שלום חברים
שמי דייב ואני סקסוהוליסט
מצהיר על ששה ימי ניקיון
אני נזכר לפני כ10 שנים, הוריי רבו בצורה קשה זמן מה בקטע שגם הילדים היו קשורים למריבה. זו הייתה חוויה מאוד טראומטית, לפחות אז, והוריי חזרו לחיות ביחד.
עם זאת, עכשיו אני בן 23 ואחרי שעזבה אותי מישהי - אני בטוח שיש לי איזושהי חרדת נטישה. לעתים קרובות אני מגלה שאני לא מסוגל לבטוח בזולת, גברים ונשים כאחד, מתוך פחד מדחייה. באופן כללי יש ליקוי בתקשורת ביני לבין הוריי.
אני הבחנתי במשהו שעלול להוות בעיה עבורי בקשרים בין-אישיים בכלל, וקשרים זוגיים בפרט מכל מה שעבר עלי בחודשים האחרונים. פחדים שונים, כגון חרדת נטישה שחוויתי.
הדברים יכולים להתבטאות ביחסים שלי כיום עם חברים, כך שאפילו אם משהו מתחיל טוב, אני דואג שבשלב מסוים הצד השני יסיים את הקשר או יבגוד באמונך בדרך זו או אחרת, אני רואה את זה בחברים, עבודה ולעתיד עם שידוכים, למרות שאין לי שום חשק לחזור לזה...
אני יודע שאני חסר אונים מול הפחד הזה – 'נטישה' והאחים שלה.
אני צריך למסור את הפחד הזה לאלוקים ורק ככה להתגבר עליו.
כי בלי שיתוף כתיבה ועשיית צעדים יומיומיים הפחד הזה עלול לפגוע ביכולתי ליצור חברויות ומערכות יחסים אינטימיות ולשמור עליהן. בעיקר, הוא עלול לפגוע ביכולת שלי לבנות מערכת יחסים שתוביל לנישואין.
למרבה המזל, נקטתי בצעד הראשון לקראת ההתגברות על חרדת הנטישה שלי בכך שהכרת בקיומה והבנת את מקורותיה.
הצעד הבא שעלי ללמוד הוא להתמודד עם הפחד ולצמצם את השפעתו על החיים שלי. כמעט כל התרגילים שהתוכנית מציעה לעבודה דורשים מציאת זמן בו אני אוכל לשבת בשקט עם עצמי ולהקדיש מחשבה מעמיקה לדברים, לרישום הדברים שעולים במחשבתך ולקריאתם ושיתופם עם אלוהים ואדם נוסף.
הכתיבה יכולה לשחרר מטענים רגשיים רבים. כמו כן, כשאנו רואים את מחשבותינו על הנייר, אפילו בצורת זרם מחשבות לא מסודר או מאורגן, זה מספק בסיס קונקרטי אליו אפשר להתייחס – כעת ובעתיד.
לכן, אני מוצא לעצמי זמן פנוי ורושם את מחשבותיי לגבי הפחדים שלי, כולל הפחדים הגרועים ביותר.
השלב הבא הוא לחשוב על דרכים להתמודד עם כל מצב לא נעים ולכתוב אותן. זהו רעיון טוב לחשוב על הדרך בה אתה עשוי להגיב לכל אחד מהמצבים ברגע שיקרה וכיצד תוכל להגיב לאחר תקופת זמן.
לדוגמא, "בתחילה ארגיש נבוך, אולי אפילו מושפל. ארגיש גם פגוע ואכעס על החבר 'לכאורה' שבגד באמוני בצורה כה מחפירה. אני עשוי להפסיק לדבר איתו ולאחר שאירגע אני עשוי אפילו להתעמת איתו, כדי להבין מדוע צחק עליי. ייתכן שהוא הגיב כך כיוון שהוא לא ידע איך להגיב למה שסיפרתי לו, או שהוא לא מסוגל להביע אמפתיה לאדם אחר, או שהוא פשוט אדם רע. לא אדע זאת עד שלא אדבר עמו. רק אז אוכל להחליט כיצד להתייחס אליו בעתיד. אני מבין שהמבוכה והעלבון שלי יפחתו במשך הזמן. יהיה לי קשה להתמודד עם העובדה שאנשים אחרים יודעים עליי משהו אישי מאוד, אבל רובם ישכחו זאת תוך מספר ימים".
אנשים רבים מגלים שברגע שהם מבצעים תרגיל זה של זיהוי הפחדים שלהם, וחושבים על דרכים להתמודד עמם בדרך הטובה ביותר, הם פוחדים פחות – כיוון שהם מבינים שלכל תרחיש, גרוע ככל שיהיה, יש פתרון.
למרות שהצענו דרך אחת להתמודד עם הפחד, אנשים רבים מרגישים שזה קשה או כואב מדי לעשות זאת ללא הדרכה.
אם זהו המצב, עלינו לפנות לספונסר, לאיש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפיסט, שיוכל להנחות אותך בתהליך ההתמודדות עם הפחדים שלך וההתגברות עליהם. זה בהחלט שווה את השקעת הזמן והכסף.
יתירה מזאת, התמודדות עם פחדים אלו בגיל צעיר תסייע לך בכל חייך הבוגרים. העובדה שאתה מודע לקושי זה כעת היא ברכה – עבדנו עם אנשים רבים בשנות השלושים והארבעים לחייהם שהחמיצו הנאות רבות בחייהם, כיוון שלא יכלו לראות או להודות בכך שהפחד מגביל אותם.