הנושא שלך חייב טיפול אינטנסיבי וחבל שלא תטפל בזה כראוי, ולכן שאלתי-
האם שמעת על ה12 שלבים שיש בתוכנית זו?
וכמו"כ האם שמעת כעל חבורות הטיפול?
מתוך דבריך נראה לי שעדיין לא שמעת על זה ולא התעמקת בזה, באתר האם של הפורום הזה יש את כל העניינים באנגלית וחבל שזה עדיין לא מתורגם לעברית, אבל אם תרצה להתייעץ ולשמוע עוד ועוד תוכל להתייעץ עם הגארד והוא יתן לך עיצות מניסיון החיים ומניסיון האתר,
תעיין בלינק שצירפתי שם כתבתי הודעה למישהו ושם יש את המספר של הגארד
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=40.msg1024#msg1024
תדע לך אתה לא לבד כולנו באותה סירה, אל תתיאש, הרבה אנשים היו כמוך התחילו וב"ה הפסיקו עם כח הנושא הזה.
בנימה אישית, אני לא יודע אם אני לא טועה יתכן שאני טועה, אבל לדעתי אתה צריך להפסיק כליל עם ההתחלה של הנפילה, כי כמו שאמרת מאוד קשה באמצע הנפילה ללכת בחזרה, ואתה צריך לנסות לא להגיע למצב הזה, כמו שהוא אמר תעסיק את מוחך בדברים אחרים, לצנן את מחשבתך, זה שאתה מתחיל לאונן, זה לא טוב כי זה מעמיק במוחך את ההורמונים של התאווה, ואף אתה מפסיק באמצע אבל הנזק כבר נגרם, וזה גם חלק מהדברים שאתה צריך לדעת, שכשאתה מאונן או אפילו חושב, אתה מעמיק חרצים במוחך, שקשה להוציא אותם, ויש צורך בטיפול יותר אינטנסיבי, דהיינו כל פעם שאתה נופל אתה לא רק מזיק לעכשיו אלא גם עושה את הטיפול קשה יותר, כמובן שתמיד ניתן בטיפול מתאים לצאת מזה, אך אל תפטם את התאאוה כך שיהיה קל לעצמך יותר אח"כ לצאת מזה.
הרמב"ם אומר כי "אין היצר שורה אלא בלב הפנוי מן החכמה", ולכן אם תעסיק את עצמך יהיה לך קל יותר עם הענין הנ"ל, כמו"כ כמו שהוא אמר שבמקום להיאבק עם זה כל הזמן ולחשוב על ההיאבקות פשוט אל תחשוב מזה אלא תעסיק עצמך בדברים אחרים, שמעתי פעם אימרה, אני לא יודע אם היא חסידית או אחר, אבל האימרה הולכת ככה, "כשאנו עוסקים להוציא את הלכלוך מהבית אנו מתלכלכים", דהיינו שאם עסוקים כל היום בלחשוב איך להוציא את הלכלוך זה גם לא טוב, במקום זה יש להעסיק את המוח בדברים אחרים ובכך למנוע מצב של שיעמום וכדו'.
אני בעצמי, בזמנים שאני מאוד עסוק אין לי בעיות, רק בזמנים שאני לא כ"כ עסוק אז מתחילים כל הבעיות, וזה הבעיה של ימינו שיש לנו זמן להרבה דברים וחבל.
על כל פנים תתייעץ עם ה'גארד' - בעניינך, ובעניין ה12 שלבים.
תשמיע לנו בשורות טובות
שלך
משה