואם לא, עוד יותר טוב, עזוב אותך מאינטואיציה מטומטת של מכור...
לפני שאתייחס בפרוטרוט, אתן לך דוגמא - נניח שאתה מתעסק שנים ב.. חלפנות כספים, קונה ומוכר מט"ח, פורט צ'קים, העמלה שלך מספקת, אתה חי בכבוד, ופתאום מגיע מישהו ומוכיח לך באותות ובמופתים שלא רק שאינך מרויח, אתה גם למעשה מופסד... תבין, אתה שנים נוסע לחו"ל עם כל משפחתך, זה עתה עברת לדירה גדולה חדשה מאובזרת ומרווחת והלה טוען שאתה מופסד..
ההיית 'סופר' את הדיעה המלומדת שלו?
ולגופם של דברים,
כתבתי לך הן בפרטי והן בציבורי שיש חוטאים ביננו, כן, אני סבור שגם חלק ממי שנרשם כאן ונעלם לא בהכרח חזר לשימושו. יתכן שהא למד מכאן טריק או שניים וזה עוזר לו מול חטאיו. תוכנית 12 המעדים לא נועדה רק מכורים, כל אדם שיאמץ את העקרונות הנפלאים הללו (
התוכנית - מכשיר שמיעה) ישדרג את חייו, וכן, יש מביננו שלא כל כך הרחיקו לכת ודבריך
עשויים ליפול על אוזנם הקשובה.
עשויה להיות תועלת ממה שאתה כותב. אבל לא
מהצורה שאתה כותב, אתה
מתנצח. מוכיח לאחרים היכן
הם טועים. לא עבד לכם? אה, כי לא עשיתם כמו שצריך.. למדתם הלכות? טוב, זה היה בגיל... תנסו עוד. ככה אתה חושב שתוכל לשכנע מכור לעשות מה ממה שאתה מציע? זו בדיוק הגישה שלא הצליחה להם כל השנים. בדיוק בגלל זה הם כאן ולא בהיכלי ה.. אני לא יודע איך אתה מדבר לאנשים בדרך כלל, למי שסובל מתאווה בלי קשר לעובדת היותו מכור לא כדאי לדבר (לכתוב) כך.
זה מה שהוביל אותי למסקנה שיתכן מאוד ואינך כנה, בבחינת מגלה טפח ומכסה טפחיים, כמי שבא לעשות עלינו סיבוב, להוכיח את מסקנותיו, תבין היו כאן כאלו, אנשים פה נכוו. שים לב מה כותב לך 'חוזר', בשבילו זה בית חולים. לא משהו אחר.
אז למה אני מגיב לך? כי אני מנסה לראות גם קצת קדימה (רק להיום, כמובן) את הפוסט הזה יקראו ב"ה גם אחרי שתהיה כאן (אם אני טועה ובאמת אתה מכור, אאחל לך שתשאר תעזר ותעזור לאחרים) הוא באמת יכול להוסיף, בתנאי שהשירשור לא יהפוך להורדת ידיים וחלופי מהלומות.
ולהסבר מה שכתבתי שאתה אומר דברים אמיתיים אך לא נכונים - טענת שאתה כותב את זה כי 'אסירותודה ועוד' כתבו לך שיכולה להיות תועלת. אחי, אתה כתבת את דעותיך אחרי שאמרו לך שזה הזיק להם (זו הסיבה שהתערבתי בדיון, עמדתי בצד עד אז) ועוד הרבה לפני שאני ועוד כתבו לך שיש כאלו שמוסר עשוי להועיל להם.
לסיום, טיפ קטן ממכור שמכיר מכורים - ספר להם עליך, מה היית, מה עשית, והיכן אתה היום. ככה זה עבד הכי טוב עליהם.
משיכה, לא פירסומת. מגובה העיניים, לא כמי שחושב שזה מה שהם צריכים לעשות. אם אתה תעשה זאת בכנות אתה תראה שינוי עצום בגישה אליך ואל דבריך.
גוט קויטל.