ציון דרך שנה.
הודיה לכבוד זה שאלוקים זיכה אותי לעבור שנה נקיה מאוננות.
מקווה שהציון יהווה עזרה לחברים שסובלים ויראה אולי קצת מהדרך והפיתרון אותו מצאתי.
אני מכור לתאווה, מכור לפורנ' בין אם הוא תוכן מפורש או לא, מכור לכל תוכן מיני שמופיע או קיים במדיה, מכור לריגוש התאווה, לפנטזיות, למבטים על נשים ועל חלקי גוף שלהם, אפילו לקול שלהם, לריגוש והגירוי הפיזי, לאוננות, לבריחה מהמציאות, מכור לתאווה..
התאווה היא הסם שלי, זה שמטשטש אותי, זה שגורם לי להתנהג בחוסר שפיות, בחוסר שליטה, לבילבול המציאות, זה שאליו אני הכי רגיש ואני חסר אונים מולו.
ציון דרך לא מושלם בכלל...
אני ממש לא נקי ומפוקח בכל המובנים, אבל איך שאומרים אצלנו בתוכנית "המטרה היא - התקדמות ולא שלמות" ואני בהחלט יכול להגיד שהתקדמות- כן, יש -לגמרי! ולגבי לא שלמות - טוב גם זה -לגמרי!
אקדים ואציין את המובן מאליו, שכל הדרך הזאת והמקום אליו הגעתי הם לא בכוחי בכלל אלא בזכות אלוקים, והראיה לזה היא שלפני שהגעתי לתוכנית אכן ניסיתי בכל כוחי ולא הצלחתי.
אוסיף ואומר שזה כל כך לא בכוחי שאפילו אני מרגיש שאם אלך ואשתמש אאונן או אצרוך תאווה ישר לאחר כתיבת ציון הדרך הזה זה פחות יפתיע או אמור להפתיע אותי מאשר זה שאלוקים ימשיך להשאיר אותי נקי עוד רגע מעבר.
הסיפור שלי
ברשותכם אנסה להעביר את ציון הדרך הזה דרך משל שנראית לי דרך קצת מעניינת יותר להעביר וגם יכול לתאר דיי יפה את המצב גם בלי צורך להיכנס לכל הפירוטים ולכל מה שעברתי עם המחלה בחיים.
אז הכל התחיל בזה שלמעשה הייתי חי במשך שנים, מאז היותי קטן, בסוג של עמק.
אבל לא בדיוק עמק מהסוג של "עמק המומינים" אלא יותר בסגנון של עמק מאוד חשוך ואפל, מלוכלך ומלא סירחון, מלא ביצות טובעניות ומצחינות שלא פעם יצא לי ליפול אליהם במשך חיי שם.
[אם זה ההסתרה, הפעולות בניגוד למוסר הפנימי, גם מצבים בהם ניסיתי לשאוב ולצרוך מילוי מבנות משפחה (אחותי ופעם לא שפויה של התנהגות מתוך מניע תאווה מול בת דודה קטנטנה) או שלל דברים לא מוסריים ולא רצוניים אליהם נקלעתי]
שם הייתי חי שנים, סובל מהסירחון והמצב אבל לא ממש יודע איך לצאת ממנו.
באותו העמק היה הר אחד, הר יפה שראשו מגיע השמיימה, היה עליו דשא ירוק והוא התנשא לגובה רב אל מעבר לעננים שאופפים אותו, לעבר שמיים מאירים.
במשך שנים יכלתי למצוא את עצמי משקיף לפעמים לעבר ההר ההוא, מפנטז על איך אני עולה עליו ומצליח לצאת מהעמק.
הייתי יכול להביט עליו מרחוק לנסות להשקיף עד למקום בו הוא נפגש עם העננים, אך מעבר לשם כבר לא היה ניתן לראות, העננים כבר הסתירו.
לעיתים הייתי מצליח לראות מרחוק נקודות קטנות שזזות עליו, לא הייתי בטוח אם זה דימיון או שאלו אנשים שנמצאים עליו ומטפסים עליו למעלה.
מה שלא יהיה, כל אותם שנים לא הצלחתי למצוא את הכניסה לאותו הר, הייתי מקיף אותו ומנסה לחפש, לעיתים עולה על גבעות קטנות בדרך שנדמו כאילו הם חלק ממנו אבל מהר מתבדה.
זה החלק למעשה שבו הייתי לפני התוכנית, מכאן התגלגלו העניינים ומצאתי את עצמי בפעם הראשונה נכנס לתוכנית.
האמת שמרגע שנכנסתי לתוכנית ישר כבר שמתי רגל על אותו הר! נראה שכבר היה אפשר לומר שאני על ההר ולא בעמק.
כבר מאז קרה דבר לא מוסבר שבחסד ה' ולא מכוחי הפסקתי לצרוך פורנ' מפורשת**(הכוונה דווקא לתוכן היותר בוטה ומפורש שמופיע שם). אותו דבר שבמשך שנים כמעט כבר התייאשתי, הייתי פונה אל עצמי ואומר, בסדר אתה נופל אבל למה אתה צופה בכל הדברים האלו? ובכל מקרה הייתי מוצא את עצמי נגרר לשם שוב. ומאז זה נפסק.[כזכור שום דבר לא מבטיח שכך ישאר]
המשכתי בטיפוס בהר.
