ראיתי באיזה פורום בענין שו"ת בני בנים, ד"ח
מאד נהנתי משו"ת "בני בנים" להרי"ה הנקין נכדו של הר"א הנקין (שהיה מגדולי פוסקי אמריקה). אינני יודע לאיזה חוג משתייך הרב הנ"ל (וגם לא חשוב לי במיוחד), מה שמעניין שהוא גרף הסכמות מכל גווני הקשת מהגר"מ פיינשטין - הגרע"י - ועד- לר' מנשה הקטן. וטוב שעשה שכן בספרו זה הוא דן בפתיחות בשאלות אקטואליות ופוסק ללא מורא וללא התחשבות בקנאים שיחרימוהו. (למעשה אין לו כ"כ מה לחשוש מפני שאותם קנאים עפ"י רוב לא פותחים ספרי שו"ת).
אם הציבור הישיבתי היה מקבל את פסקיו מן הסתם שהיה משנה גם את המצב הדמוגרפי, וזה אפי' לא פסק ממנו אלא מסבו המפורסם, אלא שדבריו כנראה אינם מפורסמים, מלפני שנים כבר שמעתי שהר"א הנקין היה אומר "שאשה זה לא מכונת שיכפול". ואחר שבא הספר לידי ראיתי שאמת כך דעתו. וכותב שאפשר לעשות אמצעי מניעה (כמובן בדרך המותרת עפ"י ההלכה), עד ארבע וחמש שנים אפי' למי שלא קיים פו"ר. ולדעתו זה לא טבעי ולא ברי ללדת בום בום.
יותר מענין שם הוא פסק, בענין גמילת בחור מהוצ' שז"ל כפייתית, שקיבל הדרכה מפסיכלוג, שיעשה כן בכפייה פעמים רבות ביום עד שיהיה לו לזרה ויגמל. המעניין בדבר שאע"פ שברור לי שהיו פוסקים גדולים שכבר ישבו על מדוכה זו או אחרת, כנראה לא מצאו לנכון להדפיסם. והוא בגויים לא יתחשב. (מעניין שבספרי התשובות מן שנים קדמוניות מצוא תמצא סיפורי אלף לילה ולילה, מבן קטן שבא על אמו בשו"ת הערוך לנר, סיפורי מקובלים שרימו נשים, היה אחד שהתחזה לאליהו הנביא, והיו גם שדים, ולאו דוקא בתחום הניאוף בכל התחומים כנראה שהחיים היו יותר צבעונים, העולם לא השתנה, מה שנשתנה זה הצנזורה).
אני חייב להבין מה ההדרכה הזאת והאם היא אמתית?