לעזאזל עם ההתמכרות!
חוזר עכשיו מפוליגרף כחלק מסיווג ביטחוני בשל שירות במודיעין.
שורה תחתונה - עברתי בהצלחה.
התכוננתי לשאלות: האם מסרת מידע מסווג והאם היית בקשרי ריגול וכו'.
מסתבר ששאלו גם על אמינות באופן כללי, בחיים האזרחיים. האם שברת אמון שניתן בך?
ופה נכנסתי למבוכה. במסגרת ההתמכרות - בטח ששברתי אמון. אמנם, אסירות תודה, לא עברתי על שום חוק, לא הטרדתי ולא אנסתי. אבל שברתי אמון של אשתי. של הכולל שמבחינתו אני לומד - ובפועל אני צורך פורנו.
וטייחתי כשדברים צצו על ידי שקרים.
עכשיו, בשביל לשקר בפוליגרף צריך להיות מטומטם.
ביקשתי שישאר ביננו, וסיפרתי על ההתמכרות ועל שאני מטופל ב12 צעדים.
הוא שינה את השאלה ל:האם שיקרת שקרים גדולים ומעלת באמון שניתן לך מלבד העניין שדובר בינינו?
בפועל עברתי, אבל הוא אמר שראו שהייתי יותר לחוץ בשאלות האלה (שואלים את כל סט השאלות 4 פעמים, כל פעם בסדר אחר), אבל זה עוד במסגרת הסבירה.
יצאתי נבוך ומותש.
ארורה ההתמכרות! מתי אוכל לענות בפשטות על שאלות כמו: האם אתה אמין, והאם אתה לא מסתיר משהו - פשוט כן, כמו אדם נורמלי?
דיברתי עם חברים אח"כ.
תכלס, אם הוא היה שואל את השאלה הזו לפני כשנה, כשלא הייתי בתהליך החלמה - אולי אפילו לא הייתי מרגיש שאני מועל כל הזמן באמון. מרוב ההכחשה שהייתי אז, וחוסר המודעות הפנימית.
מסתבר שמגיעים אליו עוד סיפורים הרבה יותר הזויים, על בגידות בפועל וכדומה. לא נראה שהוא התרגש מהסיפור שלי, אחרי שהבין שמדובר "כולה" בפורנו, לא פדופיליה או משהו כזה.
לא יודע אם הוא מבין מה זה התמכרות. אני לא יודע אם אני הייתי מקבל את עצמי לשירות בנושאים מבוקשים, כשבאמת כדפוס של מכור אני חשוד כל הזמן בבריחה, טיוח, עלול להתפתות לתאווה על חשבון העבודה, ובעצם גם סחיט כך.
אבל כמו שאמרשהחבר: אתה בכללי לא מקבל את עצמך... אסירות תודה שלא אתה אחראי. אלוקים אוהב סומך עליך והחליט שאתה מתאים לזה, ואתה יכול להיות אמין כל עוד תהיה בתכנית.
להרבה אנשים יש פגמי אופי רבים ושלל בעיות. לך, בגלל שזה קריטי לך, כי התוצאות בלתי נסבלות אצלך ועברו כל מינון - אתה מוכרח להיות במודעות אליהן, בכנות ובטיפול.