הלכתי היום לקבוצה ושמעתי מסר מאסירות תודה! מדהים! יושב פשוט, בתחושה אמיתית שלומד את הצעדים איתנו ונכנע. לא מרגישים בכלל שיש כאן אישיות לדוגמה, מהדמויות שאני שם לנגד עיני כשאני מאמין שיש תקווה גדולה, מהמנצחים שאני רוצה להיצמד אליהם.
בסוף היה זמן לשאלות.
ניצלתי את ההזדמנות לשאול לגבי הכניעה על הכול. מה עושים כשמגיע הרצון רק קצת להירגע בשקט במוכר והטוב, אם לא תאווה, לפחות בטינה, או בהתמסכנות וברחמים העצמיים. מאיפה הכוח להיות כל הזמן במודעות ובפעולות. אני יודע שאני סובל שם, אבל מה אני אומר לעצמי ברגעים האלה.
קיבלתי תשובה מדהימה בפשטותה. אני מציג מה שהבנתי ולקחתי לעצמי בסגנון שלי:
תשחרר! לעשות צעדים לא אמור להיות קשה, זה פשוט לתת לאלוקים, להכניס אותו.
הקשיתי: האם זה לא קשה להתקשר, לכתוב צעד?
לא, זה לא העניין. העניין הוא לשחרר ולתת לא-ל, וזה קל. ואז הצעד הוא נעים.
אני קולט שבאמת אני צריך להתמקד בצעד 2!
התמקדתי בצד הטכני של הצעדים, ואז זה באמת לא קל ולא כיף. מי רוצה ברגעי קושי למצוא פגמי אופי ולנתח אותם? מי רוצה להתקשר? מי רוצה לקחת אחריות? זה באמת לא קל.
אבל כשמכניסים את אלוקים לתמונה, זוכרים שהוא פה איתי, הכניס אותי בדיוק למצב שטוב לי, והוא יכול לעזור לי אם אתן לו, אני לא לבד. אני רוצה למצוא את פגמי האופי, בהבנה שאלוקים ברא אותי ככה, ואוהב אותי איתם, ואני יכול במודעות אליהם להתפלל שישחרר אותי!
מדהים!
באמת מצאתי את עצמי ששכחתי את אלוקים האוהב בכל הסיפור. וכמה מדהים היה בהתחלה כשצעדתי איתו, זכרתי אותו ונתתי לנוכחות הנעימה שלו ללוות אותי.
אסירות תודה על התובנה והתזכורת! הפכת לי את הצעדים!
ו... אסירות תודה על הדבר המדהים שגיליתי, שיש אופציה בלי מין. בכלל. כמעט חמישה חודשים. זה ברמה שאני לא מאמין. לא נראה לי שקרה לי אי פעם מאז גיל חמש בערך... נס!