אסביר לך קצת למה אני מתכוון 'תיקון מהשורש' - אשמח אם תתקן אותי אם אני טועה - או לאיזו עצה...
הרי כל הקטע הזה שולט באדם (לפחות אצלי, וכמה שאני מבין) כי זה נותן לו פיתרון קל ומהיר לכל הלחצים, שמגיעים מרצונות, מטרות, שאיפות מגוזמות מעצמו, מחינוך לקוי, ואלו מובילים לאי סיפוק מהחיים אפילו ללא שימת לב מה חסר לו בעצם...
ובעצם החינוך שקיבלתי הוא להיות ''גדול בתורה'' שהכי חשוב זה ללמוד, העולם הזה הוא כלום, ורק המצוות...וכו'... ובתכלס' לא קיבלתי שום ''כלים'' ודרך איך להגיע ואיך לעשות את זה... קיבלתי רק שטיפת מוח של אמת... לא ראיתי 'דוגמא אישית' ממי שאמר לי את זה.. (אבא)
(אני יודע ומבין שזה באמת ''האמת'' לא זה הנושא...)
הבעייה, - מצד אחד מושרש בי די חזק שהעולם הזה הוא טפל, והעיקר זה התורה והמצוות, וזה יושב לי בפנים עמוק ונותן לי כל הזמן תחושה של חוסר כלשהו בכל דבר שאני עושה -
2 - השאיפות האלה שמושרשות בי הם מוגזמות למצב שלי בגלל שתי סיבות 1 כמו שאמרתי לא ראיתי דוגמא אישית... 2 - עקב שטיפת המוח של העולם הזה, סרטים, וכו', תרבות שיקרית ולא נכונה, שמה לעשות, שולטת בי...
ועוד בעיה, השאיפות האחרות להצלחה בגשמיות שגם יושבות על ה'רצון' וצועקות, ''גם אנחנו קיימים'' (-:
והשאלה שלי (במידה והתאוריה נכונה)
איך אני משנה את השקפת עולמי, אבל על פי התורה ! .. כי לעת עתה אני פשוט אומר לעצמי כדי להוריד ממני את השאיפות ''אני לא חייב ללמוד, לא חייב להתפלל, וכו'..'' וכך רק מתי שזה מסתדר לי, וזה מרגיש לי טוב להתפלל, או ללמוד, אני פשוט עושה את זה... זה נכון ?
אולי יש דרכים יותר טובות ?
עצות ?
תודה רבה...