תרשה לי להידחף לרגע לפוסט שלך.
כמה שנים של נסיון להפסיק כבחור ישיבה עלו בתהו, הייתי אובד עיצות, ויותר נכון לומר הייתי משוכנע שאם אמשיך לנסות להפסיק על ידי ריכוז בדברי תורה, זה יעבור מתישהו.
עד שהייתי צריך לעזוב את הישיבה, פחד גדול עבר בי כשזה קרה, מי ישמור עלי עכשיו.
בחופש הראשון שהיה לי בלי הטיטל "בחור ישיבה" נפלתי בצורה מחרידה, כזאת שחרדתי לגורלי כאדם השייך למחנה עובדי ה'. פחדתי שאם אמשיך ליפול, אני אפול עד למצב בו אזרוק את כל עבודת ה',
ואז התגלגלתי לאתר הזה, כחלק מנסיון למצוא דרך, פתח, להבין מה קורה, מה קורה איתי? איך זה שאני נמצא בסתירה כל כך עמוקה בין הרצונות שלי בבוקר, לרצונות שלי בערב,
לקח לי 4 חודשים עד שהיה לי האומץ להתקשר פעם ראשונה לחבר מהאתר,
עוד זמן מה עד שהתחלתי לשנות את דרך ההתמודדות,
בהתחלה רק הייתי משתף בפורום, וניסתי לעבור על סירטוני פורטיפיי, אבל עם חוסר העיקביות שלי עד היום לא סיימתי לצפות בהכל.
בדרך היו תקופות טובות יותר וטובות פחות, תקופות בהם שברתי שיאי נקיות אישיים, ותקופות בהם התגלגלתי לנפילות רבות.
התפנית התחילה רק שהתחלתי להשלים עם תובנה אחת, שבהתחלה, מיאנתי להשלים איתה.
זאת אומרת, יכול להיות מאד שהחלתי להאמין בה, אבל היא לא הייתה חווית חיים, משהו שהרגשתי,
והתובנה הזאת, היא נק' שרק איתה התחלתי לצאת באמת לדרך....
לא... לא לנקיות מלאה ושלימה, אלה לדרך עיסוק בהחלמה.
התובנה הזאת הייתה ההבנה, שלי זה לא נסיון רגיל... לא כמו אצל כולם, לא כמו אצל "המוכשר" "נעילוי" השקדן, המתמיד, אצלי הנסיון הוא אחר,
זה לא נסיון בשמירת העניים, זהו ניסיון עד כמה אני מוכן ללכת רחוק בשביל קשר עם בורא עולם,
שהתובנה הזאת חילחלה לנפשי פנימה, שמתי לב שכבר לא מעניין אותי באמת כמה ימים אני נקי, זה עניין אותי רק בשביל לקבל עידוד וקבלות על מגמת הצלחה (או כישלון) אבל זה לא היווה טריגר לעשיית הפעולות שלי,
הבנתי שהקשר שלי עם בורא עולם צריך להתבטא בעוד דרכים.
אתה יודע מה הכי מצחיק בכל זה?
שלצערי גם היום אחרי שאני נופל, ומרגיש ש"חלאס לא עוד" אני לא מאמין לעצמי...
אני רק מנסה לחשוב, איפה הקשר שלי עם בורא עולם התערער הפעם.... ולמה לא הייתי מוכן לעשות פעולה שתתן לי לחוות את השגחתו והליווי שלו.
הדבר היחיד שאני יכול לומר למישהו שעוד נמצא פה אחרי כמות נפילות כמו שלך.
היא
אשריך!!!! זה לא מובן מאליו,אני פה המון שנה וחצי, והפורום תמיד היווה מקפיצה לאנשים,
ואז הם נעלמו להם.
אבל הפורום גם הראה המון אנשים עם ניצני החלמה... שנפלו פעם, פעמיים, שלוש...
חמש... ונעלמו... לא שמענו מהם יותר, יכול להיות שבעתיד הם יחזרו,
בכמות הזמן שאני פה, שמתי לב שמגיח מידי פעם איזה פוסט עם מישהו שמזמן היה כאן, ועכשיו חוזר לנסות שוב.
בעיני... זה שאתה ממשיך, ואתה כנה, ועקשן, ואתה לא נרתע מלנסות עוד דרכים, ולא עוצר את החשיבה והרצון לשיפור, אלו נקודות שיסלילו עבורך, לאט לאט, בלי שתשים לב, המון המון החלמה.
החלמה היא לא רק הרצף ניקיון,
רצף הניקיון הוא פרס יפה, אולי משהו לספק את הגאווה שלנו, קבלה נחמדה שהנה אני נקי,
ההחלמה היא חיזוק הקשר שלנו עם בורא עולם.
אני כותב לך את זה, אבל תוך כדי מבין שאני כותב את זה לי....
בהצלחה! תמשיך, תוותר על התאווה, אל תוותר על ההחלמה