רבות למדתי על בשרי שכדי להצליח לא תוכל לסמוך על מה ששמעת או קראת, לא תוכל להגיע אל החופש שלך באמת. הגם שיש דרכים ופתרונות להגיע - למרות הכל - אל היעד - במינימום מאמץ.
כאן אני מעוניין לזכור ולחדד לעצמי; פתרון טוב הוא פתרון שחיים אתו, לא פתרון שאתה שומע עליו וכשאתה שוכב במיטתך שכחת ממנו. הפתרון שלי אמור ללוות אותי רגע רגע, שעה שעה, דקה דקה, כלומר אני אמור לסגל לעצמי מן סוג של חיים שאיתם מרגיש שייכות.
מה כל זה אומר לנו? זה אומר לנו שאם אני מרגיש (לנוכח המציאות) שאני חלש, חסר אונים, חולה, זקוק לתמיכה, זקוק לעזרה וכו' אז אני צריך לשנן לעצמי כל העת (היינו במקרים מסוימים שתכף נאמר) - לפני אותם המקרים: אני חלש, אני חסר אונים, אני חלש מאוד - לבד לא יכול. "אבא, בלי עזרתך לא נראה שאוכל להצליח במשימה". כל אחד מאתנו יהיה יכול לשנן לעצמו משפט שמרגיש שייכות אתו, משפט שהוא חושב שיהיה יכול להתחבר איליו.
מטרת המשפטים היא נועדה לעזור לנו, להגן עלינו מבעוד מועד - טרם שהפיתוי יתחיל לפעול.
ואין הדבר קשה כלל, אלא אדרבא, זוהי הדרך שעוד תרים אותך למקומות שעוד כלל לא חשבת ולא דמיינת!! זוהי דרך מקסימה ומאלפת במיוחד.
אתה לומד לחיות יותר בענווה,
אתה לומד להיות יותר רגוע,
אתה לומד להכיר את עצמך טוב יותר - ומכך לנווט נכון בחייך
אתה לומד לקבל החלטות חכמות יותר לנוכח הכרתך את המציאות,
אתה לומד להתחבר לאביך שבשמים הרבה יותר משחלמת ודמיינת!!!
אתה לומד איך וכיצד לחיות את חייך בהנאה ובכיף וכו' ועוד הרבה מעלות וברכות זה מביא לך ועושה אותך מאושר.
עם הזמן אתה מכיר פחות או יותר את המקומות שאלו לא ממש מומלצים ומעודפים עליך, אתה לומד לחוש את עצמך עם הזמן באיזה מקומות אתה מרגיש יותר חלש ופחות חזק ובאיזה מקומות אתה מרגיש את עצמך טוב יותר וחזק.
כעת לאחר שאנו חווים על עצמינו כל אותם המקומות בהם אנו מרגישים חלשים: וכמו:
ברחוב,
מול מחשב,
בזמני לחץ,
בזמני חוסר סיפוק וחוסר נחת,
כשאני נמצא באירוע כזה או אחר (אפילו התקהלויות שנות ברחובות).
כשאני נכנס להתקלח או הולך לישון
או גם אם אני הולך למקום מיוחד.. והרשימה שלנו היא עוד רבה (=שכנים, קריאת ושמיעת ציטוטים מדליקים, ראיית ושמיעות פרסומות...), שבכל אותם המקרים והמצבים עלי להקדים מראש ולומר לעצמי, כדבר טבעי, "אני חלש חסר אונים" אני לא מאלה שיכולים לעמוד בכוחות עצמם בסיטואציות שכאלו. (כל אחד יכול לבטא את החוסר אונים כפי הבנתו במילים שלו).
לשנן את המשפטים הללו מספר פעמים. אפילו חמישים פעם. לשנן בכיף, להבין את המציאות הזו ולחיות אותה.
כשאני משנן או כששיננתי קרו לי מספר דברים מדהימים, פתאום אתה מתנהג אחרת, מגיב אחרת למצב, פתאום אתה מצליח למצוא את הכלים הנכונים איך להתנהג, פתאום משהו בפנים עצמך "נרגע".
חשוב שנבין, כאן אנחנו לא מדברים על מצב בו המתקפה החלה. כי אם החלה המתקפה הסיכויים שתשרוד אותה קלושים. כך הניסיון שלי הראה לי תמיד על הרוב בכל מקרה, ואני מדבר על המון המון מקרים.
כל מה שאני רוצה לומר הוא שכדי להביא מט ליריב אתה צריך לבנות מהלך שלם ואז משם לפתוח במתקפה שבה תפיל את יריבך.
אם כן תפקידינו הוא לפורר לו את הבניין והמהלך שהיריב שלנו בונה, להוריד לו חלקים ומצבים שכשבעת בה הוא יחל במתקפה כנגדנו הוא לא יוכל ויכשל כישלון חרוץ.
זה מה שאנחנו צריכים לעשות ולחיות כל העת, לזהות את הבניין של היריב, לפרק לו משם חלקים ועל ידי כך לנצח אותו ולכבוש אותו. לזהות את הפיתויים, אפילו החלשים שבהם, לזהות את כל הדברים המחלישים את יציבות נפשנו ורוחנו – מראש, ולמוסס אותם! טרם שיצטברו עם החיים (בעומק התת מודע) למתקפה עזה וחזקה מולנו. שתתפרץ כעבור פרק זמן מחיינו.
אם כן לפי כל הנ"ל נבין את הרעיון למה אנו לא עומדים בשעת מתקפה - בשעת אמת. כי כבר כל הבניין (לקראת המתקפה...) נבנה מוקדם הרבה ולא חשבנו אז לעשות דבר וחצי דבר, בקושי עשינו איזה משהו מועיל וחיובי עבורנו. הבניין והתהליך החל בזה שנחשפנו לכל הסיטואציות כנ"ל ולא הקדמנו להגיב להם ש"אנו חסרי אונים וכי אנו חלשים" וכיוצא בזה.
אם היינו מלכתחילה מקדימים להגיב להם כמו שצריך - כבר הניסיון הבא שלנו יראה אחרת, ובוודאי שהניסיון הבא שלנו יהיה רחוק הרבה יותר מקודמו. אם למשל נכשלנו השבוע בתחילתו, וכל כשבועיים אנו נכשלים, כעת טווח הניסיון, הניסיון הבא, יוכל יהיה להגיע רק בעוד שלושה שבועות, כי כל העת אנו עסוקים בלבודד את כוחות ההתקפה. לפרק את מה שכבר נבנה והולך להיבנות.
מי ייתן ואזכור תמיד לחיות בהכרה ובענווה שלעולם אנחנו חלשים וכי אם הקדוש ברוך הוא אינו עוזרינו אין מציאות שאוכל.