את האמת? אגלה לכם סוד קטן, רוב הזמן הייתי מאוד מאוד סקפטי, לא האמתי שזה מה שיעזור ובאמת יוביל אותי החוצה אבל הייתי אומר יאללה ננסה ונראה מה יצא מזה, גם לפעמים עכשיו יכולות לתקוף אותי מחשבות כאלו. אבל, עם העובדות אי אפשר להתווכח והבלתי יאומן אכן קרה והמקום שאני נמצא עכשיו הוא שונה בתכלית.
ממשיך בטיפוס כאשר לאורך כל הדרך במקביל מלווה אותי מגלשה למטה, מגלשה שלעיתים נראית מאוד מפתה, רק לשבת ולהתגלש או אולי סתם לשבת שם בכיף כדי לנוח.. אבל אני חייב להמשיך בטיפוס אחרת לעולם לא אצא מהעמק.
כמובן שאני לא חף מכמה התגלשויות לאורך המסע אבל בכל זאת ממשיכים לעבר היעד.
למעשה תוך כדי טיפוס אני נחשף לשבילים חדשים בהר, שבילים שבכלל לא יכלתי לראות מלמטה, הם נראים נקיים יותר ומובילים למקום טוב יותר, והאמת ששם אני עדיין לגמרי בתחילת הדרך.
אני עדיין צועד את צעדיי הראשונים שם ורק מנסה להתייצב, כך שבמובן מסויים אני לגמרי עדיין בתחילת דרכי.
הדרך נראית עוד ארוכה, אני מגלה לאט לאט שלהר הזה כנראה אין בכלל פסגה, אי אפשר פשוט להגיע לפסגה שלו ולשבת שם לנוח ולהגיד שאת היעד השגתי.
למעשה נראה שככל שאני עולה עוד נפתחים לי עולמות חדשים וכשאעלה יותר ומעבר לעננים ככל הנראה אמצא שם עולם חדש, מקום טוב לחיות בו ולהתמודד עם כל מה שהוא מציע וכן כנראה שאם נרצה להמשיך ולהשתפר נצטרך תמיד להמשיך את הטיפוס ולנסות להנות מהדרך.
אז הינה אני היום.
זה הציון דרך, שמשמעותו מבחינתי היא לא לעצור, לשבת ולתקוע דגל, כי אחרת באופן טבעי כשאשב הפנים יופנו כלפי המדרון ולאט לאט אמצא את עצמי מידרדר (כך עובד כח המשיכה לא?).
ציון הדרך הוא כמשמעותו, לשים ציון דרך לנקודה בהר אליה הגעתי, לעצור לרגע קל של זמן כתיבת השורות ולהביט לרגע על הנוף.
לנשום עמוק את האוויר הנקי יותר ופחות מוצחן ולהביט על הנוף למטה, לראות מאיפה באתי ולאן אני לא רוצה לחזור.
לשים לב למעשה שהיום אני נמצא בדיוק במקום בו נמצאו העננים כשהבטתי מלמטה.
כן! בדיוק אותו המקום שאפילו לא יכלתי לדמיין שאפשר להגיע אליו אותו המקום אותו בכלל לא הצלחתי לראות וזה רק אלוקים שהושיט לי יד ומשך אותי אל הדרך.
לסיכום:
מצבי היום בחסד ה' הוא:
נקיות מפורנ' מפורשת (מראות מפורשים של איזורים מוצנעים וכו')- מאז ששמתי רגל בתוכנית ואולי קצת לפני : שנה ו10 חודשים ובערך 27 יום.
נקיות מהוצאת שז"ל = אוננות- 377 ימים.
נקיות מ"צריכת תאווה" (צריכה מכוונת ואקטיבית של תוכן של תאווה יחד עם גירוי וריגוש מאותו תוכן)- 325 ימים.
נקיות מחיפוש תאווה (כל פעולה שנעשית בצורה מודעת או נשנית למטרת השגת תאווה או היתקלות בה, בין אם הושג בפועל לבין אם לא) (**הייתה איזו מעידה בדרך שם בה זיפזפתי לקטעים מסויימים בסרט שלא החשבתי כנפילה)- ~חודשיים ו14 יום -> עדיין צועד שם בתחילת דרכי.
"מפוקחות ממדיה" (עדיין בשלבים של לנסות להבין את זה אבל בגדול זה אומר שלא איבדתי שליטה בתוכן או זמן שימוש במדייה, גם אם לא הגעתי למחוזות מיניים)- 7 ימים - עדיין מנסה בקושי להתייצב על השביל ולהבין ולמצוא אותו.
תודה לכל מי שאיתי בדרך ושמקדיש מהזמן שלו לקרוא את הדברים, מאחל לכולנו שנזכה לצאת המעמק ולהגיע אל האור, שלווה מפוקחות וחיבור ומילוי רוחני בריא, אוהב את כולכם.