תודה חברים!
תודה צורצור (קשה לי לקרוא לך ככה, שמך האמיתי נאה לך יותר מהכינוי:wink:) שהזכרת לי כמה מתנות אני מקבל כשאני מחובר. זה באמת כ"כ לא מובן מאליו. פשוט נס! אתמול שמעתי מסר ובו החבר התבטא: איך זה שיש חברה ששמעו על התכנית וישר נדלקו, צעדים ומאז הם נקיים בלי סוף, ואחרים ממשיכים לבוא גם שנים עם נפילות חוזרות ונשנות? והתשובה שלו היתה שאין מה לומר. התכנית טובה, הגיונית, אמורה לעזור. אבל אם הפנמנו את צעד אחד - המשמעות היא שאין שום דבר שיכול להבטיח נקיון למכור. רק אלוקים. והצעדים והכול זה רק לעשלעשות את החלק שלנו, אבל אם אלוקים לא נגע בך - זה לא יקרה. ואסירות תודה שאלוקים נגע בי והחליט שהגיע הזמן לתת לי את המתנות האלה. כי זה לגמרי היה יכול להיות אחרת. הרי רק לפני 9 וחצי חודשים עמדתי כמו מטורף באמבטיה, שטוף שגעון, משליך 50 ימי נקיון במו ידי סתם. ורק לפני פחות פחות משנה הלכתי יום יום ולילה לילה למחשב פתוח לשטוף עיניים בפורנו, שעות שעות שעות, עם תאווה לוריד בפלאפון כולל בתפילה, בלי שום חיבור לחיים. ולא הצלחתי לקום בבוקר, וסדר היום שלי היה מורכב מקימה מאוחרת, חדשות, יוטיוב, תאווה (איפשהוא באמצע תפילין) אוננות, שינה. והיחס עם אשתי הסתכם באיך להסתיר, ומה לומר, ובפחד מתמיד. ולא שמעתי אותה לרגע אחד. והיום אני מסוגל לשמוע אותה. וכבר לא בהסתרה ופחד מתמיד. ומתחיל להבנות אמון. ואני יכול לעזור לה בלי להתחשבן, ולשמוע באמפטיה בלי להיעלב כל שנייה.
והחיים שלי היו מרוכזים ב"מגיע לי", ואיך לשרוד (או יותר נכון ביאוש מקשיי החיים - אז איך לברוח). וה' היה מושג מהספרים שלא נכח בכלל בחיי, רק עול בשביל לכפר לפניו ביום כיפור. ולקחת אחריות היה הדבר הכי שנוא עלי.
והיום עדיין זה קיים, אבל אני בעיקר חי (הוכחה שיש חיים אחרי המוות!), גיליתי אלוקים אוהב והוא נוכח בחיי, אני לוקח אחריות וזה ממלא אותי.
אני גם מאוד מזדהה עם זה שהעיקר זה השינוי בחיים, מעבר לתאווה (אני מקווה שהבנתי מה שניסית להגיד). שאני חיובי, שמח, עובר שינוי טוב בנפש, נהיה בן אדם.
ובטח ובטח תודה שאתם איתי. איזו מתנה אדירה זה! בחיים לא הייתי עובר את התהליך הזה לבד. אני קטן מדי כדי לעשות את זה. רק יחד יש כוח ותקווה. והחברים, מעבר לתמיכה, כל אחד ואחד מהם נשמה טובה בפני עצמו! בחיי שה' בחר בפינצטה את הנשמות הגדולות והעמוקות ביותר ובירך אותם במתנת ההתמכרות... שנהיה כולנו יחד במסע הנפלא הזה, להפוך מוות לחיים, מר למתוק וחושך לאור.
ולנתן - תודה על התגובה! גם לבחור לא להיכנס בכלל לוויכוח זו גבורה. ויום אחד נתקן את הויכוחים הקיימים וויכוחי העבר. מצאתי שברגע שקוטעים את הוכוח (=מכבים את האגו) ומכניסים את האלוקים והטוב - קל יותר לברך את השני ולהרגיש שחרור. הרי בסופו של דבר, הם אנשים טובים שטועים (ואפילו מטעים מרצון טוב) וגם הם בניו של אלוקים עם כל חסרונותיהם, בדיוק כמונו עם כל חסרונותינו...
ולגבי להציע את עצמי לניסוי תמורת תשלום - תאמין לי ששום תשלום בעולם לא שווה את הנקיות שלי. היא המתנה היקרה ביותר שיש לי (ערך ממשי וסנטימנטלי).
הבעיה שאני מתנדב חינם לניסוי, חושב שעצם הניסוי הוא התשלום... כמו ילד מטומטם שמתנדב לניסוי ההשפעות של גלידה מקולקלת, ובטוח שירוויח מהגלידה...
אסירות תודה על יום אחד נקי PA. כ"כ לא מובן מאליו!