שלום חברים
שמי דייב ואני סקסוהוליסט
היום אני רוצה לדבר אתכם על מהי חשיבה חיובית יצירתית?
רבים מאיתנו חושבים שחשיבה חיובית גורמת לנו להיום אנשים שמחים, קופצניים, שמחייכים כל היום, אבל לחשיבה חיובית יש ערך הרבה יותר משמעותי מאשר לשמור על החיוך שלך ליותר מחמש דקות.
נערכו אינספור מחקרים על ההשפעה של חשיבה חיובית על העבודה, הבריאות, מערכות יחסים, אבל המחקר הידוע והמצוטט ביותר הוא כמובן מחקרה של ברברה פרדריקסון מאוניברסיטת צפון קרולינה, בארה"ב.
פרדריקסון פרסמה מחקר פורץ דרך, וגם שימושי מאוד על חשיבה חיובית יצירתית וההשפעה שלה על החיים שלנו. אז בואו נדבר על התגלית של פרדריקסון וכמובן, איך זה קשור אליך.
תשחקו איתי לרגע אחד?
נגיד שאתה מטייל ביער ופתאום עומד מולך טיגריס מה שקורה, זה שהמוח נכנס למצב הישרדותי, ואז עולה רגש שלילי. במקרה הזה? פחד.
כבר לפני הרבה שנים מחקרים הראו שהמחשבה גורמת לרגש, והרגש גורם לפעולה במקרה הזה מהי הפעולה?
לברוח מהנמר!! וכמה שיותר מהר.
העולם נעלם, אתה מתמקד רק על הנמר ואיך לברוח ממנו!!!
רגש הפחד משתלט כל כך שהחשיבה הופכת להיות צרה מאוד כי באותו הרגע, יתכן שיש לך אפשרות לטפס על עץ לתפוס מקל ולהכות בנמר אבל ברוב המקרים?
המוח מתעלם מהאפשרויות היצירתיות כי הן נראות לא רלוונטיות כשיש נמר מולך!
האינסטינקט הזה של בריחה הוא מעולה כשאנחנו עומדים מול נמר, אבל, בחברה המודרנית, יש סיכוי קלוש שניתקל באחד.
ובכל זאת נותרנו עם אותה בעיה. מהי?
הבעיה היא שהמוח עדיין מתוכנת להגיב לשלילי באותו אופן, הוא סוגר את העולם החיצוני, ומגביל את האפשרויות שקיימות סביבנו.
מגביל את היצירתיות שלנו! רוצים דוגמא מהחיים?
יש בשפע.
קרה לכם פעם שרבתם עם מישהו? אמא, ילד, בן זוג?
אז אתם בטח זוכרים שהמחשבות השליליות גורמו לכעס כה רב, עד הנקודה שלא יכולתם, כמה דקות טובות (ולפעמים אפילו הרבה יותר מזה), לחשוב על שום דבר אחר, מלבד המריבה שהיתה בניכם, ומה שנאמר או לא נאמר שם.
או שאתם בלחץ להספיק משימה מורכבת (נגיד ארוחת חג, עם 20 אורחים) וכשאתם מסתכלים על רשימת המטלות הארוכה, קשה לכם להתחיל, אתם הופכים להיות משותקים.
או שאתם מרגישים רע בגלל שלא התעמלתם היום או לא אכלתם בריא, וכל מה שאתם חושבים עליו זה כמה מעט כוח רצון יש לכם כמה אתם עצלנים, וכמה אין לכם מוטיבציה.
וכך אני יכול להמשיך הלאה והלאה עם שפע דוגמאות יום שלם...
בכל המקרים, המוח מסתגר מהמידע בחוץ ומתמקד על החשיבה השלילית שגורמת לרגשות כמו פחד, כעס, ומתח (בדיוק כמו שיש מול נמר ביער) וזה חוסם אותך מלראות את כל האפשרויות והבחירות שנגישות לך זה אינסטינקט הישרדותי.
עכשיו, בוא נחזיר את ברברה פרדירקסון לסיפור (זוכרים? חוקרת החשיבה החיובית הידועה מארה"ב?) בניסוי שלה היא חילקה את קבוצת הנחקרים שלה ל 5 קבוצות לכל קבוצה היא הראתה סרטון אחר.
2 הקבוצות הראשונות ראו סרטונים שמעוררים מחשבות ורגשות חיוביים כמו אושר ושמחה.
הקבוצה השלישית היתה קבוצת הבקרה, שראתה סרטים ניטרלים שלא עוררו רגשות מיוחדים.
ו2 הקבוצות האחרונות ראו סרטונים שעוררו מחשבות ורגשות שלילים כמו פחד וכעס.
לאחר מכן, כל משתתף קיבל נייר עם 20 שורות ריקות שהתחילו במשפט "הייתי רוצה ל..."
משתתפים שראו סרטונים שעוררו בהם פחד וכעס כתבו את הכי פחות תגובות ומשתתפי שראו דמויות של אושר ושמחה כתוב באופן מובהק מספר גבוה יותר של פעולות אפילו בהשוואה לקבוצה הניטרלית.
במילים אחרות, ככל שיש יותר שמחה, סיפוק, ואהבה בחיים תראה יותר אפשרויות ויותר יצירתיות בחיים.
מרחב האפשרויות הופך להיות גדול יותר המוח פשוט נפתח להרבה יותר אפשרויות.
וכשהמוח גמיש ופתוח זה מאפשר לנו להתמודד באופן שונה גם בתחומים אחרים בחיים. ולא רק בנושא המסוים שחשבנו עליו.
אסירות תודה על ספונסר חדש
שהוא ממש באופי ההתמכרות שלי, וסגנון החוויה שלי
אסירות תודה
על חברים
על פעולות
על אוכל
על כסף
על עבודה
על מים מינרלים
על חולצה נקייה ויפה
על שירות ועזרה לאמא
על פעולות וקריאה בספר הגדול והלבן (רק להיום עמוד מכל ספר)
פחדים
פחד כלכלי
פחד משידוכים
ממחויבות
מעבודה
מההורים
מהישיבה (זמן חורף - 6 חודשים)