שלום חברים, אני מכור לתאווה.
חוזר קצת לשתף אתכם בשבוע האחרון שלי וגם לשתף בקצת תובנות בשביל עצמי ואולי גם שיהיה לעזר לאחרים שקוראים.
אסירות תודה לאלוקים שבזכותו אני נקי ומפוקח היום 51 ימים.
*לזכור את הכאב*
אסיר תודה שבספירת הנקיות הנוכחית שלי המצב מרגיש הרבה יותר טוב, התחלתי להרגיש מאוד חיובי בטוח וטוב עד ששבוע שעבר יצא לי לקרוא פוסט מאוד כואב של אחד החברים פה שפיתאום הכניס אותי לפרופורציות והבנה עמוקה עד כמה התאווה מושכת ומסוכנת לנו כמה היא יכולה ברגע לשאוב אותנו וכמה הימי ניקיון שלי הם כלום לעומת עוצמת התאווה שברגע יכולה למקוח מפוקחות של חודשים ואף שנים ולשאוב אותנו למקומות חשוכים.
בעקבות הקריאה ושיתוף נוסף של חוסר אונים כבד מצד חברים התחלתי להרגיש קצת חוסר נוחות, פתאום הביטחון והנקיות שלי נראו לי מאוד רופפים והדאגה מהתאווה השתלט עליי, אז עלתה לי השאלה האם זה טוב לשמוע ולקרוא דברים כאלה?
בעקבות זאת עלתה לי ההבנה, שאכן מאוד חשוב לי להגיע לקבוצות כדי לשמוע סיפורים כואבים של חברים או בטלפון או בפוסט.. כי בעצם אני שוכח מאוד בקלות את הכאב והסכנה והעוצמה שבתאווה, אני עכשיו נקי פחות מחודשיים ובתוכי אני מרגיש כאילו הנפילה האחרונה שלי הייתה לפני שנים! אני זוכר את זה כאילו זה היה לפני זמן רב ופה הבעייה, אני גם זוכר שלפני התוכנית אחרי נפילה כואבת הייתי חווה את הכאב למשך שבוע- שבועיים ובמצב טוב אפילו חודש אבל כשהזמן עובר זה פשוט נשכח ולאט לאט התאווה מתחילה לשכנע שאולי זה לא כזה נורא וכו עד שנופלים שוב, זו אחת הסיבות שאני מגיע לקבוצות ומדבר עם חברים, אומנם גם הגעתי למסקנה שצריך להיות גבול ואיזון בין התזכורת של הכאב לבין לא לשקוע יותר מידי בכאב ובפחד, לכן אני תמיד צריך למצוא את האיזון בין אסירות תודה על המצב וימי נקיות לבין הזיכרון בכאב ובסכנה וכשאחד מהם גובר אני צריך להתחיל להיזכר יותר בשני.
*נקיות ומפוקחות*
העניין השני הוא גם בעקבות הביטחון וימי הנקיות האיכותיים שהיו לי, באמת הרגשתי שכבר אין לי שום התמודדות עם התאווה (הייתי מזכיר לעצמי היא עדיין קיימת וחזקה ממני) עד שהיו לי כמה מקרים שבוע שעבר, הראשון-ניסיתי לשמור מסר של חבר ובטעות הגעתי לאוסף סירטונים וקיבצי פורנ' שאיכשהו כנראה מהעבר נשמרו לי בענן בלי שידעתי מהם, זה הבהיל אותי בהתחלה והייתי צריך לפנות לבורא עולם להגיד לו שאני מוסר אותם מתנה בשבילו ומוחק אותם אחד אחד(לא הייתה אפשרות למחוק ביחד אז זה היה מאתגר), יום לאחר מכן מצאתי את עצמי בחוסר תשומת לב מתחיל להתבונן בבנות שלבושות חשוף ליד הבית שלי (כשהתעשתתי עשיתי פעולות וברכתי והתפללתי..) ואחר כך נכנסתי לראות פרסומות של סרט שחבר הזכיר כדי לראות במה מדובר, גיליתי שהסרט הזה אכן מכיל קטעים בעלי תאווה שלא בריאים לי- הסטתי מבט כשעלה קטע כזה בפרסומת ולא פעלתי על תאווה אבל עדיין הייתי באתר הזה כשלא הייתי צריך להיות והסתכלתי שם יותר מידי זמן, ברור לי שעוד פרק זמן קצר שהייתי ממשיך להתבונן בבנות או להסתובב באתר לאט לאט העיניים היו זולגות וברגע קטן שהגירוי המיני אצלי יתעורר ואני אתחיל כבר ל"התאוות" משם כבר יהיה קשה לחזור כי התאווה תשאב אותי חזרה בכל העוצמה שלה (במיוחד אחרי נקיות של תקופה) וספק אם אני אנצל בפעם הזאת ואם כן סביר להניח שהנפילה הבאה תהיה הרבה יותר קרובה והפיתוי יעלה.
בעקבות המקרים האחרונים הייתה לי הבנה, קודם כל היום ברור לי יותר שדרך הנקיות שלי דורשת 0 תאווה! זה אומר לא לפעול על תאווה כלל ולא משנה אם זה סרט תמונה פירסומת או אפילו קטע קריאה, זה נשמע קשה מאוד בהתחלה אבל זאת המטרה, בהתחלה לא יכלתי לקבל את זה אבל היום ברור לי שכשעושים ככה ההתמודדות הרבה יותר קלה! זה נשמע מנוגד אבל כשאני נזהר לא לפעול כלל על תאווה ואם במקרה אני נחשף אני יוצא מזה ישר ומשתף חברים ועושה פעולות על כל טיפת תאווה, ברגע שאני עושה ככה פשוט אין לי מלחמות והתמודדיות מלבד ההתמודדות ה*קטנה* של הרגע הראשון של וויתור על טיפת תאווה.
בצורה הזאת אני מרגיש הרבה יותר נקי ואני לא נלחם עם התאווה.
אני זוכר בעבר שלפני התוכנית שהמטרה העיקרית שלי הייתה רק לא להגיע ל"מעשה" ואז הייתי יכול לסבול במשך ימים של צפייה בפורנ' או כל מיני גירויים שאני לא מצליח לעצור ללא הפסקה עם מלא כאב פיזי ומנטלי עד שבסוף הייתי "נופל" גם אם זה היה לוקח כמה ימים קשים של מלחמות ולפעמים הייתי משתכנע ליפול רק כדי לשים לזה סוף, וכמובן אחרי תקופה קצרה שזה נשכח הסיפור חוזר.
אז היום אני מבין שאני צריך להיות נקי מתאווה ולא מ"נפילה" ואולי יהיה כדאי גם לחשוב לשנות את הגדרות הספירה שנכון לעכשיו עומדות בתנאים.
חוץ מזה בקצרה אשתף שהיה לי קצת ויכוח עם אבא שעדיין לא יודע על התוכנית ולוחץ על חתונה, אסיר תודה שלא התנהגתי בכעס וטינה ומרגיש דווקא שהעניינים בינינו התקדמו ואולי כבר יהיה לי יותר קל לספר לו בהמשך.
אסיר תודה על המקום פה לשתף ועל זה שאתם איתי בדרך ומאחל לכולנו הרבה בשורות טובות נקיות ומפוקחות איכותיים ודרך צלחה.