המשתוקק כתב on 25 אפר' 2021 20:57:
אני הייתי מציע לך לחפש קבוצות קבועות ששם אין נשים בדרך כלל, לדעתי הערבוביה היא אחד החסרונות הבולטים של התכנית.
אני בהחלט מבין שהתכנית עוזרת, אבל זה נגד הטבע להיות עם נשים ביחד ולא להתאוות. מה הם חושבים? שיצליחו לחנך אנשים להיות יחד עם נשים, לשוחח ולצחוק ביחד ולא תהייה שום תאווה? אתמהה!
חוץ מזה שאתה חרדי, חבל לך לוותר על הערכים אם אפשר למצוא קבוצות אחרות בנקל, אם לא היה אפשר למצוא בנקל - הייתי מבין - ההחלמה שלך חשובה יותר, אבל אם אפשר - אז למה ללכת לקבוצות מעורבות? יש לך על מה לשמור. לא כל החיים שלך בזבל, זה שאתה עם השקפה חרדית - זה דבר גדול ונפלא, כדאי לשמור עליו.
לחלק מחברי התכנית יש נטייה להתפרק מהמטען הרוחני וההשקפות שלהם, לזרוק הכל - ולחשוב שהם בונים את עצמם מחדש.
למשתוקק היקר, הנה ציטוט של ההודעה שלך, שים לב שעיקר ההודעה שלך אינה קשורה לדת, אלא לעצם הענין האם שייך להיות בחדר אחד עם נשים ולא להתאוות, רק אחרי זה נכנסת לענין הדתי, שכמו שהבהרתי עליו לא דיברתי.
דהיינו, גם אתה בתחילת ההודעה שלך וגם גידי דיברתם על עצם האפשרות להיות משוחרר בתאווה בזמן שיש נשים בקבוצה, בלי כל קשר לדת. ועל זה בדיוק הגבתי. ועל הענין הזה כתבתי שבהחלט האנשים האלה חושבים שאפשר להישאר נקיים מתאווה גם כאשר יש נשים בחדר.
אגב, אין לי מושג למי אתה מתכוין כשאתה אומר "מה הם חושבים שיצליחו לחנך", מי זה אותם האנשים ההם שאתה מדבר עליהם שמחנכים את הבאים לקבוצה, הקבוצה מורכבת ממני וממנו ומכולנו, ואין יישות אחרת מלבד החברים.
דבר נוסף, אף אחד לא מחנך אותי, זו לא תוכנית חינוך אלא שינוי גישה בחיים.
בהצלחה רבה