תלוי איפה אתה עומד,
אצלי פורקן מידי פעם יגרום למידי פעם להגיע יותר ויותר,
מה עוד שיש הבדל בין עוונות להתמכרות,
עוון ( מזיד) חילוני שחוזר בתשובה, מנסים לאזן אותו כדי שישנה את חייו לאט לאט, לא כי יש מקום לעוונות שלו, אלה כי אי אפשר לנתק אותו מצורת חיים, גם אם היא קלוקלת,
אדם שמסוגל לאכול רק לחם מעופש, לא ניקח לו את הלחם בלי להרגיל אותו קודם לאכול נורמלי,
גם בנידון של החוזרים בתשובה הוא הדין.
לעומת התמכרות, (או עוון היסוד אם אתה עדיין לא בגדר מכור) יש הרגל שהוא הגיוני לצורת חיים מסויימת... חילוני שמאונן פעם ב זה הגיוני,
אולם התמכרות זה לא מצב שאנחנו פעם בה מאוננים, זה מצב שפעם ב... משהו תוקף אותנו, ואנחנו מאבדים את היכולת שלנו להיות אחראים בקבלת החלטות וניהול חיים תקין,
זה כמו שפעם בה יבקשו ממך לאבד את ההכרה,,,, זה יתן לך כוח להמשך, אני לא יסכים לזה כי זה זמן שבו אין לי שליטה על כלום אני חשוב כמת.
וגם לגבי עוון, עוון יסוד הברית הוא עוון שלא רק החטא שהבו הוא חריף, אלה גם רישמי החטא,
החטא זה המעשה עצמו, שהוא מערער את כל יסודות הבניין הרוחני של האדם, אדם שלוקח כוח חיים שאיתו הוא אמור להופיע חיים ומשתמש בו בצורה אגואיסטית ופרטית מפספס את עיקרי תורת ישראל, עולם חסד ייבנה ולא לתהו בראה וכו'
בנוסף לערעור זה שדי בחזרה בתשובה לתקן את מעשה החטא עצמו, לחטא זה יש רישמי חטא חזקים יותר מחטאים אחרים, רישמי חטא זה לכלוך שאנחנו סוחבים לאחר החטא, גם אם חזרנו בתשובה הלכלוך נשאר, אמנם על החטא כבר לא ידונו אותנו ואנחנו קרובים לה' ית' אולם רישמי החטא מפריעים לנו,
( כל נושא זוהמת הנחש עירבוב טוב ורע, חטא עץ הדעת והעמלק ספק קשורים לא סתם לפגם היסוד ולא סתם עליהם אנחנו מכוונים בטבילות המקווה לנוהגים מט טבילות)
רישמי חטא של לשון הרע פחות מלכלכים מרישמי חטא של פגם היסוד,
או אם תירצה ננסח את זה כך
רישמי חטא של לשון הרע יובילו להרגל רע
רישמי חטא של פגם היסוד (אני מדבר בעיקר על צפייה,ומימוש של דרכי התאווה) יכולים להוביל להתמכרות.
מחקרים וסטטיסתיקות מראים שהמהלך הוא מהלך פרגרסיבי, עכשיו רוב הדברים המשפיעים לנו על הכמיה המוחית הם פרוגרסיבים, אולם אם יש לנו נפש שזיהתה את הנושא הזה כדבר מענג שאפשר לברוח אליו הסכוי להתמכר גדול יותר,
אז יש דבר כזה שנקרא מדורה מבוקרת,
אני יודע שאני לא מסוגל להדליק מדורה כזאת בלי שהיא תיגמר באסון הכרמל.
בהצלחה, בהחלט יש לך ניסיונות שה' ית מאמין בך מאד אם הוא מביא לך אותם