27 בספטמבר
ללכת קדימה
באישיות שלנו יש יסוד של הרס עצמי האומר לנו שאנו חייבים להיכשל.
טקסט בסיסי, עמוד 77
אני כזה מסכן, כזה סובל. החיים שלי בזבל! נפלתי, ולא משנה כמה שאני משתדל, אני שוב נכשל! רבים מאתנו באים לאנ-איי כשהם שרים את פזמון אומלל זה. אבל עכשיו החיים שלנו כבר לא כאלה. נכון, לפעמים אנו נתקלים במכשול; ויש מקרים שבהם אנו ממש נופלים. לפעמים אנו מרגישים שאנו פשוט לא יכולים להתקדם בחיים שלנו, ולא משנה כמה שאנו משתדלים. האמת היא שבעזרת מכורים מחלימים אחרים באנ-איי אנו מוצאים יד מושטת ותומכת שעוזרת לנו להתחיל הכל מחדש. זה הפזמון החדש בחיינו כיום. אנו כבר לא אומרים, אני כישלון ואין לי כיוון. אנו אומרים, איזה בעסה, שוב נתקלתי באותו בור בכביש של החיים. בקרוב אלמד להאט או לעקוף אותו לגמרי! עד אז, אנו עלולים ליפול מפעם לפעם. אבל למדנו שיש תמיד יד שתעזור לנו לקום על רגלינו.
רק להיום:
אם אתחיל לבכות שאני כישלון, אזכור שיש דרך ללכת קדימה. אקבל את העידוד ואת התמיכה של אנ-איי.
24.9
סימן היכר של גאון זו לא שלמות, אלא מקוריות וגילוי אופקים חדשים (ארתור קסטלר)
רבים מאיתנו גדלו עם אמונה שעלינו לשאוף למושלמות ופירוש הדבר לחקות חיים של מישהו שמשמש דוגמה עבורנו, אנו מקבלים רף גבוה מאד מבחוץ ומנסים למדוד אותו על עצמינו.
כשאנו נכשלים, אנו מתחילים להלקות את עצמינו. אנו משוכנעים כעת שאנו לא ראויים לכלום אם כשלנו במשימה שלנו להיות קדושים מוחלטים. חסרי שלמות, אנו בזים לעצמנו. ברור, שאיש בעולם אינו אפס כמונו! שוב נפלנו! שוב פעלנו על דחף! מי היה אוהב אותנו אם היה יודע מי אנו באמת?
אך למה אנו מתעקשים לשפוט את עצמנו לפי סטנדרט בלתי אפשרי? למה אנו רוצים להיות כמו מישהו אחר? למה שלא נחפש אחרי הדברים שהופכים אותנו לייחודיים, יקרי ערך וראויים לאהבה ודאגה? אז לא נצטרך יותר להסתובב בעולם כשעינינו מושפלות לאדמה. נוכל להסתכל לאנשים בעיניים כי נדע מי אנחנו. אנחנו זה פשוט אנו עצמנו.
רק להיום: איני רוצה להיות מושלם אני רוצה להיות אנושי. להיות עצמי.
25.9
במקום שבו אדם מרגיש צורך להגביה עוף, הוא לא יוכל לזחול (הלן קלר)
הסיכונים שנטלנו, בתור מכורים פעילים, היו גדולים. האמנו שבני הזוג שלנו או אנשים אחרים שאכפת להן מאיתנו לא יגלו את האמת על אודות הפעולות שלנו. ניהלנו מערכות יחסים מקבילות. המרנו שלא ניכנס להיריון ולא נידבק במחלת מין. חיינו היו בנויים כמו מגדל קלפים. אולי לא קראנו לעצמנו מהמרים כפייתיים, אך זה מה שהיינו. סיכנו את הכול בחיינו למען הריגוש המסוכן.
בהחלמה, אנו יכולים לתעל את הרצון שלנו להסתכן לשינוי חיובי. אנו סומכים על כך שמה שאנו עושים יכול לסייע לנו לגדול. אנו יכולים לעשות פעולות ולשחרר את התוצאות. על אף שהרצון שלנו להסתכן היה זה שהכניס אותנו לסכנה, זהו אותו רצון שהביא אותנו להחלמה ושומר עלינו בתוכה, מדי יום ביומו.
רק להיום: האם הרצון שלי להסתכן בא מהמחלה או מהחלמה? תשובה כנה לשאלה זו תסייע לי לגלות מה לעשות.
26.9
אין השפלה לענווה (ג'וסף רו)
אולי כשהיינו צעירים ניגשנו למישהו בבקשת עזרה וזכינו למענה קריר. אולי חברים שלנו לעגו לנו כשניסינו להיפתח בפניהם. או אולי ניצלו אותנו כיוון שהיינו רגישים ופגיעים. בקצרה, ייתכן שהושפלנו בכל פעם שניסינו להיפתח מעט.
אז החלטנו שלא להיפתח ולא להפוך לתלותיים. נעלנו את עצמנו בפני אדם אחר והפכנו לגרנדיוזיים באמונתנו שאנו מסוגלים להכיל את הכול לבד.
כעת בהחלמה, אנו לומדים לחיות בענווה. קלטנו שאיש אינו אי בודד שמנותק מיתר העולם. איננו יודעים את כל התשובות. אנו זקוקים לעזרה של אלו שבאמת רוצים לסייע לנו.
קשה להיות בענווה כשהושפלנו כל כך הרבה פעמים, אך עלינו שוב לקחת סיכון ולגשת לאחרים: התגמול עשוי להיות נפלא. וחוץ מזה, לא להיות לבד זה נהדר.
רק להיום: אני יודע שאני לא חייב לשמר את תחושת ההשפלה. להיות עניו זהו סממן של כוח ולא חולשה. כעת, אני חווה עוצמה חדשה ביחסים שלי עם אחרים.
27.9
בכל אדם כנה נותר תמיד משהו מהילד שבתוכו (מרציאל)
למה לפעמים קורה שאנו מדברים על הבעיה שלנו ועדיין לא מרגישים יותר טוב? בדרך כלל זה אומר שעלינו להמשיך ולדבר. כשאנו נמצאים בתהליך של גילוי לגבי הדברים שמטרידים אותנו, ייתכן שדילגנו על מידע חשוב. או שאולי אנו לא יודעים מה באמת אנחנו מרגישים- המילים שם, אבל ברמה שכלית, אינטלקטואלית. כאב, עצב, כעס, שמחה או טינה- חסרים. ייתכן שאיננו מסוגלים להודות ברגשות אלו אפילו כלפי עצמינו. אולי זהו החלק הקשה ביותר בעבודה על הבעיה, אף קשה יותר מכנות עם אדם אחר.
התהליך של הרגשה נוחה מספיק עם הרגשות שלנו כדי לדעת כיצד אנו מרגישים בכל רגע נתון הוא עבודת חיים וזה משהו שלעולם לא נהיה מושלמים בו. אך מאידך, אנו יודעים שככל שנהיה כנים יותר עם עצמנו, נהיה גם מקבלים יותר. זו מתנה שאנו יכולים להעניק לעצמנו בכל יום.
רק להיום: אאפשר לרגשות שלי להוביל אותי לכנות רבה יותר. אני לא צריך יותר לשמור סודות מעצמי או מהזולת.